برنامههای یادبود سالگرد بمباران اتمی هیروشیما امسال تحت تاثیر همه گیری ویروس کرونا قرار گرفته و در ابعاد کوچکتری برگزاری شد.
مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما روز پنجشنبه با سکوت شهر در ساعت 8 و 15 دقیقه به وقت محلی، زمانی که بمب اتم بر شهر هیروشیما فرود آمد، آغاز شد.
پارس لاین ، مراسم امسال با حضور 800 نفر از جمله بازماندگان بمباران اتمی و نمایندگان ۸۰ کشور خارجی در پارک یادبود صلح هیروشیما برگزار شد.
میانگین سنی بازماندگان بمباران اتمی هیروشما بیش از 83 سال است. بمباران اتمی هیروشیما در روز ششم آگوست سال 1945، جان 140 هزار نفر را گرفت.
همه ساله در چنین روزی این محل مملو از هزاران نفری بودند که به یاد قربانیان گرد هم می آمدند، اما امسال حاضران در این مراسم به خاطر شیوع کرونا به نحو چشمگیری کم بود و صندلیها با فاصله از هم چیده شده بود و شرکت کنندگان هم همه ماسک زده بودند.
آبه شنیزو نخست وزیر ژاپن در این مراسم اعلام کرد: کشور ما به پیمان عاری سازی سلاح هستهای سازمان ملل نخواهد پیوست. هدف این پیمان همان هدفی است که ژاپن دنبال میکند، اما رویکردهای دو طرف متفاوت است. ژاپن به سه اصول عاری سازی هستهای پایبند است. ملت ژاپن با موضعی متفاوت به عنوان پلی میان کشورها عمل خواهد کرد و بر گفتگو و تشویق طرفها به عمل گرایی ادامه میدهد. به این ترتیب ژاپن تلاشها برای متقاعد کردن جامعه بین الملل در جهت دستیابی به جهانی عاری از سلاح هستهای را رهبری خواهد کرد.
آبه ادامه داد: ژاپن تلاش میکند کنفرانس مرور پیمان منع تکثیر سلاح هستهای که به دلیل شیوع ویروس کرونا تا سال آینده به تعویق افتاده است با اهمیت ویژهای برگزار شود.
شهردار هیروشیما نیز در این مراسم گفت: یک بمب اتمی شهر ما را ویران کرد. میگفتند تا 75 سال هیچ چیزی در هیروشیما نخواهد رویید. اما هیروشیما از نو زاده شد و نمادی برای صلح است.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل هم در پیامی ویدئویی از تمام ملت های جهان درخواست کرد تا برای نابودی این سلاح ها تلاش کنند.
پاسخ ها