ایدهی کارگاه مادر و کودک مدت زمان زیادی نیست که بین خانوادهها و مراکز آموزشی کودک شکل گرفته است. در واقع در دنیای امروز که والدین فرصت کافی برای گذراندن وقت با کودک خود ندارند و نگران اثر منفی این مساله بر شکلگیری دلبستگی ایمن و اعتماد کودک به خودشان هستند، نیاز به چنین فضایی به شدت حس میشود.
در کارگاه مادر و کودک یکی از اهداف بسیار مهم این است که رابطه بین والد و کودک بهبود پیدا کند و رابطه مثبتی ایجاد شود، در این راستا کارگاه مادر و کودک فضایی را فراهم میکند تا خانوادهها در کنار مختصصین با تجربه در حوزه کودک، با نیازهای رشدی کودکان خود آشنا شوند و از طریق بازیهای هدفمند تعامل خوبی با بچهها داشته باشند.
در اینجا به 3 دلیل مهم اشاره خواهیم کرد که لزوم شرکت در کلاسهای مادر و کودک را نشان میدهند.
1. برای این که در چالشهای فرزندپروری تنها نباشیم.
تجربه فرزندپروری برای بسیاری از والدین جوان، تازه و پر از چالشهای جدید است. در کارگاه های مادر و کودک وجود گروهی از مادران که تجربههای مشابه و کودکان همسن شما دارند، میتواند اطمینان خاطر بیشتری برای به اشتراک گذاشتن تجربهها و حل چالشها به وجود آورد. در این فضا خانوادهها در مسیر فرزندپروری و رشد کودک خود یک فضای امن دارند و میتوانند با یکدیگر در مورد مسائل گفت و گو کنند.
2. برای این که سواد عاطفی فرزندمان در کنار دیگر کودکان افزایش پیدا کند.
یکی از دورههای رشدی مهم کودک، بازه سنی 2 تا 3 سال است که نیاز به تعامل اجتماعی در کودک شکل میگیرد. در دورهی بعد از شکلگیری کلام در کودک، تجربه کردن چالشهای جدید کنار همسالان، منجر به ارتقای مهارت های اجتماعی مثل توانایی نه گفتن، توانایی اشتراک گذاری وسایل با یکدیگر و .. میشود.
این مهارتهای اجتماعی تنها در صورتی شکل میگیرد که کودک در معرض ارتباط با همسالان خود قرار بگیرد. در حالی که در سبک زندگی امروزه و با وجود تعداد زیادی خانواده تک فرزند این فرصت از کودک دریغ شده است. کارگاههای مادر و کودک، فرصت کنار هم قرار گرفتن کودکان را فراهم میکنند و مربیان و تسهیلگران نیز با ایجاد بستری برای گفتگوی کودکان، روند این تعاملات اجتماعی را ارتقا میبخشند.
3. برای این که کودکان از یکدیگر یاد بگیرند.
بهترین راه یادگیری، مشاهده محیط و آموزش غیر مستقیم است. وقتی کودکان کنار هم هستند به رفتار آنها توجه کنید. آن ها همواره در حال مشاهده مهارتهای کلامی، حرکتی و … دیگر کودکان هستند، بچهها هر یک از این مهارتها را تحت نظر میگیرند و تلاش میکنند که آن را یاد بگیرند بدون آن که به صورت مستقیم درگیر پروسه یادگیری باشند، که این نوع یادگیری بهترین روش ارتقای مهارتهاست. کمکی که کارگاههای والد و کودک در این زمینه میکنند این است که با غنی کردن محیط کودکان با بازیهای هدفمند و چالشهای جدید، سرعت یادگیری غیر مستقیم را در کودکان افزایش میدهند.
پاسخ ها