سالهاست که با گسترش فناوری ارتباطات، آموزش موسیقی به روش مجازی مورد استقبال عمومی قرار گرفته است. در این میان پکیجهای آموزشی در سطح وسیعی مورد استفاده کاربران و هنرجویان قرار میگیرد. در این مطلب قصد داریم با ارائه اطلاعاتی در مورد پکیجهای آموزشی سازهای سه تار، تنبک و سنتور، هنرجویان را برای انتخاب صحیح پکیجهای آموزشی راهنمایی کنیم.
به گزارش ایسنا به نقل از سایت نت به نت، در دورانی قرار داریم که انسانها برای ارائه و نمایش تواناییها و استعدادهای خود، کار چندان سختی ندارند. هر فرد با تشکیل پروفایل کاربری در یکی از شبکههای اجتماعی، میتواند به معرفی حرفه، استعداد و قابلیتهای خود بپردازد و متناسب با آنها بازخورد دریافت کند. اینترنت به معنای واقعی کلمه، سیاره زمین با وسعتی بیش از نیم میلیارد کیلومتر را تبدیل به دهکده کوچکی برای ارتباط انسانها کرده است.
در دوران قبل از اینترنت و وسایل ارتباط جمعی، یک هنرمند راه سختی برای به نمایش درآوردن هنر خود داشت. لازمهی آن حضور میدانی و اجرای زنده برای تعداد محدودی از مخاطبین بود و برای کسب شهرت، فرصت زیادی جز همان صحنه اجرا نداشت اما امروزه توجهات بسیار سادهتر جلب میشود. همه چیز با سرعت نور در کابلهای شبکهای جابهجا میشود. شتاب و گستردگی انتشار دیتاها، انقلاب عظیمی به وجود آورده و روز به روز هم در حال پیشرفت و ارتقای بیشتر است.
در این میان، فرآیند یادگیری هنر هم سادهتر شده است. دیگر لازم نیست هنرجو در روزهای محدود، ساعتهای محدود، با طی کردن مسافتهای دور و نزدیک، به این امر بپردازد. امروزه همه چیز آنلاین است. حتی یادگیری هنر موسیقی.
بله، قصد داریم در این مطلب، به قابلیت شگفتانگیز پکیجهای آموزش موسیقی، برای یادگیری محبوبترین سازهای ایرانی یعنی سه تار، سنتور و تنبک بپردازیم.
وقتی لفظ رایگان کنار عنوانی تبلیغاتی برای پکیجهای آموزشی قرار میگیرد، دو حالت بیشتر ندارد. یا به خاطر قدرت جذب این کلمه، هنرجو را وادار به بازدید از سایت مورد نظر میکنند، یا محتوای ارائه شده رایگان، ناقص و ضعیف است تا هنرجو را وادار به خرید پکیجهای بعدی کند. هنرجویی که میخواهد سه تار را یاد بگیرد، باید فکر پکیج رایگان را از سر خود بیرون کند. کسب هنر بهایی دارد و بهای آن بایستی پرداخته شود اما در بین آموزشگاههای مجازی، مواردی هستند که قسمتی از محتوا را رایگان در اختیار هنرجو میگذارند. هدف این مجموعهها، احترام به حق تصمیمگیری هنرجو است؛ مثلاً وبسایت نت به نت، در پکیج آموزش سه تار خود، محتوای رایگان را در اختیار هنرجو قرار داده تا او با سطح، سبک و کیفیت آموزشها آشنا شود و در صورت تمایل به خرید مراحل پیشرفته اقدام نماید. این اوج احترام به هنرجو است.
پکیج آموزشی سه تار یعنی یک محصول آموزشی که ساز سه تار را از ابتدا به صورت اصولی آموزش دهد. اینکه چقدر پکیج بتواند اصولی و مطابق با علم روز باشد، مستقیماً به هنر انتقال مفاهیم و تجربه مدرس بر میگردد. با بررسیهای انجام گرفته، متوجه شدهایم که پکیجهای آموزش سه تار با تدریس استاد علی اقبال، با استقبال زیادی از سوی هنرجویان ساز سه تار مواجه شده است. نخستین پکیج آموزش سه تار علی اقبال، پکیج دستگاه ماهور است که هنرجویان میتوانند با استفاده از آن، مرحله به مرحله و به کاملترین شکل ممکن در قالب ویدیوهای آموزشی با مقدمات سه تارنوازی آشنا شده و راه پیشرفت خود را هموار نمایند. این پکیج را میتوانید با مراجعه به وبسایت نت به نت تهیه کنید.
آموزش مجازی سه تار وقتی کارآمد خواهد بود که بتوان به صورت تصویری و آنلاین، مفاد آموزشی و تمرینهای آن را در اختیار داشت. در واقع شاخهها و مسیرهای سایت یا اپلیکیشنی که ارائهدهنده محصولات آموزشی است، نباید مثل هزارتو پیچ در پیچ و گمراهکننده باشد. سردرگمی هنرجو در لایههای مختلف میتواند دلزدگی را در پی داشته باشد و موجب انصراف هنرجو گردد. آموزش تصویری سه تار در نت به نت بر اساس مجموعه ۴ جلدی کتاب آموزش سه تار استاد جلال ذوالفنون است. در این کتاب، مراحل یادگیری سه تار بر اساس آوازها و دستگاههای موسیقی است. اگر میخواهید نوازنده سه تار شوید، با رجوع به این سایت و مشاهده شاخهبندیهای آسان و منظم، به راحتی میتوانید آموزش تصویری سه تار استاد جلال ذوالفنون را دانلود کنید.
برای هر کسی که به دنبال یادگیری سه تار باشد، حتماً این سؤال پیش آمده که آموزش سه تار به صورت حضوری بهتر است یا مجازی؟ ببینید دوستان، هر کدام از این دو روش محاسن خود را دارند. ما در اینجا، به محاسن آموزش مجازی سه تار میپردازیم.
بیشک یادگیری آهنگهای معروف و ماندگار ایرانی و نواختن آنها با سه تار، جذابترین بخش برای هنرآموزان این ساز اصیل محسوب میشود. خوشبختانه برای شما عزیز هنرجو، پیشنهاد بسیار خوبی داریم. وبسایت نت به نت علاوه بر آموزش نوازندگی و تکنیکهای سه تار نوازی، مجموعهای عظیم از آموزش آهنگهای معروف برای سه تار به همراه نت را نیز در دسترس علاقهمندان قرار داده است. وقتی شما بتوانید یک آهنگ را از روی نت یاد بگیرید و بنوازید، مسلماً قدمهای بزرگی در راه پیشرفت خود برداشتهاید؛ چرا که نت هر آهنگ معروف، توسط یک آهنگساز بزرگ نوشته شده و سرشار از بار و ارزش موسیقیایی است.
و اما سنتور؛ سنتور یک ساز پر سیم، لطیف و خوش صداست که در سالهای گذشته توجه بسیاری از جویندگان هنر را برای یادگیری جلب نموده است. پکیجهای آموزشی فراوانی در بستر اینترنت موجود است که هر کدام به نوعی از ابتدا مهارتهای لازم را به هنرجو یاد میدهد. یکی از بهترین پکیجهای موجود، پکیج آموزشی سنتور وبسایت نت به نت است. مدرس با تجربه این مرکز آموزشی، مصطفی رسولیان، هر آنچه هنرجویان برای یادگیری سنتور از سطح صفر و مقطع مبتدی نیاز دارند را با به روزترین متد آموزشی در اختیارشان قرار داده است. کامل بودن این پکیج نکته قابل توجه آن است که هنرآموزان را از منابع دیگر بینیاز میکند. همچنین بخش زیادی از آن، از جمله دروس پیش نیاز به صورت کاملاً رایگان در پکیج آموزش سنتور گنجانده شده است.
آموزش سنتور چه به صورت تصویری و چه به شکل مجازی، مبتنی بر اتودها و تمرینات کتابهایی است که آنها را به عنوان منابع آموزشی میشناسیم؛ به عنوان مثال کتاب دستور سنتور استاد فرامرز پایور، یکی از شناختهشدهترین این منابع است که در سطح کشور به صورت وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد؛ همچنین بعد از گذر از مراحل مقدماتی، میتوان از کتاب شیوه سنتورنوازی استاد پشنگ کامکار برای مراحل بالاتر سنتورنوازی استفاده نمود. آموزش تصویری سنتور کتابهای استاد کامکار و پایور هم اکنون در نت به نت، در دسترس علاقهمندان به یادگیری این ساز قرار دارد.
سؤال این است که آیا میتوان بدون استفاده از مربی یا استاد سنتور، نوازنده شد؟ جواب واضح است. ما هر چه هم استعداد داشته باشیم، نمیتوانیم خود به خود به تکنیکها و ریزهکاریهایی که در طی نسلها به وجود آمده و سینه به سینه به امروز رسیده است؛ دست پیدا کنیم. در حقیقت مثال همان اختراع چرخ است. وقتی چرخ یک بار اختراع شده، دیگر تلاش ما برای اختراع مجدد آن بیهوده است. پس واضح و روشن است که نمیتوان بدون مربی نوازندگی سنتور را یاد گرفت.
آموزش سنتور را وقتی میتوان کارآمد دانست که کامل باشد؛ یعنی اینگونه نباشد که تا مراحلی هنرجو را هدایت و سپس او را رها کند. آموزش ناقص موجب میشود هنرجو مجبور شود به منابع دیگر رجوع کند که این دوگانگی در آموزش موجب انحراف او از مسیر واحد و یکپارچه آموزشی میگردد. به شما توصیه میکنیم اگر به روش مجازی میخواهید به سراغ آموزش سنتور بروید، ابتدا مطمئن شوید که آن مجموعه، فیلمهای کامل آموزش سنتور را ارائه کرده و یا در حال تدوین آن باشد.
