واکسن زدن به منظور مقاومسازی بدن کودک انجام میشه. پس بایستی واکسنهای لازم برای نوزاد رو شناخت. مقاومت و مراقبت در برابر دهها بیماری مسری رو ایجاد میکنه. اغلب واکسیناسیون در زمان کودکی انجام میشه. بدن رو در تمام عمر از خطرسازی بسیاری از بیماریها ایمن میکنه. اغلب واکسنها به صورت تزریقی به بدن وارد میشن. بعد از تزریق واکسن به بدن سیستم دفاعی بدن تحریک میشه و کم کم با فعالسازی سلولهای ایمنی نوع B بدن شروع به ساخت پادتن میکنه و بدن رو در برابر بیماری که واکسنش تزریق شده؛ ایمن میکنه. درسته که اغلب واکسنها به صورت تزریقی هستن؛ اما برخی از اونها نیز به صورت خوراکی هستن و با خوردن دارو ایمنی ایجاد میشن. برخی از واکسنها هم با یه دوز تزریق، ایمنی ایجاد نمیکنن؛ بلکه نیاز به چند دور تزریق هست. این تزریقهای دورهای باید منظم باشن تا ایمنی به طور کامل و مطمئن ایجاد بشه.
هر عمل درمانی نیاز به رعایت یک سری نکات و شرایط داره. تزریق واکسن نیز از این قاعده مستثنی نیست. تزریق واکسن خصوصا واکسنهای لازم برای نوزادان نیز مستلزم رعایت برخی نکاته. این نکات مهم در خطوط بعدی برای شما ذکر میشه:
■ کودکانی که مبتلا به سوء تغذیه هستن؛ باید سریعا واکسینه بشن.
■ کودک یا نوزاد میتونه به هنگام تزریق واکسن از شیر مادر بهره بگیره.
■ اگر نوزاد شما نارس به دنیا اومده باشه؛ برای تزریق واکسن باید با پزشک متخصص اطفال مشورت بشه.
■ اگر نوزاد یا کودک به وضعیت خاصی مبتلاست و ممکنه سلامتیش در خطر باشه و در کنار اون ممکنه با تزریق واکسن این سلامتی به خطر افتاده تهدید هم بشه؛ باید از واکسن جایگزین استفاده کنه. برای نمونه کودکانی که سیستم ایمنی مختلفی دارن؛ باید در واکسیناسیون مراقبت بشن.
■ اگر فرزند شما ۶ سالگی را گذرونده و واکسن سهگانه رو دریافت نکرده؛ دیگه جایز نیست به سراغ تزریق این واکسن بره؛ بلکه باید از واکسن دوگانهای که برای بزرگسالانه؛ استفاده کنه.
■ اگر کودک شما واکسن هپاتیت را تزریق کرده؛ حداقل باید یک ماه از دوز قبلی بگذره تا بشه دوز بعدی رو تزریق کنه.
■ یکی از واکسنهای لازم برای نوزاد مربوط به کودکانیه که مبتلا به هموفیلی هستن؛ باید تزریق واکسن در اونها به صورت زیرجلدی انجام بشه.
■ زمان تزریق واکسن باید دقیق و منظم باشه و فقط موقعی میشه این زمان تغییر کنه که کودک دلبند شما مریض باشه.
توجه داشته باشید موارد خاص در کودکان بسیاره و تزریق واکسنهای لازم برای نوزاد هم یک امر ضروری و لازم به شمار میاد. پس اگه حس میکنین کودک شما یه مورد خاصه؛ قبل تزریق واکسن از پزشک متخصص مشاوره بگیرید.
هر دارویی که وارد بدن میشه؛ میتونه باعث بروز علائم و عوارضی بشه. واکسنهای لازم برای نوزاد که سیستم ایمنی رو درگیر میکنن؛ قطعا تزریق اونها علائم و عوارضی رو نشون میدن. همه واکسنها علائم و عوارض دارن؛ اما برخی از اونها عوارض بارزتری دارن مثل:
■ واکسن دیفتری، سیاه سرفه و کزاز: قرمزی، تورم تب و کم شدن اشتها. این علائم تا دو روز بعد از دریافت دوز واکسن خودشون رو نشون میده.
■تزریق واکسن فلج اطفال : ایجاد قرمزی و درد تو محل تزریق در موارد خیلی کم بروز آلرژی و حساسیت
■ واکسن هپاتیت بی: بی قراری کودک در کوتاه مدت
تمامی واکسنهای لازم برای نوزاد ممکنه عارضههایی نظیر: تب و بیقراری داشته باشن. اصلا نگران نباشین و فقط با آرامش از کودک خود مراقبت کنین.
در اینجا شما رو با لیست کامل واکسنهای لازم برای نوزاد و زمان تزریق اونها آشنا میکنیم:
■ واکسنهای روزهای آغازین تولد قبل از خروج از بیمارستان
_ واکسن تزریقی هپاتیت B اولین تزریقه
_ واکسن ب ث ژ که واکسن بیماری سله.
_ واکسن خوراکی فلج اطفال (opv)
■دو ماهگی
_واکسن سهگانه تزریقی کزاز، سیاه سرفه و دیفتری
_ دومین تزریق واکسن هپاتیت B
_ واکسن خوراکی فلج اطفال
■ چهار ماهگی
_ واکسن تزریقی سهگانه کزاز، دیفتری و سیاه سرفه
_ واکسن خوراکی فلج اطفال
■ شش ماهگی
_ سومین تزریق هپاتیت B
_ واکسن تزریقی سهگانه کزاز، دیفتری و سیاه سرفه
_ واکسن خوراکی فلج اطفال
■ دوازده ماهگی
_ واکسن تزریقی سرخجه، سرخک و اوریون (واکسن MMR )
■ هجده ماهگی
_ واکسن تزریقی سهگانه کزاز، دیفتری و سیاه سرفه
_ واکسن خوراکی فلج اطفال
■4 تا ۶ سالگی
_ واکسن تزریقی سهگانه کزاز، دیفتری و سیاه سرفه
_ واکسن تزریقی سرخک، اوریون و سرخجه
_ واکسن خوراکی فلج اطفال
همه این واکسنها رو جزء واکسنهای لازم برای نوزاد هستن.
پاسخ ها