امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با فرارو؛ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا؛ چه کسانی مخالف ترامپ هستند؟؛ ابوالفتح با تاکید بر اینکه دو حزب جمهوری خواه و دموکرات از یک نظر تفاوت اساسی با هم دارند، اضافه کرد: جمهوریخواهان یک حزب تودهگرا هستند، ولی دموکراتها نخبهگرا به شما میروند، همین عامل نیز باعث پیروزی ترامپ و شکست سندرز در انتخابات درون حزبی شده، در سال ۲۰۱۶ علیرغم اینکه نخبگان سیاسی جمهوریخواه به دنبال این بودند تا مانع از نامزدی ترامپ شوند، اما به دلیل اینکه موکلهای انتخاباتی از ترامپ حمایت کردند، کاری از دست سران حزب برنیامد.
پارس لاین جورج بوش پسر، رئیسجمهوری سابق آمریکا و میت رامنی، نامزد سابق انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۱۲ و سناتور فعلی این کشور گفتهاند که قصد ندارند از انتخاب مجدد دونالد ترامپ حمایت کنند، همزمان کالین پاول، وزیر سابق امور خارجه آمریکا نیز گفته است که نه تنها از دونالد ترامپ حمایت نخواهد کرد، بلکه به بایدن رای خواهد داد.
پارس لاین ،ترامپ در سال ۲۰۱۶ در میان صف طویلی از مخالفان جمهوریخواه و بازنشستگان ارتش توانست فاتح انتخابات شود، این در حالیست که در سال ۲۰۱۶ یک چیز مشخص بود و اینکه رهبران ارشد جمهوریخواه علیه ترامپ موضع بگیرند عجیب نبود. آنها به هر حال احتمال میدادند دونالد در انتخابات پیروز نخواهد شد و شرایط رقیب هم بهگونهای نیست که برنامه کاری آنها به خطر بیفتد، اما کارزار انتخاباتی سال ۲۰۲۰فرق میکند.
مخالفت با رئیسجمهور مستقر به معنای به خطر انداختن اولویتهای سیاسی خود است، مانند انتصاب قضات محافظهکار، حفظ مقررات تجاری مناسب و کاهشهای مالیاتی و در نهایت تحمل خشم فورانکرده دونالد ترامپ. این موارد باعث میشوند، جمهوریخواهان نتوانند مانند سال ۲۰۱۶ از دونالد ترامپ انتقاد کنند و علیه وی موضع بگیرند.
چه کسانی مخالف ترامپ هستند؟
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی از نخبگان حزب جمهوریخواه بر علیه ترامپ شوریدهاند، اظهار داشت: در حال حاضر برجستهترین مخالف ترامپ، جورج بوش پسر است که رئیس جمهور اسبق محسوب میشود، از سویی کالین پاول وزیر اسبق خارجه و میت رامنی سناتور فعلی از جمله افراد دیگری هستند که با رئیس جمهوری فعلی آمریکا مخالف هستند، این شکاف در حزب جمهوریخواه میتواند به ضرر ترامپ تمام شود، اما اینکه این موضوع چقدر اثر گذار باشد، متغیر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه احزاب در آمریکا به مانند بریتانیا منضبط نیستند، گفت: در بریتانیا اعضای دو حزب محافظهکار و کارگر تحت هر شرایطی از حزب متبوعشان حمایت خواهند کرد، اما در آمریکا اینگونه نیست، افراد چه در موقع انتخابات مختلف و چه در زمان رای دادن در کنگره و سنا به میل خود رفتار میکنند، مانند عملی که رامنی در قضیه استیضاح ترامپ انجام داد و علیه او عمل کرد.
ابوالفتح افزود: این قضیه از زمان نامزدی ترامپ در سال ۲۰۱۶ آغاز شد و علیرغم اینکه سران حزب جمهوریخواه به دنبال آن بودند، وی را از میدان به در کنند، اما به دلیل ساختار این حزب موفق به انجام آن نشدند، الان نیز صدای این اعتراضات علیه ترامپ نمیتواند زیاد جایگاه او را متزلزل کند، زیرا که هنوز ترامپ حمایت قاطبه جمهوریخواهان را دارد، او الان سعی میکند به میل طرفداران و بدنه رای خود عمل کند و زیاد کاری به مخالفتهای اینچینی ندارد.
