پالایه سازان فرآیند توس سرو آب در لیوان (به جای لیوان پلاستیکی یا کاغذی) به آن کمک می کند تا مدت زمان بیشتری سردتر بماند و طعم تازه تری داشته باشد. آب سلتزر یک گزینه دیگر است. برخی افراد اثر حباب دار «نوشابه» را دوست دارند و ممکن است یک آب پاشیدن آب یا یک میوه کوچک مانند لیمو ، آهک یا پرتقال به شما کمک کند تا در نور جدید به آب فکر کنید. مطمئن شوید که سلتزر از قبل طعم دار خریداری کرده اید که داخل آن ساکارز یا فروکتوز نیست - فقط کلمات دیگر برای شکر. کلاینر اضافه می کند ، گرچه نوشیدن سلتزر در طول روز مناسب است ، اما در هنگام ورزش بهترین انتخاب نیست زیرا گاز حباب ها فضای معده شما را اشغال می کند و باعث می شود احساس سیری بیشتری داشته باشید و مقدار مایعات کل بدن را کاهش دهید. .
خوردن آب شما
خوشبختانه ، در طول تابستان ، ما تمایل به خوردن غذاهای آبکی مانند خربزه ، آلو و هلو داریم ، می گوید: سینتیا ساس ، MPH ، MA ، RD ، LD / N ، سخنگوی انجمن رژیم های غذایی آمریکا. ساس می افزاید: "اگر دوست ندارید آب ساده بنوشید ، خوردن غذاهای آبکی بیشتر استراتژی خوبی است." همچنین می توانید 100٪ آب میوه و تکه های میوه واقعی را در سینی های یخ منجمد کرده و به آب اضافه کنید.
سرانجام ، ساس می گوید ، اگر می خواهید بیشتر بنوشید ، مصرف آب را به تدریج - هر بار 1 فنجان - در نظر بگیرید تا بدن شما را تنظیم کند. وی می گوید: در غیر این صورت ممکن است احساس غرقاب شوید و هر 15 دقیقه یکبار به دستشویی می دوید. "و این می تواند حوله شما را پرتاب کند."
هر آبی، معدنی نیست
خیلیها فکر میکنند هر نوع آبی که در بطری به فروش میرسد همان آب معدنی است در حالی که به گفته دکتر سماک، این یک باور رایج نادرست است و همه بطریهای آب موجود در مغازهها معدنی نیستند. در واقع بر اساس استانداردها آب معدنی باید از سفرههای زیرزمینی تامین شده و هیچ نوع آلودگی نداشته باشد و با اخذ مجوزهای بهداشتی، در بطری پس از پر کردن آب در کارخانه پلمب شود. در عین حال در آبهای معدنی از روشهای شیمیایی برای تصفیه استفاده نمیشود در حالی که آبهای شربی که در بطری عرضه میشوند، مثل آب لولهکشی مراحل تصفیه را میگذرانند و بر خلاف آبهای معدنی نیز حاوی املاح نیستند. پس هنگام خرید علاوه بر استاندارد بودن به برچسب روی بطری هم توجه کنید، چون مصرف آب معدنی به همه افراد توصیه نمیشود.
چه افرادی آب معدنی نخورند؟
دکتر سماک با بیان این که آبهای معدنی املاح و سختی زیادی دارند، میافزاید: مصرف آبهای معدنی برای بیماران کلیوی و افرادی که کلیههای سنگساز دارند خطرناک است و میتواند زمینه ایجاد سنگ را فراهم کند. همچنین بیشتر آبهای معدنی سرشار از سدیم هستند و به همین دلیل هم مصرف مداوم آنها به بیمارانی که فشار خون بالایی دارند، توصیه نمیشود.
تصفیهکنندههای خانگی؛ خوب یا بد؟!
در سالهای اخیر میزان فروش دستگاههای تصفیه آب افزایش چشمگیری پیدا کرده و بسیاری از خانوادهها با خرید این دستگاههای خانگی که انواع مختلفی هم دارد، خیالشان را بابت سلامت آب مصرفیشان راحت میکنند.
به طور کلی دستگاههای تصفیهکننده آب به دو گروه عمده تقسیم میشوند؛ گروه اول که ارزانقیمتترند و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند، کار مهمی انجام نمیدهند و فقط ذرات جزئی آب را میگیرند که البته مصرفشان هم مشکلی ایجاد نمیکند اما تصفیهکنندههایی که با نام دستگاه های تصفیهکننده سخت آب به فروش میرسند علاوه بر تصفیه کامل آب، برخی مواد معدنی را به آب شرب اضافه میکنند.
نکته مهم اینجاست که این نوع دستگاهها بر خلاف تبلیغات سازندگانشان املاح مورد نیاز بدن را تامین نمیکنند و برای همه افراد هم مناسب نیستند. به عنوان مثال، این تصفیهکنندههای آب برای کاهش سختی آب کلسیم اضافی آب را میگیرند و هر چند به همین دلیل موجب کاهش جرم در لولههای آب میشوند، ولی با این کار سدیم جایگزین کلسیم در آب میشود و بروز عوارضی برای مصرفکنندگان را به همراه دارند البته آبی که با این دستگاهها تصفیه میشود شور نیست ولی به دلیل سدیم زیاد (مثل آب معدنیهای مشابه) سلامت بیماران قلبی و فشار خونی را به خطر میاندازد و در افراد سالم هم میتواند زمینه پرفشاری خون را فراهم کند.
آب را بجوشانیم یا نجوشانیم؟
گاهی اوقات در مسافرتهای تابستانی با مشکل کمبود آب شرب روبهرو میشویم. البته خیلیها با جوشاندن آب چاه یا چشمه به صورت موقت هم که شده این مشکل را حل میکنند. آیا این کار باعث تصفیه آب میشود؟ به گفته دکتر سماک، هرچند بسیاری از کارشناسان جوشاندن آب لولهکشی را یکی از مهمترین روشهای از بین بردن آلودگی میکروبی آب شرب میدانند، اما ترکیبات دیگری مثل نیترات که اتفاقا سرطانزا هم هست در نتیجه حرارت و جوشیدن از بین نمیرود.
به عبارتی مهمترین مواد محلول در آب را املاح سدیم، کلسیم و منیزیم تشکیل میدهند و با جوشاندن آب فقط املاح تجزیه شده و از میزان سختی آب کم میشود و میکروبها از بین میروند، اما آب جوشیده صد درصد سالم نیست و نمیتوان با جوشاندن صرف از سلامت آب مطمئن شد.
پاسخ ها