nioosha farshian

nioosha farshian

همه چیز درباره بوستر پمپ آبرسانی

 

همان طور که می دانید در زمینه تأمین آب چه در پروژه های صنعتی و چه در مصارف خانگی در جهت افزایش فشار و سرعت آب از دیرباز تا به الان ، پمپ های آبرسانی مورد استفاده قرار می گرفتند . اما نکته ای که در این جا وجود دارد این است که در تمامی مصارف ، خصوصاً در مجتمع های مرتفع و پر جمعیت حتما باید از بوستر پمپ استفاده نمایند. زیرا به دلیل وجود نوسان در فشار آب ، استفاده از یک پمپ تنها رفع کننده مشکل نبود . به همین منظور قیمت بوستر پمپ آبرسانی نیز ، نسبت به کیفیت بالا و کاربرد زیادی که دارد بسیار مقرون به صرفه است.

به خصوص که در یک محیط مسکونی بزرگ چون مجتمع ، با افراد زیاد ، به همراه الگوهای مصرف مختلف روبرو هستیم در چنین شرایطی ، استفاده از دستگاه بوستر پمپ بهترین گزینه می باشد .زیرا بوستر پمپ از تعداد 2 الی چند پمپ که به صورت متوالی در کنار هم قرار گرفته اند تشکیل شده است که با توجه به چنین ساختاری ، در زمان استفاده از آب با توجه به نیاز کاربران ، پمپ یا پمپ ها به مدار وارد و یا از آن خارج می شوند . به این صورت که در زمان اوج مصرف آب ، می بینید که سیستم بوستر پمپ با حداکثر توان خود سعی در تأمین نیاز مصرف کننده دارد در حالی که در دیگر زمان ها به دلیل مصرف کم حجم آب ، تنها بخشی از سیستم دارای عملکرد است .

 

 

مزایای بوستر پمپ

 

  1. بوستر پمپ ها از تنوع بالایی برخوردار هستند به گونه ای که به دلیل وجود تنوع در مصرف آب و از طرفی وجود تنوع بالا در انواع بوستر پمپ ، محدوده ی وسیعی پوشش دهی می شود .
  2. یکی از قابلیت های بسیار مهم در خصوص سیستم های بوستر پمپ ، وجود امکان سرویس کاری در حین عملکرد سیستم است به این صورت دیگر اخلالی در آبرسانی به وجود نمی آید .
  3. به طور کلی بوستر پمپ ها از اجزای مختلف و گوناگونی تشکیل شده اند بر همین اساس در زمان نیاز به جابجایی و حمل و نقل ، به راحتی می توانید با جداسازی اجزا از یک دیگر ، آن را مکانی به مکان دیگر منتقل کرد .
  4. در صورتی که در سیستم بوستر پمپ از پمپ رزرو استفاده شود ، به راحتی می توان کارکرد دائمی سیستم را تضمین کرد زیرا در این صورت ، زمانی که یکی از پمپ ها دچار مشکل شود با وارد شدن پمپ رزرو به مدار ، تا زمان تعمیر یا تعویض پمپ خراب ، از بروز اخلال در عملکرد سیستم جلوگیری می شود .

 

 

 

اجزای تشکیل دهنده  بوستر پمپ

 

  • الکتروموتور : الکتروموتور ، مهم ترین قسمت تشکیل دهنده بوستر پمپ به شمار می رود زیرا این قطعه با دریافت انرژی الکتریکی و سپس انتقال آن به قسمت های مختلف چون ، محور ، شفت و پروانه ، به عنوان عامل محرک شناخته می شود .زیرا زمانی که انرژی الکتریکی به این بخش ها انتقال می یابد سیستم شروع به کار کرده و پروانه به دنبال چرخش پره ها ، فرایند مکش و دهش سیال را انجام می دهد .
  • شاسی : همان طور که مشاهده می کنید ، بوستر پمپ از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در زمان قرار گرفتن در کنار هم نیاز است تا به صورت مستحکم و یکپارچه این اتفاق صورت پذیرد که در این جا بهترین گزینه استفاده از شاسی می باشد . زیرا این شاسی ضمن برقراری و ایجاد یک سیستم واحد ، سبب جلوگیری از ارتعاشات نیز می گردد که در زمان اقدام به خرید حتماً به کیفیت شاسی سیستم بوستر پمپ توجه داشته باشید .
  • پرشرسوئیچ : این قطعه در بوستر پمپ دور ثابت مورد استفاده قرار می گیرد به این صورت که وظیفه ی آن ، کنترل حداقل و حداکثر فشار سیستم و همچنین تعیین کنندگی ، محدوده ی فشار مجاز کاری است .
  • پرشرترانسمیتر : در بوستر پمپ های اینورتر یا دور متغیر برخلاف بوستر پمپ های دورثابت ، به جای استفاده از قطعه ی پرشرسوئیچ از پرشر ترانسمیتر استفاده می شود . وظیفه ی این قطعه ، کنترل فشار به صورت کاملاً ثابت در هر شرایطی است .
  • منبع تحت فشار : این منبع تنها در بوستر پمپ های دور ثابت مورد استفاده قرار می گیرد تا ضمن نگه داشتن فشار در سیستم به صورت ثابت ، از بوستر پمپ نیز محافظت کند .
  • شیر تخلیه : در برخی مواقع به دنبال کارکرد تمامی پمپ ها به صورت همزمان ، تغییرات سنگینی ایجاد می شود مثلاً افت شدید فشار ناگهانی ، در چنین موقعیتی با باز شدن شیر تخلیه از بروز فشار بالا به پمپ های در حال کار جلوگیری می شود .
  • کوپلینگ : در صورتی که خارج از پمپ ، دو بخش الکتروموتور و پمپ با هم کوپله شده باشند به این قطعه نیازی نمی باشد اما در غیر این صورت به منظور برقراری اتصال میان دو بخش پمپ و الکتروموتور ، نیاز است تا از کوپلینگ استفاده شود .
  • تابلوی برق : وظیفه ی تابلوی برق ، کنترل و ایجاد هماهنگی ، میان اجزای مختلف تشکیل دهنده ی سیستم بوستر پمپ چون ، قسمت های الکتریکی و مکانیکی است .

 

 

انواع بوستر پمپ

 

 

 بوستر پمپ دور ثابت

 

همان طور متوجه هستید و از عنوان آن مشخص است این نوع بوستر پمپ ها به دلیل برخورداری از عملکرد دور ثابت ، در پروژه ها و مصارفی که نیاز به تأمین آب در فشار بالا هستند چون ، آتش نشانی ها ، مصارف کشاورزی و ... مورد استفاده قرار می گیرند . دلیل این امر ، توانایی بالای بوستر پمپ دور ثابت ، در رساندن فشار به حداکثر میزان در کوتاه ترین زمان ممکن می باشد . در خصوص بوستر پمپ های دور ثابت قدیمی ، به منظور روشن و خاموش شدن الکتروپمپ ها تنها از یک عدد پرشرسوئیچ استفاده می کردند اما امروزه در جهت کنترل فشار و روشن و خاموش شدن الکتروپمپ ها دو عدد پرشرسوئیچ مورد استفاده قرار می گیرد ، یکی برای کنترل حداقل فشارو دیگری به منظور کنترل حداکثر فشار تنظیم می شود .

زمانی که هر یک از پرشرسوئیچ ها به مدار وارد شود به تابلوی برق اطلاعات فشار آب انتقال می یابد و به این شکل تابلوی برق بر اساس اطلاعاتی که به آن انتقال یافته است ، دستور خاموش شدن و یا روشن را به الکتروپمپ ها ارسال می کند . همان طورکه گفته شد ، از آن جایی که در این نوع بوستر پمپ ، پمپ ها با حداکثر توان خود دارای عملکرد هستند مقداری از آب را به صورت اضافی وارد مدار می کنند که بر همین اساس در چنین موقعیتی با استفاده کردن از منبع دیافراگمی ، این آب اضافی را به منبع منتقل می کنند تا به این شکل نه تنها در مصرف آب صرفه جویی شود بلکه به دنبال استفاده کردن از منبع دیافراگمی ، در کنار پمپ های آب ، به آن ها از جهات مختلف کمک شود از سری مزایای استفاده از منبع دیافراگمی در کنار پمپ ها می توان به مواردی چون ، افزایش طول عمر پمپ ها ، کاهش استهلاک ، صرفه جویی در مصرف انرژی و آب ، کاهش آلودگی صوتی به دلیل کاهش زمان کارکرد پمپ ها و ... اشاره کرد .

 

بوستر پمپ دور متغیر

به طور عمده از این نوع بوستر پمپ در مصارف خانگی استفاده می شود زیرا از مولفه های اصلی بوستر پمپ دور متغیر ثابت نگه داشتن کلی فشار آب است . اهمیت این امر زمانی به چشم می خورد که بخواهیم از آن در یک مجتمع مسکونی استفاده کنیم زیرا در چنین شرایطی با تعداد افراد زیاد واز طرفی الگو های مصرف مختلف روبرو خواهیم بود . در بوستر پمپ های دور متغیر ، روشن و خاموش شدن پمپ ها ، به صورت نرم و با استفاده از برنامه صورت می پذیرد در خصوص این امر می توان این گونه توضیح داد ؛ زمانی که در سیستم آبرسانی ، شیر آب باز می شود بر اساس میزان آب مصرفی و فشاری که در سیستم حاکم است ، فرکانس افزایش و یا کاهش می یابد به گونه ای که در چنین شرایطی ، تعداد دور الکتروموتور به صورت تدریجی تغییر می کند . در این نوع بوستر پمپ برخلاف بوستر پمپ دور ثابت دیگر نیازی به استفاده از منبع دیافراگمی نمی باشد .

در خصوص مزیت های بوستر پمپ دور متغیر می توان به مواردی چون ؛ اشغال فضای کم به دلیل عدم استفاده از منبع دیافراگمی ، ثابت بودن کامل فشار سیستم ، بالا بودن طول عمر پمپ ها و دیگر تجهیزات مورد استفاده در سیستم بوستر پمپ ، صرفه جویی در مصرف انرژی و آب ، افزایش طول عمر تأسیسات و شیر آلات و ... اشاره کرد .

nioosha farshian
nioosha farshian

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