کودکان بهتر است قبل از شروع دورههای آموزش سنتور، به کلاسهای موسیقی کودک (اُرف) فرستاده شوند. در آنجا با ماهیت موسیقی، مقدمات تئوری موسیقی مثل نت، کشش نتها، ریتم و ملودی آشنا شده و با سازهایی مثل ارگ، بلز و تنبک به درک اولیه از موسیقی میرسند. پس از آن میتوانند وارد دورههای آموزش سنتور شوند و زیر نظر مستقیم مدرس و استاد به یادگیری این ساز بپردازند.
تنبک یک ساز ضربی است؛ به این معنا که با ملودی و نتهای هفتگانه کاری ندارد و ریتمهای متنوع را روی قطعات ملودیک مینشاند. با یک جستجوی ساده اینترنتی، میتوانید پکیجهای زیادی در زمینه آموزش تنبک بیابید اما برای امر حساس یادگیری حتماً باید به نکات زیر در مورد پکیج آموزش تنبک توجه داشته باشید.
۱. مدرس پکیج مربوطه از چه میزان سواد موسیقیایی و مهارت تجربی در انتقال مفاهیم برخوردار است؟
۲.ارائهدهنده پکیج آموزش تنبک تا چه میزان از دروس خود را به صورت رایگان عرضه کرده هست؟ این مسئله برای شناخت هنرجوها از سبک و متد و آموزشی اهمیت دارد.
۳. آیا پکیج تا رساندن هنرجو تا پایان دوره، برنامه دارد؟ اینگونه نباشد که در میانه راه هنرجو را بسپارد به امان خدا.
پکیجهای تنبک وبسایت نت به نت، هر سه شرط گفته شده را دارا هستند و در سطح کیفی بالایی آموزش این ساز کوبهای را در دستورکار خود دارند.
تنبک سازی نیست که هنرجو بخواهد آن را در مراحل مقدماتی یا متوسطه رها کند. در حقیقت رها کردن آن برابر است با اتلاف وقت چون این یک ساز ملودیک نیست که در سطح آماتور هم بتوان ملودی ساده نواخت. وقتی شیرینی شهد تنبکنوازی را میچشیم که به قلههای نوازندگی برسیم و بتوانیم در هر محفلی با اعتماد به نفس و اقتدار، خوشنوازی کنیم. نوازندگان پیشرفته تنبک، تک و نمونه هستند و در هر جایی به عنوان قلب تپنده اجرا دیده میشوند. پس تا رسیدن به مراحل پیشرفته صبور باشید.
کتاب روش نوین آموزش تنبک مرتضی قاسمی، یک منبع آموزشی بسیار معتبر و کلاسیک است. این کتاب با شرح تمامی قواعد و اصطلاحات تئوری و تکنیکها و حرکات اصلی تنبکنوازی، دستمایه بسیاری از اساتید در سطح کشور قرار گرفته است. کتاب مذکور در دو جلد، مرحله مقدماتی و متوسطه آموزش تنبک را با سبکی نو و روان، نشانه رفته است. اگر میخواهید آموزش کامل این کتاب را در قالب پکیج آموزشی تنبک دانلود کنید، سری به وبسایت نت به نت بزنید. هر دو جلد به صورت مفصل و جامع، توسط مدرس این مجموعه تدریس شده است و به راحتی میتوانید آن را دانلود کنید.
کتابهای زیادی برای آموزش تنبک در سطح کشور به رشته تألیف درآمدهاند. بسیاری از این کتابها از نظر کاربردی از تراز بالایی نزد اساتید و هنرجویان برخوردار هستند. ما با تحقیقاتی که داشتهایم، دریافتیم که اقبال عمومی نسبت به کتابهایی نظیر روش نوین آموزش تنبک مرتضی قاسمی، مقدمات تنبکنوازی مجید حسابی و آموزش تنبک بهمن رجبی زیاد بوده و در اکثر آموزشگاهها مورد استفاده اساتید قرار گرفته است. اگر تمایل به خرید کتابهای ذکر شده دارید، سری به فروشگاه نت به نت و به بخش خرید کتاب تنبک بزنید.
دسترسی آسان به آموزش مجازی برای هر سازی، باعث شده که این روش به سرعت رو به رشد باشد و جای خود را در دل هنرجویان موسیقی باز کند. مطمئناً تا چند سال آینده، آموزش تنبک به روش مجازی، بسیار فراگیرتر از حضوری خواهد بود. کاهش هزینهها، مدیریت زمان و در اختیار داشتن دائمی دروس آموزشی، سه دلیل مهمی است که رغبت هنرجویان به آموزش از راه دور را بیشتر میکند اما باید توجه داشته باشیم برای آموزش مجازی درست مثل آموزش حضوری، از رزومه حرفهای و هنری، تجربه، توانایی و سابقه مدرس تنبک اطلاع لازم را کسب نماییم.
آدرس وبسایت نت به نت: https://www.notebnote.com
شماره تماس: 09306746431
پاسخ ها