رسپی بلغور پلو ترکیه
یارما پلو یا بلغور پلو ترکیه ای شباهت زیادی با استانبولی پلو خودمان دارد با این تفاوت که به جای برنج از بلغور گندم استفاده می شود. در این مطلب از شما را با بلغور پلو آشنا می کنیم.
بلغور پلو ترکیه غذایی ساده و مقوی است که از گندم کوبیده شده یا به اصطلاح بلغور که به زبان ترکی یارما گفته می شود تهیه می گردد به همین دلیل دارای خواص و مواد معدنی فراوان است. یارما پلو یا بلغور پلو ترکیه ای به تنهایی یا به همراه گوشت ، مرغ ، پنیر فتا یا ماست سرو می شود.
یارما پلو در ترکیه با طعم تند آماده می شود ولی اگر ذائقه شما به تندی عادت ندارد میتوانید فلفل کمی به آن بزنید یا فلفل قرمز را از دستور حذف کنید.
بلغور پلویی | 2 لیوان |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
فلفل سبز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
بلغور را پارک کرده بشویید و به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود.
فلفل سبز نگینی شده را به همراه نمک ، فلفل و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید.
گوجه را پوست گرفته پوره کنید و به همراه رب گوجه به پیاز داغ اضافه کرده تفت دهید تا غلیظ شود.
آب بلغور را خالی کرده به سس اضافه کنید و تفت دهید.
روی مواد را با آب جوش بپوشانید و صبر کنید تا آب تبخیر شود سپس در قابلمه را بگذارید و 15 دقیقه بلغور را دم کنید.
بلغور پلوی شما آماده است و میتوانید به همراه ماست چکیده سرو نمایید.
برای 2 نفر
بلغور پلویی | ۲ لیوان |
بادمجان | ۱ عدد درشت |
گوجه فرنگی | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۱ عدد |
فلفل سبز | ۱ عدد |
آب گرم | ۳ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
بلغور پلو ترکیه با بادمجان
برای تهیه بلغور پلو خوشمزه ترکی در ابتدا بلغور را با کمی نمک و آب ولرم به مدت 2 ساعت بخیسانید. بادمجان ها را به صورت راه راه یا کامل پوست بگیرید و به صورت حبه قندی خرد کنید و نیم ساعت داخل آب نمک بریزید تا تلخی اش گرفته شود سپس آبکش کرده روی پارچه نخی خشک کنید و با کمی روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و کناری بگذارید اگر میخواهید بلغور پلوی شما رژیمی شود بادمجان ها را روی کاغذ حوله ای پهن کند تا روغن اضافه شان کشیده شود.
پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن باقیمانده در تابه تفت دهید تا طلایی شود.
گوجه فرنگی و فلفل خرد شده را اضافه کرده چند دقیقه تفت دهید و سپس رب گوجه را اضافه کرده تفت دهید.
بلغور را آبکش کرده به مواد اضافه کنید و کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و آب جوش را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید تا آب قابلمه کاملا کشیده شود.
بادمجان را به بلغور اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 15 دقیقه دم بگذارید.
برای 4 نفر
پیاز | یک عدد متوسط |
زردچوبه ، فلفل پول بیبر ، فلفل سیاه | به میزان لازم |
عصاره گوشت یا مرغ | یک عدد |
لوبیا سبز | ۴۰۰ گرم ریز شده |
گوشت چرخ کرده یا سیب زمینی در صورت تمایل | به میزان دلخواه |
رب | دو قاشق غذا خوری |
بلغور | ۴ پیمانه |
اب | ۵ پیمانه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد نگینی |
بلغور پلو با لوبیا سبز
پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.
در صورت تمایل گوشت چرخی یا سیب زمینی نگینی به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
لوبیا سبز نگینی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
گوجه و رب گوجه فرنگی را به همراه عصاره مرغ یا گوشت اضافه کنید.
بلغورها را که از 2 ساعت قبل خیسانده اید به همره آب به قابلمه اضافه کنید و روی شعله ملایم بپزید تا آبش کشیده شود سپس دم کنی بگذارید و به مدت 25 – 30 دقیقه بگذارید دم بکشد.
برای 4 نفر
پیاز | ۱ عدد |
زردچوبه، نمک،فلفل | به میزان لازم |
عصاره مرغ | به میزان لازم |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
فیله مرغ | ۳ عدد |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
بلغور | ۴ پیمانه |
رب فلفل | به میزان لازم |
فلفل قرمز | ۲ عدد |
سیر | ۱ حبه |
بلغور پلو ترکیه با فیله مرغ
بلغور را پاک کنید و بشویید و در یک کاسه آب خیس کنید و بگذارید چند ساعت بماند.
چربی اضافه فیله مرغ ها را بگیرید و به صورت معکبی خرد کنید.
پیاز و سیر را پوست گرفته و را نگینی خرد کنید.
گوجه فرنگی و فلفل قرمزها را نگینی خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید و روغن اضافه کنید و وقتی داغ شد پیاز را اضافه کرده تفت دهید تا نرم شود سپس سیر و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید.
فیله مرغ را اضافه کرده کاملا سرخ کنید.
رب فلفل یا رب گوجه را اضافه کرده و سرخ کنید.
فلفل را اضافه کرده تفت دهید تا تندی اش به خورد غذا برود و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
گوجه ها وعصاره مرغ را اضافه کنید و 2 تا قل که زد بلغور آبکش کنید و داخل تابه بریزید و 5 پیمانه آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم بجوشانید تا آبش کشیده شود.
حرارت را کم کنید و دم کنی بگذارید و 40 دقیقه بلغور پلو را دم بگذارید.
بلغور گندم | 2 پیمانه |
لپه | 1 پیمانه |
کره | 1 ق غذا خوری |
قرص عصاره گوشت | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 ق غذاخوری |
سیب زمینی | 2 عدد |
بلغور پلو با لپه و گوشت چرخ کرده
بلغور و لپه را از 2 – 3 ساعت قبل در آب بخیسانید.
لپه خیس خورده را در کره تفت دهید. مقدری اب و عصاره گوشت به لپه اضافه کنید و بپزید تا نرم شود.
پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و زردچوبه ورزش دهید و کوفته قلقلی درست کنید و در مقداری روغن سرخشان کنید. رب گوجه را به کوفته ها اضافه کرده تفت دهید سپس لپه و آبی که در آن پخته را اضافه کنید.
در صورت تمایل کمی زعفران و نمک بزنید و حرارت را کم کنید تا مواد بپزند.
در قابلمه ای جداگانه مقداری آب و نمک بریزید و وقتی به جوش آمد بلغورها را داخل آب بریزید و حدود 20 – 25 دقیقه بلغور را بپزید ، اگر بلغور کاملا نرم شده بود میتوانید آن را آبکش کنید.
کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی بیندازید و لایه لایه بلغور آبکش شده و مواد گوشتی بریزید و در قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم دم بکشد.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها