نی نی سایت

نی نی سایت

راهنمای بچه داری، راهنمای بارداری، مجله کودک و خانواده
توسط ۱ نفر دنبال می شود

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان

برخی ناهنجاری های مربوط به دهان و دندان در سنین کم به صورت وراثتی، مشکلات ناشی از زایمان، حادثه، اتفاق و ... نمود پیدا می کنند. در این وضعیت نیاز است که فرآیند درمانی آغاز گردد. مهمترین درمان برای ناهنجاری های دهان و دندان، ارتودنسی می باشد که می توان از سن 7 سالگی برای کودکان آن را انجام داد. نکته مهمی که وجود دارد تعیین بهترین سن برای ارتودنسی کودک می باشد. برخی خانواده ها در این امر سهل انگاری می کنند و یا به دلیل شرایط اقتصادی این موضوع را عقب می اندازند، در صورتی که بهترین زمان انجام درمان، سنین پایین است تا همزمان با رشد فک و دندان ها، جهت گیری آنها نیز اصلاح گردد. در ادامه با بیان بهترین بازه سنی برای ارتودنسی کودکان، به اهمیت انجام درمان در سنین کم و شرایط انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی در کرج  و تهران اشاره خواهیم کرد.

اهمیت انجام ارتودنسی کودکان در سن مناسب

اگر فرآیند ارتودنسی برای کودکان در سن مناسب و زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی کودکان انجام شود، فرد از مزایای مهم زیر برخوردار می گردد:

  • کوتاه شدن طول دوره درمان : در سنین کودکی به دلیل اینکه هنوز فک و دندان ها در حال رشد هستند با سرعت بیشتری تغییر وضعیت می دهند و ناهنجاری درمان می گردد.
  • آسان بودن دوره درمان : برای درمان نیاز به تجهیزات خاص، انجام جراحی و ... نیست و در خیلی موارد با فرآیند ارتودنسی استاندارد ناهنجاری موجود کامل درمان می شود.
  • افزایش اعتماد به نفس کودک : از مهمترین مسائل دوران کودکی، بالا بردن سطح اعتماد به نفس می باشد. کودکانی که دچار ناهنجاری مخصوصا در ناحیه صورت هستند، ممکن است درون گرا و جمع گریز شوند و با این احساس که با بقیه متفاوت هستند خود را رنج بدهند. درمان ارتودنسی کمک می کند این نگرانی برطرف شود.
  • هزینه کمتر : به این دلیل که شرایط درمان در سنین کم آسانتر است و طول دوره درمان نیز کوتاه تر می باشد، هزینه درمان نیز کمتر خواهد بود.
  • صحبت کردن راحت تر : برطرف شدن ناهنجاری، کمک می کند کودک بتواند بهتر صحبت کند و فرآیند حرف زدن او طبیعی و بدون نقص باشد.
  • راحت غذا خوردن و جلوگیری از مشکلات گوارشی: وجود ناهنجاری های فک و دندان مانند دندان خرگوشی، جلو بودن فک، انحراف دندانی و ... مانع از درست جویدن غذا می شود، در نتیجه فرآیند هضم غذا به خوبی انجام نمی شود و ممکن است مشکلات گوارشی برای فرد بوجود بیاید. با درمان ارتودنسی در سن کم، شرایط تغذیه بهبود می یابد.
  • افزایش سلامتی دهان و دندان : ناهنجاری ها موجب می شوند که به دندان ها فشار بیشتری وارد شود، نظافت آنها سخت تر باشد و سطح آسیب پذیری بالاتری داشته باشند. با ارتودنسی در سن مناسب، این موارد حذف می شود و احتمال عفونت و خرابی دندان ها کاهش می یابد.

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان

سن مناسب ارتودنسی کودکان

با توجه به مزایای بالا این نکته که از چه سنی برای انجام ارتودنسی کودک اقدام نماییم، اهمیت ویژه ای می یابد. بعد از افتادن دندان های شیری و رشد دندان های اصلی، زمان مناسب برای انجام ارتودنسی کودک شروع می شود. معمولا از 7 سالگی دندان های کودک شروع به رشد و کامل شدن می کند. از این سن تا 12 سالگی را می توان بازه طلایی انجام ارتودنسی برای کودک دانست که هرچه کمتر باشد، بهتر است. انجام ارتودنسی در این سنین نیاز به جراحی ندارد، سرعت درمان بالاست و احتمال موفقیت درمان خیلی زیاد می باشد. با افزایش سن سرعت درمان کمتر می شود.

نیاز است که انجام معاینات تخصصی برای کودکان 7 سال به بالا صورت بگیرد. برخی ناهنجاری های فکی را حتی می توان قبل از رویش کامل دندانها با کمک وسایل و تجهیزات پیشرفته درمان کرد.

با انجام به موقع ارتودنسی در کودکان، از عوارض ناهنجاری دندان و فک شامل ایجاد تغییر در چهره، مشکل در حرف زدن و جویدن غذا، مشکل در تنفس و ... برطرف می شود.

حداکثر و حداقل سن برای ارتودنسی

بازه 7 تا 18 سال را می توان حداقل و حداکثر سن برای انجام ارتودنسی کودکان و نوجوانان تعیین کرد که بالاترین بازدهی ممکن ایجاد می شود. در این بازه سنی استخوان فک و دندان ها در حال رشد هستند و قابلیت اصلاح ناهنجاری وجود دارد. درست است که در سنین بالاتر، برای مواردی مانند تصادف و ... ارتودنسی انجام می شود، اما سطح موفقیت درمان بسیار کاهش پیدا می کند و در خیلی موارد برای درمان کامل نیاز به جراحی می باشد.

انواع ارتودنسی کودکان

با توجه به نوع ناهنجاری دهان و دندان کودک، یک متخصص با تجربه ارتودنسی روش خاصی از ارتودنسی را برای درمان استفاده می کند. برخی از انواع ارتودنسی کودکان شامل موارد زیر می شود:

  1. ارتودنسی معمولی ( ارتودنسی با بریس های سنتی): استفاده از بریس های فلزی رایج و معمول برای درمان ناهنجاری هایی مانند زاویه دار بودن دندان ها نسبت به هم، یک دست نبودن و ...در کودکان.
  2. ارتودنسی با بریس های سرامیکی : در مواردی که ناهنجاری سطح ضعیف تری دارد، با هدف کمتر دیده شدن و طبیعی بودن ارتودنسی از بریس های سرامیکی استفاده می شود.
  3. ارتودنسی لینگوال : در این نوع ارتودنسی براکت ها در پشت دندان قرار می گیرند. برای سنین بسیار پایین این نوع ارتودنسی توصیه نمی شود. فرآیند تمیز کردن و رعایت بهداشت این نوع ارتودنسی سخت است.
  4. ارتودنسی متحرک (الاینر) : امکان جابجایی توسط خود بیمار وجود دارد و معمولا از این نوع ارتودنسی در دوره بعد از ارتودنسی اصلی جهت حفظ و نگهداری وضعیت دندان ها استفاده می شود.

جدای این موارد استفاده از مینی ایمپلنت، مینی اسکرو موقت یا دستگاه انکوریج نیز برای حفظ وضعیت دندان ها نیز استفاده می گردد.

بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در کرج

بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در کرج

درمان ارتودنسی در هر سنی مستلزم انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی است که دارای ویژگی های چون دانش بالا، تجربه کافی، برخورداری از علم روز دنیا در درمان، دقت بالا، استفاده از تجهیزات و تکنولوژی های به روز و ... باشد. درمان ارتودنسی یک درمان پر هزینه و طولانی مدت است و اگر در انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دقت نشود، نیازمند هزینه مجدد و تحمل دوران طولانی درمان وجود خواهد داشت و در مواردی ممکن است به دلیل بالا رفتن سن امکان ارتودنسی به تنهایی وجود نداشته باشد و برای فرد جراحی تجویز شود.

می توان با توجه به محدوده زندگی خود از طریق بازخورد نظرات مراجعین، از طریق بررسی رزومه، از طریق فضای مجازی و همچنین با مراجعه به کلینیک و مطب، متخصص مناسب را انتخاب کنید. در صورتی در محدوده کرج، شهرهای نزدیک آن مانند شهریار، اندیشه و حتی غرب تهران زندگی می کنید می توانید از توانایی دکتر کبیری به عنوان بهترین متخصص ارتودنسی کودکان در کرج  استفاده کنید. علاوه بر دانش بالای ایشان، رزومه کاری موفق در زمینه ارتودنسی کودکان، کمک می کند با خیال راحت فرآیند درمان کودک خود را زیر نظر دکتر کبیری طی کنید.

آیا می توان فقط فک بالا را برای کودکان ارتودنسی کرد؟

بله انجام ارتودنسی به صورت تک فک برای کودکان وجود دارد. فرآیند ارتودنسی در فازهای دوگانه به صورت زیر انجام می شود:

فاز اول ارتودنسی کودکان : در سن بین 6 تا 8 سال، بعد از انجام معاینات فک و دندان، ابتدا برای کودک هدایت کننده، فضا نگهدار و وسیع کننده تجویز می شود. این تجهیزات کمک می کند فضای فک وسیع تر شود، از رویش دندان ها روی هم جلوگیری شود و دندان ها در یک مسیر منظم هدایت شوند.

فاز دوم ارتودنسی کودکان : در مواردی که وضعیت ناهنجاری شدید باشد و با تکمیل فرآیند فاز اول ارتودنسی، سطح ناهنجاری باقی مانده باشد، متناسب با وضعیت کودک از درمان نهایی ارتودنسی فک بالا  یا هر دو فک استفاده می گردد.

در کودکانی که فاز اول به درستی انجام شود، فاز دوم نیاز به تجهیزات کمتر و طول درمان کوتاه تری خواهد داشت.

نی نی سایت
نی نی سایت راهنمای بچه داری، راهنمای بارداری، مجله کودک و خانواده

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