omidamman004

omidamman004

مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود: کدام بهتر است؟

اسپاتیفای یا ساند کلود؟

اگر از علاقه مندان به حوزه موسیقی باشید و گوش دادن به آهنگ از فعالیت‌های مورد پسند شما باشد بدون تردید با سرویس‌های پخش موسیقی آشنایی دارید. اسپاتیفای و ساند کلود را می‌توان از مهمترین بازیگران عرصه نرم افزارهای پخش کننده موزیک دانست که با سابقه درخشان خود توانسته‌اند کاربران زیادی را به سمت خود جذب کند. در این مقاله به صورت کامل به مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود از نقطه نظرات متفاوت خواهیم پرداخت؛ بنابراین اگر در دور راهی انتخاب بین اسپاتیفای و ساند کلود مانده‌اید در ادامه ما را همراهی نمایید. اما اگر دنبال جواب کوتاه هستید اسپاتیفای هم از نظر محبوبیت در ایران و خارج و هم از نظر امکانات و ویژگی ها انتخاب بهتری میباشد.

اسپاتیفای؛ پلتفرم محبوب موسیقی‌ها

اکانت اسپاتیفای یک سرویس استریم پخش موسیقی، رادیو و پادکست می‌باشد که در دو حالت رایگان و پریمیوم قابلیت‌های بی‌نظیر خود را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. Spotify از زمان ورودش به صنعت موسیقی از سال 2007 تا کنون توانسته به یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای حوزه پخش موسیقی تبدیل شود که ویژگی‌های منحصر به فرد این برنامه دلیل واضحی برای این میزان از مقبولیت در میان علاقه مندان به موزیک می‌باشد. این نرم افزار در حال حاضر در بیش از 180 کشور در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و بالغ بر 450 کابر فعال در سراسر جهان دارد. در اسپاتیفای شما امکان دسترسی به آرشیو بسیار بزرگی از آهنگ‌های خوانندگان مختلف دارید که این نرم افزار به راحتی بر روی سیستم‌ عامل‌های اندروید و iOS قابل پیاده سازی می‌باشد. دسترسی به تمام امکانات و قابلیت‌های ویژه اسپاتیفای با خرید اشتراک و در نسخه پریمیوم قابل دسترسی می‌باشد که هزینه تهیه کردن اشتراک‌ انفرادی 9.99 دلار،  هزینه اشتراک خانوادگی با قابلیت استفاده 6 نفر به صورت همزمان 14.99 دلار و هزینه اشتراک دو نفره به صورت همزمان با یک اکانت 12.99 دلار و هزینه اشتراک برای دانشجویان 4.99 دلار در ماه می‌باشد.

در ایران هم اسپاتیفای بیش از 20 برابر محبوب تر از ساند کلود میباشد و طبق آمار دانلود در سایت های ایرانی و اپ استورهای ایرانی اندروید و آیفون، اسپاتیفای محبوبیت بالاتری نسبت به ساند کلود دارد که طبیعی است.

 

نقاط قوت اسپاتیفای

در مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود بهتر است ابتدا به صورت کلی به بررسی نقاط قوت و نقاط ضعف هر کدام از پلتفرم‌ها به صورت جداگانه بپردازیم تا بتوانید دید کلی از هر یک را به دست آورید.

راحتی استفاده

یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که سبب میزان علاقه افراد به استفاده از اسپاتیفای برای گوش دادن به موسیقی شده است سادگی استفاده از آن می‌باشد. کاربر می‌تواند به راحتی وارد برنامه شود و بدون مواجه شدن با پیچ و خم‌های مختلف به موزیک مورد علاقه‌اش گوش کند.

آرشیو گسترده

اسپاتیفای با دسترسی به حجم بسیار زیادی از آهنگ‌های مختلف در سراسر جهان به کاربر این امکان را می‌دهد که گزینه مورد نظر خود را از میان لیست موجود بیابد. به همین دلیل به احتمال خیلی زیاد امکان ندارد که آهنگی را در میان پلی لیست موجود سرچ کنید و آن را پیدا نکنید.

