سوژه های روز، خبرهای داغ

سوژه های روز، خبرهای داغ

پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۹ نفر را دنبال می کند

معنی و مفهوم قطعنامه شورای حکام علیه ایران

مهدی مطهرنیا کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با فرارو؛ معنی و مفهوم "قطعنامه شورای حکام" علیه ایران؛ مطهرنیا گفت: اکثریت مجلس یازدهم در پارلمان دوره گذشته یک اقلیت کوجک بودند که برجام را در صحن علنی به آتش کشیدند، بنابراین با توجه به این صبقه و نظر به اینکه این قطعنامه علیه ایران صادر شده، باید جواب آن‌ها خروج از برجام و آتش زدن آن و یا خروج از NPT باشد که آن‌ها در قالب طرح این مسئله را مطرح کنند، که اگر چنین موضوعی رخ داد، به لحاظ موقعیتی این در وضعیت دشواری قرار خواهد گرفت، زیرا که به عنوان مثال این امر می‌تواند در قالب بافت معنا نیز متبلور شود، بدین معنی که روز شنبه دلار در واکنش به این قطعنامه هزار تومان افزایش یافت و به تبع آن از ارزش پول ملی ایران کم شد، بنابراین این موضوعات این معنا را به اقتصاد و بازار‌های مختلف ساطع می‌کند که ریسک سیاسی افزایش یافته که این امر در نهایت افزایش قیمت‌ها و التهابات در بازار‌های مختلف را به دنبال دارد.

پارس لاین شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه «۳۰ خردادماه» قطعنامه مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را تصویب کرد. این قطعنامه از ایران می‌خواهد عدم ایجاد دسترسی به دو محل را برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متوقف کرده و به طور کامل با این نهاد همکاری کند.


پارس لاین ، این قطعنامه که با پیشنهاد سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس و با حمایت آمریکا به تصویب رسید با واکنش‌های متفاوتی روبرو شد. گرهارت کانتزل نماینده آلمان در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، طی سخنرانی در این نشست، مدعی شد: ممانعت ایران از دسترسی [به چهار مکان]- آنهم بر خلاف پیام بسیار روشن شورای حکام در نشست قبلی - چالشی برای رژیم پادمانی جهانی است.


کانتزل سپس خواستار واکنش شورای حکام به ایران شد و گفت: اقدامات یک دولت در ممانعت از دسترسی قانونی آژانس برای چهار ماه و تعامل ناکافی به مدت یک سال، سزاوار واکنشی از سوی شورا است.


از سوی دیگر میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی با بیان اینکه شورای حکام با تصویب این قطعنامه از ایران خواست دسترسی به دو مکان مورد نظر را فراهم کند، گفت: روسیه و چین به این قطعنامه رأی منفی دادند.


نمایندگی روسیه در وین توضیح داد: برای رسیدن به نتایج مثبت، آژانس و تهران باید به گفتگو مطابق با روش‌های معمول ادامه دهند و نگرانی‌های طرف‌ها در نظر بگیرند. در عین حالی که بر لزوم حل فوری مشکل این مشکل توسط تهران و آژانس تاکید می‌کنیم و باور داریم این قطعنامه می‌تواند مخرب و غیرسازنده باشد.

بررسی قطعنامه شورای حکام در سه لایه و بافت
مهدی مطهرنیا کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با فراروبا اشاره به اینکه قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران را در سه لایه و بافت می‌توان مورد بررسی قرار داد، گفت: با توجه به اینکه در چهار ماه اخیر بحران کرونا تمامی اتفاقات جهان را تحت تاثیر خود قرار داده، بود، مسئله ایران و کشمکشی که بر سر برجام و موضوعات پیرامون آن وجود داشت، به حاشیه رفته بود.


وی افزود: اما امروز که از اهمیت خبری کرونا کم شده، می‌بینیم در فضای رسانه‌ای دوباره پرونده هسته‌ای ایران جزء موضوعات مهم دنیا شده و بسیاری از رسانه‌های معتبر به آن می‌پردازند که این کار به نوعی باعث ایجاد حساسیت افکار عمومی نسبت به مسئله ایران خواهد شد.


مطهرنیا اظهار داشت: پرونده ایران در آژانس بار دیگر به سمت لبه‌های خطرناک ونزدیک به پرتگاه در حال نزدیک شدن است و این موضوع می‌تواند ایران را به شرایط قبل از برجام بازگرداند، در مورد بافت متنی رای شورای حکام باید گفت، ۲۵ کشور به این قطعنامه رای مثبت، ۷ کشور رای ممتنع و چین و روسیه نیز رای منفی دادند، این امر دارای تحلیل از لحاظ متنی است، از یک طرف روسیه و چین قرار دارند که در شورای امنیت عضو دائم هستند و از حق وتو نیز برخوردارند، که این موضوع در داخل ایران از اهمیت بسزایی برخوردار است و می‌تواند برای ایران مهم باشد.