این کارشناس بیان داشت: اینکه ترامپ با انجیل وارد کلیسا میشود و به دنبال آن است که از خود فرد قدرتمندی نشان دهد، حاکی از آن است که او به طرفدارانش وفادار است و روی آنها حساب کرده، چرا که اینها بودند که در سال ۲۰۱۶ ترامپ را رئیس جمهور آمریکا کردند، در حال حاضر او به دنبال آن است تا پایگاه رای خود را تثبیت کند و بتواند با پشتوانه محکمتری در انتخابات حضور پیدا کند، البته ذکر این نکته ضروری است، تا زمانیکه بدنه رای ترامپ از او حمایت کند، نمیتوان گفت که جایگاهش متزلزل شده است.
ترامپ این روزها، با اوضاع دشواری روبرو است
دلایل پیروزی ترامپ و شکست سندرز
وی با تاکید بر اینکه دو حزب جمهوری خواه و دموکرات از یک نظر تفاوت اساسی با هم دارند، اضافه کرد: جمهوریخواهان یک حزب تودهگرا هستند، ولی دموکراتها نخبهگرا به شما میروند، همین عامل نیز باعث پیروزی ترامپ و شکست سندرز در انتخابات درون حزبی شده، در سال ۲۰۱۶ علیرغم اینکه نخبگان سیاسی جمهوریخواه به دنبال این بودند تا مانع از نامزدی ترامپ شوند، اما به دلیل اینکه موکلهای انتخاباتی از ترامپ حمایت کردند، کاری از دست سران حزب برنیامد.
این کارشناس امور آمریکا ادامه داد: اما در حزب دموکرات اینگونه نیست، در سال ۲۰۱۶ در حالیکه بدنه حزب از سندرز حمایت کرد و نخبگان و سران دموکرات از کلینتون، تعداد دلیگیتهای آنها تقریبا برابر بود، اما در کنوانسیون ملی حزب دموکرت سوپر دلیگیتها که افراد با نفوذ حزب بودند، تماما به کلینتون رای دادند و همین عامل باعث شد که سندرز نتواند نامزد نهایی شود، اصولا رای سوپر دلیگیتها به نخبگان سیاسی از جمله روسای جمهوری، وزرا، معاونان رئیس جمهوری، سناتورها، نمایندگان گنگره و فرمانداران داده میشود و آنها از این طریق میتوانند تاثیرگذاری مستقیمی بر روی نامزد نهایی حزب بگذارند.
ابوالفتح تصریح کرد: در انتخابات امسال نیز در رقابت بایدن و سندرز، تمامی سوپر دلیگیتها به بایدن اختصاص داشت و سندرز میدانست که شانسی برای رقابت ندارد، برای همین و به منظور جلوگیری از شکاف در حزب دموکرات انصراف داد، تا از این طریق شانس پیروزی بایدن بر ترامپ افزایش پیدا کند، این در حالیست که در حزب جمهوریخواه چیزی به نام سوپر دلیگیت وجود ندارد و نخبگان سیاسی این حزب نمیتوانند اگر با کسی مخالف بودند، در این رابطه کاری انجام دهند.
وی خاطر نشان ساخت: برای همین موضوع است که ترامپ توانست به ریاست جمهوری آمریکا دست پیدا کند، الان نیز به عنوان رئیس جمهور مستقر نیاز چندانی به حمایت برخی از سران جمهوریخواه ندارد و تمامی تکیه و توان خود را بر روی هواداران خود گذاشته و به آنها چشم دوخته است، از سویی پایگاه رای ترامپ مشخص است و با بحرانیهای نظیر کرونا و مسائل نژاد پرستی، نظر آنها نسبت به او تغییر نخواهد کرد.
پاسخ ها