پیشرفت تکنولوژی سبب تولید تجهیزات بسیار متنوعی شده که بشر میتواند با بهکارگیری آنها در سطوح مختلف ضمن سرعت بخشیدن به امور خود، با صرف انرژی کمتری بازدهی و راندمان کاری خود را افزایش دهد. بسیاری از تجهیزات برقی که روزانه مورد استفاده قرار میگیرند، در انواع صنعتی و برای مصارف گسترده نیز وجود دارند. ماشین لباسشویی یکی از این تجهیزات برقی است که در انواع خانگی و صنعتی تولید میشود. ماشین لباسشویی صنعتی را میتوان جزو تجهیزات بسیار پیشرفتهای قرار داد که در تمام تجهیزات صنایع استواری دیده میشود.
ماشین لباسشویی صنعتی یکی از لوازم و تجهیزات مهم و پیشرفته ای می باشد که می تواند انواع لباس، پتو، پارچه، پرده، ملافه، رومیزی، دستمال، کاور صندلی، رو بالشی و رو تختی را در حجم های بالا شستشو بدهد و در مکانهای زیادی مانند خشکشوییها، رخت شورخانهها، بیمارستانها، مراکز درمانی، خوابگاهها، پانسیونها، پادگانها، نیروگاهها، هتلها، مسافرخانهها و تالارهای پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرد.
خشکشوییها اصلی ترین محل و مکانی هستند که از این دستگاه استفاده می کنند و می توانند براساس ابعاد مغازه و حجم درخواست های خود، سایز و ظرفیت ماشین لباسشویی را انتخاب کنند.
اکثر ماشینهای لباسشویی صنعتی آبگیر دارند و بعد از شست و شوی البسه و منسوجات، تا 70 درصد آب آنها را می گیرند و آنها را برای خشک شدن کامل آماده می کنند. این دستگاه ها موتوری پر قدرت دارند، لباسها و پوشاک را به صورت حرفه ای تر و باکیفیت تر شست و شو می دهند، قدرت پاک کنندگی بسیار بالایی دارند و این توانایی را دارند را در حجم خیلی بالا البسه و منسوجات را بشویند.
ماشین لباسشویی صنعتی براساس قابلیت های اتوماتیک خود نیز به 3 دسته تقسیم می شود که عبارت است از: دستی، نیمه اتوماتیک و فول اتوماتیک. در مدل دستی، ورود آب، تخلیه آب و تنظیم روی دور تند به صورت دستی انجام می شود. در مدل نیمه اتوماتیک، ورود آب به صورت اتوماتیک می باشد ولی تخلیه آب و تنظیم روی دور تند به صورت دستی انجام می گیرد.
در مدل فول اتوماتیک، ورود آب، تخلیه آب و تنظیم روی دور تند همگی به صورت اتوماتیک و برنامه ریزی شده انجام می شوند و ماشین لباسشویی به صفحه نمایشگر و مغز کامپیوتری هوشمند مجهز است. ماشین لباسشویی صنعتی انواع مختلفی دارد و براساس معیارهای گوناگونی دسته بندی می شود. این دستگاه براساس ابعاد و ظرفیت به 8 دسته تقسیم می شود که عبارتند از: 20 کیلویی، 25 کیلویی، 30 کیلویی، 40 کیلویی، 50 کیلویی، 70 کیلویی، پرمصرف ترین و پرکاربردترین ظرفیت این دستگاه ها 25 کیلویی و 50 کیلویی می باشند.
استفاده از ماشین لباسشویی صنعتی مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
حجم بالایی از لباسها در کمترین زمان ممکن شسته می شوند و در وقت صرفه جویی می گردد.
هزینههای جانبی کاهش پیدا می کند.
لباسها باکیفیت شسته می شوند و آسیب نمی بینند.
ماشین لباسشویی صنعتی با ماشین لباس شویی خانگی تفاوت هایی دارد. در زیر به ترتیب این تفاوتها را مطرح کرده ایم.
اولین تفاوت در قیمت آنها است. ماشین لباسشویی صنعتی قیمت بالاتری دارد و از ماشین لباس شویی خانگی گرانتر می باشد.
تفاوت بعدی در طراحی و ساختار آنها است. ماشین لباسشویی صنعتی قدرتمندتر و بادوام تر تولید می شود و پایداری بیشتری دارد اما ماشین لباسشویی خانگی از نظر ظاهری زیباتر و چشم نوازتر می باشد و به اندازه دستگاه صنعتی قدرتمند نیست و نمی تواند البسه را در حجم و وزن بالا بشوید.
تفاوت دیگر در ظرفیت موتور آنها است. ظرفیت موتور ماشین لباس شویی صنعتی تقریبا بین 5 تا 30 کیلو وات می باشد اما ظرفیت موتور ماشین لباس شویی خانگی 0.5 کیلو وات است.
تفاوت بعدی در نوع مواد استفاده شده برای ساخت بدنه می باشد. برای ساخت بدنه ماشینهای لباسشویی صنعتی از استیل ضد زنگ و یا فولاد ضد زنگ استفاده می شود تا دوام و مقاومت بالایی داشته باشد اما برای ساخت بدنه ماشینهای لباسشویی خانگی بیشتر از پلاستیک فشرده استفاده می شود تا ظاهر آن زیبایی دو چندانی پیدا کند.
پاسخ ها