امروز قیمت هر دستگاه سایپا ۱۳۱ در بازار با رشد ۳ میلیون تومانی نسبت به ۱۰ روز گذشته به ۸۱ میلیون تومان رسیده و در عین حال سایپا ۱۱۱ با قیمت ۹۳ میلیون تومان در بازار معامله میشود که رشد ۴ میلیون تومانی را نسبت به روزهای گذشته تجربه کرده است. همچنین هر دستگاه سایپا ۱۳۲ نیز با قیمت ۸۱ میلیون تومان در بازار عرضه میشود.
با وجود همه وعدهها برای مدیریت بازار خودرو، قیمتها در این بازار همچنان صعودی است به طوری که امروز پراید با قیمت ۸۱ میلیون تومان و پژو ۴۰۵ با قیمت ۱۴۲ میلیون تومان به متقاضیان عرضه میشود.
به گزارش فارس، قیمت خودرو در بازار همچنان صعودی است و این در حالی است که قرار بود خودروسازان با دریافت مجوز افزایش قیمت محصولاتشان و عرضه خودرو زمینه را برای کاهش قیمتها در بازار فراهم کنند. اما عرضه پایینتر از تقاضا نتوانست عاملی برای کنترل قیمتها در بازار باشد و در عین حال، فروش خودرو به روش قرعه کشی بهانهای برای ترغیب بیشتر مردم به حضور در یک فرآیند بخت آزمایی بود تا شانس خود را برای برنده شدن محک بزنند. به گفته کارشناسان، این اتفاق بخشی از تقاضای خاموش برای خرید خودرو را نیز فعال کرد.
همچنین قرار بود قیمت خودرو در بازار با ابزار نظارت و با قید فروش حداکثر ۱۰ درصد بالاتر از نرخ کارخانه، کنترل شود که این تصمیم هم عملی نشد.
حال برآیند این اتفاقات، رشد هر روزه قیمت خودرو در بازاری است که ظاهراً برنامه خاصی برای مدیریت آن وجود ندارد. در این خصوص عزت الله اکبری تالار پشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس چند روز پیش با ارسال نامهای به حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، خواستار تشکیل کمیته مشترک برای تهیه فوری طرح ساماندهی صنعت و بازار خودرو شد که تاکنون از تشکیل این کمیته خبری نشده است.
در این وضعیت هرچند سعید موتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان اتومبیل در گفتگو با فارس میگوید: «در شرایط فعلی تعداد فروشندگان خودرو در بازار زیاد است، ولی خریداران فعلاً دست نگه داشتهاند تا قیمتها پایینتر بیاید»، اما قیمتها همچنان روند صعودی دارد و متقاضیان خرید هر روز نگرانتر از روز قبل، قیمتها را بررسی میکنند.
بررسی بازار خودرو نشان میدهد امروز قیمت هر دستگاه سایپا ۱۳۱ در بازار با رشد ۳ میلیون تومانی نسبت به ۱۰ روز گذشته به ۸۱ میلیون تومان رسیده و در عین حال سایپا ۱۱۱ با قیمت ۹۳ میلیون تومان در بازار معامله میشود که رشد ۴ میلیون تومانی را نسبت به روزهای گذشته تجربه کرده است. همچنین هر دستگاه سایپا ۱۳۲ نیز با قیمت ۸۱ میلیون تومان در بازار عرضه میشود.
در مورد قیمت تیبا صندوق دار در بازار باید به رشد ۵ میلیون تومانی قیمت طی روزهای اخیر اشاره کنیم به طوری که در حال حاضر این خودرو با قیمت ۹۶ میلیون تومان به خریداران عرضه میشود. قیمت تیبا ۲ نیز در بازار با رشد ۷ میلیون تومانی به ۱۰۷ میلیون تومان رسیده است. هر دستگاه ساینا نیز در بازار به قیمت ۱۰۸ میلیون تومان معامله میشود.
در مورد محصولات ایران خودرو نیز میتوان به قیمت ۲۱۰ میلیون تومانی پژو پارس با موتور TU ۵ اشاره کرد. قیمت پژو ۴۰۵ نیز با رشد ۱۱ میلیون تومانی نسبت به روزهای گذشته به ۱۴۲ میلیون تومان رسیده است. قیمت سمند LX نیز در بازار ۷ میلیون تومان رشد داشته و به ۱۴۵ میلیون تومان رسیده است.
در عین حال، هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با افزایش قیمت ۱۲ میلیون تومانی، امروز در بازار ۲۰۰ میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود. قیمت پژو ۲۰۶ صندوق دار نیز در بازار ۱۴ میلیون تومان رشد داشته و به ۱۹۴ میلیون تومان رسیده است. هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز با رشد قیمت ۹ میلیون تومانی به قیمت ۱۶۴ میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود.
در مورد پژو ۲۰۷ دندهای نیز باید به قیمت ۲۳۵ میلیون تومانی این خودرو در بازار اشاره کنیم که در مقایسه با روزهای گذشته رشد قیمت ۹ میلیون تومانی را تجربه کرده است. همچنین هر دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک نیز با قیمت ۳۱۰ میلیون تومان معامله میشود که رشد ۲۰ میلیون تومانی را طی روزهای اخیر داشته است.
قیمت رانا در بازار به ۱۶۴ میلیون تومان رسیده که نشان دهنده رشد ۱۳ میلیون تومانی قیمت این خودرو طی روزهای اخیر است. قیمت هایما نیز در بازار با رشد ۳۰ میلیون تومانی به ۵۶۰ میلیون تومان رسیده است.
در بازار خودرو امروز، سمند سورن با قیمت ۱۹۰ میلیون تومان، هایما S ۷ با قیمت ۵۶۰ میلیون تومان، دنا با قیمت ۲۱۲ میلیون تومان و دنا پلاس با قیمت ۲۶۲ میلیون تومان عرضه میشود.
متقاضیان خرید خودرو در حالی همچنان مات و مبهوت قیمتهای نجومی کارخانه و بازار هستند که مسئولان وزارت صنعت دو ماه پیش با وعدههایی مبنی بر کاهشی شدن قیمت خودروها، از مردم میخواستند تا برای خرید دست نگه دارند.
امیر جعفرپور، معاون دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت اردیبهشت امسال گفته بود: اولین توصیهام به مردم این است که فعلاً از بازار، خودرو خریداری نکنند تا قیمتها براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت نهایی شود.
وی گفته بود: وزارت صمت با تمام قوا در حال پیگیری قیمت خودرو است تا آنچه مردم خواهان آن هستند اتفاق بیفتد، در این میان از خودروسازان هم خواسته شده به سمت افزایش تولید و ساماندهی فروش خودرو حرکت کنند تا مردم شاهد جهش قیمت خودرو در بازار نباشند.
جعفرپور مدعی شده بود: با سازوکارهای جدید، چون فروش از طریق قرعهکشی، نداشتن پلاک جاری و... شاهد این خواهیم بود که بازار خودرو از التهابهای پیش آمده فاصله زیادی بگیرد و قیمتها روال طبیعی خود را طی کند.
حال با گذشت حدود ۳ ماه از این وعده ها، قیمت خودرو در بازار نه تنها کاهش نیافت بلکه بالاتر هم رفت و مردمی که برای خرید خودرو مبلغی را فراهم کرده بودند، حالا باید به فکر افزایش اندوخته خود باشند، البته اگر باز هم قیمتها بالاتر نرود و با همین نرخها موفق به خرید خودرو شوند.
پاسخ ها