شبکه اجتماعی قوی

در اسپاتیفای شما می‌توانید دوستان خود را دنبال کنید و از آهنگ‌های مورد علاقه و آنچه که گوش داده‌اند مطلع شوید. با استفاده از این قابلیت افرادی که سلیقه‌های مشابهی دارند به صورت گروه می‌تواند آهنگ‌های مورد پسند را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

پیشنهاد آهنگ به کاربر

یکی از ویژگی‌های بسیار جذاب اسپاتیفای این است که بر اساس جست و جوهای کاربر علاقه‌مندی‌های او را بر اساس یک الگوریتم دقیق تشخیص می‌دهد و به این ترتیب به صورت هفتگی لیستی از آهنگ‌هایی که ممکن است مطابق با سلیقه او باشد را به کاربر پیشنهاد می‌کند.

دانلود آهنگ

با وجود اینکه در حالتی که به اینترنت دسترسی دارید می‌توانید از تمام آهنگ‌های اسپاتیفای بهره مند شوید اما این پلتفرم به فکر زمان آفلاین بودن شما نیز بوده و برای آن چاره اندیشیده است. اسپاتیفای به کاربران پریمیوم خود اجازه دانلود 10 هزار آهنگ را می‌دهد تا بتوانند آن را در دستگاه خود ذخیره کنند و در زمان عدم اتصال به اینترنت گوش دهند.

کیفیت بی‌نظیر صدا

در نسخه پریمیوم این برنامه شما می‌توانید موسیقی مورد علاقه خود را با بهترین کیفیت گوش دهید، به گونه‌ای که از تجربه این کیفیت از صدای آهنگ شگفت زده خواهید شد. اسپاتیفای به کاربرانی که در این برنامه اشتراک دارند این امکان را می‌دهد که موزیک را با کیفیت 320 کیلو بایت گوش دهند.

اسپاتیفای بهتر است یا ساند کلود

نقاط ضعف اسپاتیفای

هر پلتفرمی ولو ابر غولی مانند اسپاتیفای در حوزه استریم موسیقی نیز دارای نقاط ضعفی است که در ادامه قبل از پرداختن به مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود به آن‌ها می‌پردازیم.

نسخه رایگان محدود

نسخه رایگان اسپاتیفای به کاربر محدودیت‌های زیادی را اعمال می‌کند و همین مسأله سبب می‌شود افراد ترجیح دهند که با خرید اشتراک از این مشکلات خلاص شوند. در حالت رایگان در بین آهنگ‌ها تبلیغات بسیار زیادی پخش می‌شود که این برای کاربر بسیار آزار دهنده خواهد بود و لذت گوش دادن به موسیقی را به او تلخ می‌کند. به علاوه شما مجاز به دسترسی به تمام آهنگ‌های موجود در آرشیو اسپاتیفای نیستید و تنها می‌توانید به پلی لیست پیشنهادی اسپاتیفای برای کاربران رایگان گوش دهید. همچنین کیفیت پخش موسیقی در حالت رایگان بسیار پایین بوده و امکان بالا بردن کیفیت صدا در این حالت وجود ندارد.

همچنین برای داشتن پرمیوم میتوانید از سایت  اکانت اسپاتیفای به صورت پرمیوم خریداری کنید تا اکانت پرمیوم بدون محدودیت داشته باشید.

عدم دسترسی به برخی آهنگ‌ها

اسپاتیفای با وجود دسترسی به محتوای خیلی قوی از آهنگ‌های خوانندگان مختلف اما آهنگ‌هایی که توسط خوانندگان زیر زمینی خوانده می‌شوند را در لیست خود ندارد. به علاوه برخی از گروه‌ها و خوانندگان مختلف بنابر هر علتی علاقه‌ای به انتشار آهنگ خود در این پلتفرم را ندارند و این مسأله ممکن است برای طرفدارن آن‌ها که از اسپاتیفای استفاده می‌کنند ناراحت کننده باشد.

ساند کلود چیست

در ادامه مبحث مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود به بررسی اپلیکیشن ساند کلود و قابلیت‌های آن می‌پردازیم. این سرویس استریم موسیقی یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های پخش موزیک است که در سال 2007 شروع به کار کرد و تا کنون توانسته طرفداران زیادی را در حوزه موسیقی به خود جذب کند. یکی از ویژگی‌های بارز این نرم افزار که برای ایرانیان بسیار مفید واقع می‌شود این است که در زمان استفاده از این سرویس نیاز به تغییر آی پی برای کاربران وجود ندارد. در مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود باید اشاره کنیم که در حالت رایگان این نرم افزار خدمات بیشتری را به کاربران خود ارائه می‌دهد و این موضوع در مقابل اسپاتیفای که تقریباً هیچ امکاناتی را در حالت رایگان به افراد ارائه نمی‌کند اهمیت پیدا می‌کند. این سرویس به افراد این امکان را می‌دهد که صداهای ضبط شده را در برنامه بارگزاری کنند و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارند. بر خلاف سایر سرویس‌های استریم موسیقی این برنامه آرشیو خود را از آهنگ‌های مختلف و حتی ناآشنا و بومی پر کرده است و به همین دلیل کاربران می‌توانند آهنگ مورد نظر خود را به راحتی پیدا کنند؛ حتی اگر خواننده این آهنگ معروف و آشنا نباشد.

برنامه ساند کلود چیست

نقاط قوت ساند کلود

در مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود می‌پردازیم به معرفی کامل نقاط قوت برنامه ساند کلود و مزایای استفاده از آن:

آپلود بدون واسطه

یکی از جذاب ترین ویژگی‌های ساند کلود این است که هنرمندان به راحتی می‌توانند ترک‌های ضبط شده خود را بدون واسطه و به صورت مستقیم با سایر کابران به اشتراک بگذارند. برای این کار کافی است که وارد اکانت ساند کلود خود شوید و آهنگ ضبط شده خود را با فالورهایتان به راحتی و بدون پرداخت هزینه به اشتراک بگذارید.

نسخه رایگان مناسب‌تر

در مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود در حالت رایگان بر خلاف اسپاتیفای تعداد تبلیغات ساند کلود کمتر بوده و محدودیت‌های آن به نسبت کمتر است.

شبکه اجتماعی قوی

ساند کلود برای کابران خود یک شبکه اجتماعی قوی را شکل داده که در آن می‌توانند همدیگر را فالو کنند و آهنگ‌های یکدیگر را لایک کنند و برای یکدیگر کامنت و نظر بنویسند. قابلیت Repost کردن در این برنامه سبب می‌شود که کاربر بتواند آهنگ‌های سایر کاربران را در صفحه خود به اشتراک بگذارد و همین مسأله سبب می‌شود پخش شدن آهنگ تازه منتشر شده در بین استفاده کنندگان از ساند کلود سریع ‌تر می‌شود.

دسترسی به آهنگ‌های زیر زمینی

بیشتر محتواهایی که در ساند کلود وجود دارد توسط خود کاربران تولید می‌شود و به همین دلیل این برنامه منبع خوبی برای آهنگ‌های هیپ هاپی که به غالباً به صورت زیر زمینی هستند، می‌باشد.

نقاط ضعف ساند کلود

حال که با نقاط قوت ساند کلود آشنا شدید در ادامه به صورت جامع نقاط ضعف آن را ارائه می‌دهیم تا بتوانید با دید بازتر نسبت به انتخاب سرویس پخش موسیقی خود بپردازید.

عدم امکان دانلود

بر خلاف  برخی از سرویس‌های پخش کننده موسیقی مانند اسپاتیفای، در ساند کلود امکان دانلود آهنگ‌های موجود در برنامه و پخش آفلاین آن‌ها وجود ندارد و به همین دلیل کاربر باید برای گوش دادن به موسیقی‌های مورد علاقه خود باید به صورت مداوم به اینترنت متصل باشد؛ که این مسأله برای مواقعی که افراد به اینترنت دسترسی ندارند دردسرساز خواهد شد.

محدودیت اکانت‌های رایگان

یکی از محدودیت‌هایی که اکانت‌های رایگان در ساند کلود با آن مواجه هستند این است که امکان کسب درآمد برای آن‌ها وجود ندارد. یعنی هنرمندان در ساند کلود نمی‌توانند از طریق پخش آثار خود درآمدی به دست آورند مگر آنکه اکانت خود را پریمیوم کنند و اشتراک دریافت نمایند.