این استاد دانشگاه بیان داشت: اما از سوی دیگر ۲۵ کشور با سیاست‌های مختلف نیز به این مسئله رای مثبت دادند که این مسئله نیز قابل توجه است، زیرا این کشور‌ها دارای جهت‌گیری‌های متنوع سیاسی بودند که این موضوع می‌توان حامل پیام‌های معنا داری باشد، بنابراین در این باره باید توجه شود، که ایران در وضعیت خطیری قرار دارد و چگونگی ادامه مسیر از اهمیت بسیاری برخوردار است.


وی با اشاره به اینکه دومین لایه و بافت در مورد قطعنامه شورای حکام علیه ایران بافت موقعیتی است، اضافه کرد: در کشورمان مجلس یکدست در اختیار اصول‌گرایان است که اکثریت آن‌ها نیز داعیه انقلابی‌گری دارند، اما به نظر می‌رسد یک فرد اصول‌گرای معتدل به نام محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس پارلمان یازدهم انتخاب شد، اما او نیز در اولین نظق رسمی خود نیز شعار‌های انقلابی داد، با توجه به این موضوع باید انتظار داشت این مجلس نسبت به قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران یک واکنش قاطع داشته باشد.

افزایش فشار بر ایران در سه سطح با اهرم هسته‌ای و تسلیحاتی

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از هشت سال علیه ایران قطعنامه صادر کرد

انتظار می‌رود مجلس یازدهم خروج از برجام و NPT را در دستور کار خود قرار دهد
مطهرنیا ادامه داد: اکثریت مجلس یازدهم در پارلمان دوره گذشته یک اقلیت کوچک بودند که برجام را در صحن علنی به آتش کشیدند، بنابراین با توجه به این صبغه و نظر به اینکه این قطعنامه علیه ایران صادر شده، باید جواب آن‌ها خروج از برجام و آتش زدن آن و یا خروج از NPT باشد که آن‌ها در قالب طرح این مسئله را مطرح کنند، که اگر چنین موضوعی رخ داد، به لحاظ موقعیتی این در وضعیت دشواری قرار خواهد گرفت، زیرا که به عنوان مثال این امر می‌تواند در قالب بافت معنا نیز متبلور شود، بدین معنی که روز شنبه دلار در واکنش به این قطعنامه هزار تومان افزایش یافت و به تبع آن از ارزش پول ملی ایران کم شد، بنابراین این موضوعات این معنا را به اقتصاد و بازار‌های مختلف ساطع می‌کند که ریسک سیاسی افزایش یافته که این امر در نهایت افزایش قیمت‌ها و التهابات در بازار‌های مختلف را به دنبال دارد.


این کارشناس روابط بین‌الملل تصریح کرد: در موقعیت بین‌المللی نیز با روی کار آمدن ترامپ شاهد یک نوع سیاست واگرایی بین آمریکا و سه کشور اروپایی در موردر موضوع ایران و به خصوص برجام بودیم، اما امروز بعد از گذشت سه سال نیم، این سیاست واگرایی به همگرایی تبدیل شده وتروئیکای اروپایی نیز همصدا با آمریکا درصدد محدود کردن ایران و فشار بر کشورمان است.


وی افزود: این امر موقعیت ایران در جهان و به خصوص در منطقه را نیز تغییر خواهد داد، تا قبل از این مسئله کشور‌های رقیب ایران اگر نیز نسبت به ما موضع داشتند، این امر را علنی نمی‌کردند، اما با اتفاقاتی که در حال رخ دادن است، این امکان وجود دارد که آن‌ها نیز رویه خود را تغییر داده و بر علیه ایران موضع گیری کنند که در نهایت این امر فشار بر ایران را از هر حیث افزایش خواهد داد.


این استاد علوم سیاسی با تاکید بر اینکه در بافت موقعیتی نیز رای شورای حکام بر علیه ایران، می‌تواند موقعیت ترامپ را در آستانه انتخابات سوم نوامبر بهبود ببخشد، گفت: با توجه به اینکه در این ماه‌های اخیر ترامپ درگیر بحران کرونا و همچنین مسئله قتل جورج فلوید سیاه‌پوست به دست پلیس آمریکا بوده، می‌تواند از این موضوع به عنوان برگ برنده خود استفاده کند، زیرا که با صدور فرمان اخیر در مورد تغییرات در ساختار پلیس آمریکا، این مسئله می‌تواند رنگین پوستان را نیز با ترامپ همراه سازد.


مطهرنیا یادآور شد: این در حالی است که ترامپ از طرف دیگر به دنبال پررنگ‌تر کردن نقش جو بایدن در مسئله تشدید نژادپرستی در آمریکا و به خصوص برخورد پلیس با سیاه‌پوستان است، در چنین شرایطی ترامپ با افزایش فشار بر ایران می‌خواهد از این موضوع به عنوان یک برگ برنده استفاده کند و در موقعیت مقتضی با کارت ایران بازی کرده و بایدن را نیزمغلوب خود سازد.

سوژه های روز، خبرهای داغ
سوژه های روز، خبرهای داغ پارس لاین: مقالات آموزنده، خبرهای داغ ایران و جهان، ویدیوهای جذاب و دیدنی را در صفحه ما در آیدت ببینید.

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