آیا تا به حال بهترین فیلم سینمایی که دیدهاید را مشخص کرده اید؟ آیا یک فیلم وجود دارد که هنوز لذت تماشای آن در خاطرتان باقی باشد؟ شاید به دنبال یافتن یک فیلم عالی برای پر کردن اوقات فراغت خود باشید. نظر هر فرد درباره یک موضوع و یک فیلم، بستگی به وضعیت روحی او در آن زمان دارد. به همین دلیل، انتخاب بهترین فیلم برای حتی بهترین منتقدان و سازندگان فیلم سازی در صنعت سینما نیز چالش برانگیز است. با این حال، در این مقاله، قصد داریم بهترین فیلم های سینمایی ایرانی دهه ۹۰ را معرفی و بررسی کنیم. بنابراین، اگر قصد تماشای فیلم دارید، این مقاله میتواند به شما کمک کند تا با برترین فیلم های دهه گذشته آشنا شوید. پس از خواندن این مقاله، می توانید بهترین موضوعی را که با سلیقه و شرایط و حالات خود همخوانی دارد، انتخاب کنید.
فیلم "برف روی کاج ها" یک درام تلخ با طعم خیانت است. این فیلم در ژانر ملودرام قرار دارد و درال ۱۳۹۰ به نمایش درآمد.
نویسنده کارگردان این فیلم پیمان معادی است. "برف روی کاج ها" جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم سینمایی از نظر تماشاگران را به دست آورده است. احتمالاً دلیل این موفقیت، توانایی پیمان معادی در فیلمنامه نویسی و بازیگری در فیلم "درباره الی" به کارگردانی اصغر فرهادی است که در آن نقش خوبی داشته است. علاوه بر این، حضور متفاوت مهناز افشار نیز به شکوه این فیلم کمک کرده است.ین فیلم، به نوعی نقطه عطفی در مسیر حرفهای مهناز افشار بوده است زیرا او از سینمای تجاری به سمت هنری متحول شده است. برای بازی در این فیلم، وی دیپلم افتخار بهترین بازیگر زنان را به دست آورده است.
داستان "برف روی کاج ها" درباره یک زن تنها است که با مشکلات زناشویی روبرو شده است. مهناز افشار در نقش یک معلم پیانو به این موضوع آگاه میشود که یکی از شاگردانش رابطهای با همسرش دارد. این فیلم ابعاد مختلف خیانت زناشویی را به تصویر میکشد و چالشها، ضعفها و شکست قهرمان فیلم، یعنی مهناز افشار، را به تماشاگران نشان میدهد. یکی از ویژگیهای بارز این فیلم، استفاده از تصویربرداری سیاه و سفید است.
فیلم "جدایی نادر از سیمین" که توسط اصغر فرهادی نوشته و کارگردانی شده است،عنوان برنده اولین جایزه اسکار سینمای ایران شناخته میشود. این فیلم در ژانر درام قرار دارد و درال ۱۳۹۰ به نمایش درآمد.
"جدایی نادر از سیمین" نه تنها در بین فیلمهای سینمایی ایرانی طرفداران بسیاری پیدا کرد، بلکه شهرتهانی نیز به دست آورد. این اثر به عنوان بهترین فیلم جدید سینمای ایرانی شناخته میشود و در مجموع ۵۲ جایزه را به خود اختصاص داد. از جمله جوایزی که این فیلم دریافت کرده است، میتوان به جایزه سزار بهترین فیلم خارجی زبان، جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان، گلدن گلوب، جایزه هیئت داوران و خرس طلایی از جشنواره فیلم برلین اشاره کرد.
داستان فیلم دربارهی سیمین (با بازی لیلا حاتمی) است که قصد مهاجرت ازیران را با همسرش نادر (با بازی پیمان معادی) و دخترش ترمه (با بازی سارینا فرهادی) دارد. اما نادر به دلایل مختلف، به ویژه نگرانی درباره سلامتی پدرش، ازین تصمیم منصرف میشود. اختلافات بین این زوج به شدت افزایش می یابد و در نهایت سیمین درخواست طلاق میدهد. اما مشکل اینجاست که دادگاه حضانت دختر را به او نمیدهد. این ماجرا باعث بروز بحران ها و دعواهای بیشتر بین این زوج میشود.
این اثر با داستانی تازه توانست بهترین فیلم کمدی ایرانی در ژانر خود باشد. فیلم درباره یک دبیرستان ممتاز غیرانتفاعی دخترانه با مدیریت خانم دارابی (با بازی ویشکا آسایش) است. خانم دارابی، پیرزنی ۴۰ ساله با شخصیت مردانه است و از مردان بدش میآید، بنابراین ورود آقایان به مدرسهاش را ممنوع کرده است. اما او مجبور میشود برای اولین بار به یک معلم مرد اجازه ورود به مدرسه بدهد. در طول این رویداد، اتفاقات و موضوعات کمدی و جذابی شکل میگیرند. این فیلم برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن (ویشکا آسایش) و بهترین موسیقی متن در بیست نهمین دوره جشنواره فیلم فجر شده است.