کیفیت پایین صدا

بر خلاف اسپاتیفای که کیفیت صدای موسیقی در آن به بهترین حد خود یعنی 320 کیلو بایت نیز قابل استفاده است؛ اما در ساند کلود شما نهایتاً بتوانید صدای آهنگ‌های مورد علاقه خود را تا تا کیفیت 256 کیلو بایت گوش دهید.

مزایای برنامه SOUND CLOUD

مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود از جهات مختلف

با توجه به محبوب بودن هر دو سرویس پخش موسیقی در میان کاربران انتخاب بین آن‌ها گاهاً کاری سخت خواهد بود که نیاز به کسب اطلاعات درباره هر کدام از پلتفرم‌ها دارد؛ حال که با هر یک از این نرم افزارها به صورت کلی آشنا شدید در ادامه به مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود از جهت‌های مختلف خواهیم پرداخت.

مقایسه کیفیت صدا

یکی از مهمترین مؤلفه‌ها که در میزان محبوبیت یک سرویس استریم موسیقی تأثیر گذار است رضایت کاربران از میزان کیفیت پخش صدای آهنگ می‌باشد که اسپاتیفای برای کاربران دارای اشتراک پریمیوم این امکان را فراهم آورده است تا موسیقی مورد علاقه خود را با کیفیت 320 کیلو بایت گوش دهند؛ اما این مقدار برای کاربران دارای اشتراک نرم افزار ساند کلود تا 256 کیلو بایت می‌باشد.

مقایسه در متن آهنگ

متن موزیک تنها در پلتفرم اسپاتیفای قابل ارائه بوده و این قابلیت در نرم افزار ساند کلود مشاهده نمی‌شود. بنابراین در صورتی که دسترسی به متن آهنگ برای شما از اهمیت برخوردار است اسپاتیفای برای شما پیشنهاد مناسب تری خواهد بود.

مقایسه قیمت

هر دو نرم افزار نسخه رایگان خود را در اختیار کاربران قرار می‌دهند اما محدودیت اسپاتیفای در اکانت‌های رایگان بسیار بیشتر بوده و تبلیغات آزار دهنده آن در میان پخش آهنگ کاربران را کلافه می‌کند به علاوه محدودیت‌های زیادی در دسترسی به آهنگ‌های مختلف در این نوع اکانت‌ها وجود دارد. اما از سوی دیگر ساند کلود در نسخه رایگان خود خدمات و امکانات بیشتری را به مشتریان خود ارائه می‌کند. هر دو پلتفرم امکان ارتقا به اکانت پریمیوم را به کاربران می‌دهند تا با خرید اشتراک بتوانند از امکانات جامع آن بهره مند شوند که این مبلغ برای کاربران اسپاتیفای 9.99 دلار و برای کابران ساند کلود 6 دلار در ماه می‌باشد. همانطور که مشاهده می‌کنید ساند کلود در قبال ارائه اشتراک ماهانه به هر نفر میزان مبلغ کمتری را به نسبت اسپاتیفای دریافت می‌نماید که البته این مسأله به تفاوت در امکاناتی که هر کدام از این سرویس‌ها در اختیار مشترکین خود قرار می‌دهند نیز وابسته است.

مقایسه محبوبیت میان کاربران

بدون تردید اسپاتیفای یکی از محبوب ترین سرویس‌های پخش موسیقی در سراسر دنیا می‌باشد که این میزان از محبوبیت نشان از رضایت کاربران از این نرم افزار می‌باشد. در حال حاضر بیش از 450 میلیون کاربر فعال در پلتفرم اسپاتیفای استفاده می‌کنند که تعداد کاربران فعال در ساند کلود چیزی نزدیک به 170 میلیون نفر می‌باشد. Spotify در میان علاقه مندان به حوزه موسیقی که به دنبال پیدا کردن آهنگ‌های معروف و جدید هستند رواج بیشتری دارد و از طرفی Sound Cloud برای افراد تازه کاری که قصد پخش کردن موسیقی خود بدون صرف هزینه‌های زیادی را دارند محبوب می‌باشد. بنابراین اگر از آن دسته افرادی هستید که به تازگی آثار هنری خود را خلق نموده‌اید و به دنبال یافتن فضایی برای معرفی کار خود با سایرین می‌گردید ساند کلود یک پیشنهاد بسیار مناسب برای شما می‌باشد. قابلیت Repost کردن در ساند کلود که چیزی شبیه به ری توییت کردن در توییتر بوده و به شما این امکان را می‌دهد که سایر کاربران با اشتراک گذاشتن آهنگ شما در صفحه شخصیشان فرآیند پخش آهنگ را چند برابر کنند.

