مردم میتوانند برای مشاهده این پدیده از شیشه جوشکاری با شماره ۱۴ یا بالاتر استفاده کنند در غیر اینصورت به چشمهایشان آسیب وارد میشود.
یک پژوهشگر نجوم به تشریح جزییات بیشتری از خورشید گرفتگی فردا و نکاتی که برای رصد این پدیده نجومی باید به کار گرفت، پرداخت.
به گزارش میزان، امیرعلی مومنی به تشریح جزییات خورشیدگرفتگی اخیر پرداخت و گفت: در علم ستارهشناسی اصطلاحا یک دورهای را با عنوان ساروس داریم که بر این اساس هر هجده سال یکبار خورشیدگرفتگی صورت میگیرد و بعد از گذشت سه دوره ساروس، این پدیده نجومی مجددا در همان محل واقع میشود و این مساله پدیده نادری است چراکه این مساله بیش از یک ربع قرن و نزدیک به پنجاه و چهارسال زمان میبرد.
وی ادامه داد: در پدیده خورشیدگرفتگی کلا یک خط مرکزی «گرفت» داریم که هرچقدر به این خط مرکزی نزدیکتر باشیم، میتوانیم این پدیده نجومی را کاملتر ببینیم.
پژوهشگر نجوم خاطرنشان کرد: خورشیدگرفتگی فردا به صورت حلقوی است به این معنا که ماه از زمین دور است و به لحاظ ظاهری کوچیکتر از اندازه خورشید است در نتیجه وقتی ماه نمیتواند تمام تصویر خورشید را بپوشاند، حلقهای دورش خالی میماند که به اصطلاحا به آن حلقه آتش هم میگویند.
وی ادامه داد: مسیری که این خورشیدگرفتگی حلقوی طی میکند، از آفریقای مرکزی شروع شده و در ادامه به یمن، عمان و عربستان رسیده و پس از عبور از جنوب مرزهای آبی ایران به داخل پاکستان، چین و هند و تایوان میرسد.
مومنی با بیان اینکه نزدیکترین مناطق در ایران به این خورشیدگرفتگی چابهار و پسابندر هستند، تاکید کرد: این دو منطقه جنوبیترین شهرهای ایران هستند و در این نقاط این خورشیدگرفتگی با درصد بالایی دیده میشود در نتیجه خورشیدگرفتگی در این دو منطقه به صورت حلقوی نیست و آن را به صورت حلقهای باریک خواهیم دید.
وی با بیان اینکه این خورشیدگرفتگی در کل ایران در منطقه نیم سایه قرار دارد، تصریح کرد: این خورشیدگرفتگی به مدت دو ساعت به طول میانجامد به این معنا که این خورشیدگرفتگی فردا ساعت ۹ صبح شروع شده و در ساعت یازده و نیم به اتمام میرسد و اوج آن در ساعت ده خواهد بود.
این پژوهشگر نجوم خاطرنشان کرد: هرچه قدر به سمت جنوب ایران برویم، درصد این خورشیدگرفتگی بیشتر میشود و برای مثال این خورشیدگرفتگی در تهران با ۵۴ درصد قابل مشاهده است.
مومنی در ادامه تاکید کرد: برای مشاهده این پدیده نجومی به هیچ وجه نباید به طور مستقیم آن را رصد کرد و بهتر است از فیلتر مخصوص یا عینک خورشیدگرفتگی به این پدیده نگاه کرد.
وی ادامه داد: مردم میتوانند برای مشاهده این پدیده از شیشه جوشکاری با شماره ۱۴ یا بالاتر استفاده کنند در غیر اینصورت به چشمهایشان آسیب وارد میشود.
مومنی در پایان ارتباط این خورشیدگرفتگی با تعابیری همچون به پایان رساندن دنیا را رد کرد و گفت: این اظهارات هیچ مستند علمی ندارد.
پاسخ ها