این فیلم یکی از بهترین آثار سینمایی ایرانی است که به مسائل مذهبی، به ویژه امر به معروف و نهی از منکر، میپردازد. داستان درباره ی دختری زیبا به نام افسانه (الناز شاکردوست) است که با ظاهری نامعمول توجه مردان را به خود جلب میکند. خانواده ی افسانه تحت فشار طلبکار و صاحب خانهی خود، آقاشریف، قرار دارند. آقاشریف پیشنهاد میدهد که در صورتی که افسانه با او ازدواج کند، مشکلات مالی خانواده را حل خواهد کرد. افسانه برای نجات خانواده تصمیم میگیرد به آق اشریف نزدیک شود، اما در این بین اتفاقات زیادی رخ میدهد.
این فیلم سینمایی ایرانی، یکی از فیلمهای فمینیستی در تاریخ سینمای ایران است. فیلم "هیس" به صورت صریح به موضوع تجاوز به کودکان میپردازد. این اثر توانست در زمان پخش خود به عنوان بهترین فیلم سینمایی ایرانی شناخته شود. داستان اصلی فیلم درباره شیرین، یک دختربچه است که در هشت سالگی تجاوز میشود و نمیتواند درد رنج خود را با کسی به اشتراک بگذارد. سالها بعد، پس از دو نامزدی ناموفق، او تصمیم به ازدواج میگیرد. در این میان، با مردی روبرو میشود که قصد تجاوز به دختربچهای دارد. شیرین، دختر را نجات میدهد و در ادامه با قضایای حقوقی و دادگاهی مختلفی روبرو میشود.
فیلم "هیس دخترها فریاد نمیزنند" وحوض نقاشی" در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر، برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نظر تماشاگران شدند. همچنین، فیلم "هیس" درطح بینالمللی نیز شهرت یافت چندین جایزه را به خودختصاص داد.ه بازیگر برجسته این فیلم، یعنی طناز طباطبایی، شهاب حسینی و مریلا زارعی نیز، برای دریافت جایزه سیمرغ بلورین نامزد شدند.
این فیلم داستان زندگی شهید "محمدجعفر رضایی" را به تصویر میکشد. فیلمنامه اصلی بر اساس خاطراتی با همین نام از کتاب "تفحص" ساخته شده است. این فیلم با استقبال بسیاری مواجه شده و برنده 16 جایزه بینالمللی شده است. همچنین، از نظر تماشاگران، فیلم شیار ۱۴۳" سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کرده و مریلا زارعی نیز به عنوان بهترین بازیگر نقش اول زن برای این فیلم سیمرغ بلورین را دریافت کرده است.
داستان این فیلم با حضور گروهی از همکلاسی اهل بیجار در جبهه آغاز میشود. در ابتدا، آنها برای یک دوره آموزشی به یک پادگان در یزد اعزام میشوند و سپس در عملیات والفجر شرکت میکنند. درین عملیات، برخی از آنها اسیر میشوند تعدادی دیگر مجروح کشته میشوند. داستان اصلی این فیلم، داستان عشق انتظار الفت (مریلا زارعی)، مادر یونس است که پس از سالها، فقط با چند تکه استخوان یک جمجمه از جسدو باز میگردد.
علفزار، یکی از بهترین فیلمهای درام اجتماعی است که درال ۱۴۰۱ به نمایش درآمده است. این فیلم به کارگردانی و نویسندگی کاظم دانشیاخته شده است و توانسته است جذابیت بسیاری را در میان مخاطبان بود ایجاد کند. داستان این فیلم حول محور یک بازپرس دادگاه است که با چند پرونده پیچیده مواجه میشود. این اثر بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است و به خوبی مشکلات اجتماعی را به تصویر میکشد. بازیگرانی همچون پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، ترلان پروانه و صدف اسپهبدی در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. علفزار در جشنواره فجر نیز جزو آثار تحسین شده قرار گرفته و میتوان آن را از طریق سایت فیلیمو تماشا کرد.
در این مقاله، برترین فیلمهای سینمای ایرانی در دهه گذشته در سینمای ایران معرفی شدند. همانطور که پیشتر اشاره شد، انتخاب بهترین فیلمها کاری دشوار و زمانبر است. در این مطلب، عواملی از قبیل تعداد بازدیدها، تعداد جوایز دریافتی در جشنوارههای ملی و بینالمللی مدنظر قرار گرفته است. برای دسترسی به فیلمهای قدیمیتر، میتوانید از سایتهای دانلود رایگانانند دیجی موویز استفاده کنید. علاوه بر این، برای دانلود رایگان از سایر وبسایتها، میتوانید از کدهای تخفیف سایتهای اشتراک فیلم و سریال در کانال تخفیف استفاده نمایید.
پاسخ ها