مقایسه محتوا

در مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود از نقطه نظر محتوا و آرشیو و دسترسی کاربران به آهنگ‌های موجود باید بگوییم که با وجود اینکه هر دو پلتفرم دارای سابقه کاری تقریبا مشابهی می‌باشند اما از نظر نوع و مقدار محتواهایی که در اختیار کاربران قرار می‌دهند نتایج متفاوتی را کسب کرده‌اند. پلتفرم اسپاتیفای بیش از 70 میلیون ترک از موسیقی‌های محبوب و معروف از خوانندگان مختلف در سراسر جهان را در لیست خود ثبت کرده است در حالی که این آمار برای ساند کلود چیزی بالغ بر 200 میلیون قطعه می‌باشد. دلیل این مسأله در این است که در ساند کلود هر کاربری به عنوان یک خواننده تازه کار تنها با ضبط کردن صدای خود می‌تواند یک آهنگ را به آرشیو این نرم افزار اضافه کند و آن را با دوستان خود به اشتراک گذارد.

مقایسه بر اساس سلیقه موسیقی

اسپاتیفای با امکان دسترسی کاربر به یک آرشیو خیلی گسترده بر اساس نام هنرمند و آلبوم به آن‌ها در یافتن آهنگ مورد علاقه خود کمک می‌کند؛ به علاوه با یک الگوریتم دقیق نوع سلیقه کاربر را آنالیز کرده و بر اساس آن به صورت هفتگی یک سری آثار را به او بر اساس آن پیشنهاد می‌دهد. ساند کلود برای راحت شدن عمل جست و جوی کاربر جهت یافتن آهنگ مورد علاقه‌اش از برچسب گذاری آن‌ها بر اساس سبک و نوع اثر به مشترکین خود کمک می‌کند.

مقایسه رابط کاربری

برنامه اسپاتیفای نرم افزارهای بیشتری را پشتیبانی کرده و بر روی دستگاه‌های زیادی مانند تبلت، موبایل و رایانه قابل استفاده می‌باشد و به علاوه رابط کاربری ساده‌ای را در اختیار افراد قرار داده که استفاده کردن از آن بدون پیچیدگی و ساده بوده؛ اما در آن طرف ماجرا ساند کلود تنها پلتفرم‌های موبایل را پشتیبان می‌کند و برای استفاده از این برنامه در رایانه باید نسخه وب آن را تهیه کنید.

نتیجه گیری نهایی

در مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود به صورت کلی پس از بررسی‌های صورت گرفته و مطالب ارائه شده در بالا باید بگوییم که انتخاب بین این دو سرویس موسیقی با توجه به نیاز و سلیقه افراد متفاوت است و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. اسپاتیفای مخصوص کاربرانی است که تنها به دنبال دسترسی به جدیدترین آهنگ‌ها با کیفیت بالا و تنوع زیاد هستند؛ این سرویس پخش کننده موسیقی با امکان دسترسی کاربر به حجم بسیار گسترده‌ای از آهنگ‌های جدید و قدیمی در سراسر جهان افراد زیادی را به سمت خود مجذوب کرده است. از آن طرف ساند کلود با نداشتن محدودیت در پخش آهنگ‌های بومی و زیر زمینی و همچنین امکان پخش راحت این آهنگ‌ها به سازندگان آن‌ها انتخاب مناسبی برای این افراد خواهد بود و به علاوه ساند کلود محل مناسبی برای یافتن ریمکس‌های طولانی می‌باشد. عدم محدودیت ساند کلود در پخش آهنگ سبب می‌شود که هر فردی که در این زمینه تخصص و علاقه دارد از خانه آهنگ خود را ضبط کند و بدون پرداخت پول اضافی آن را در این پلتفرم با سایر کاربرها به اشتراک گذارد؛ بنابراین انتخاب بین ساند کلود و اسپاتیفای با توجه به نیاز و سلیقه کاربر متفاوت خواهد بود.

omidamman004
omidamman004

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