بعضی از نوزادان با تکان دادن و در آغوش گرفتن آرام میشن، اما برخی دیگر ممکنه با تلاشهای اولیه به راحتی آرام نشده یا بدون گرسنگی به مکیدن سینه مادرشون ادامه بِدَن. اگه نوزاد شما پس از خوردن شیر (به اندازه معمول و کافی)، باز هم به مکیدن ادامه میده یا اگه کودک شما بعد از آروغ، نوازش، در آغوش گرفتن و بازی کردن، باز هم بیقراری میکنه، ممکنه به ذهنتون برسه که پستونک دادن به کودک رو شروع کنین. اما باید بدونین که طبق نظر پزشکان و کارشناسان، پستونک علاوه بر اینکه هیچ فایدهای برای کودک شما نداره، مانع از تغذیهی مناسب میشه. بنابراین، پستونک هرگز نباید جایگزین نوازش یا تغذیهی نوزاد بشه.
مزایای پستونک دادن به کودک
بعضی از نوزادان تمایل دارن که در میان وعدههای شیر خوردن با پستونک هم بازی کنن. در ادامه باید به برخی از مزایای پستونک دادن به کودک اشاره کنیم:
اگه قصد دارین پستونک دادن به کودک رو امتحان کنین، بهتره حداقل ۴ تا ۶ هفته پس از تولد منتظر بمونین. این باعث میشه کودک به پستونک عادت کنه و احتمالاً کمتر شیر مادر رو مکیده و بیشتر به پستونک روی بیاره.
تا چه سنی پستونک دادن به کودک بدون عوارضه؟ استفاده از پستونک در یک یا دو سال نخست تولد برای کودکان عموماً به ناهنجاریهای فک و دندان منجر نمیشه. اگه کودک تا سن ۳ یا ۴ سالگی به خوردن پستونک ادامه بده، ممکنه در دراز مدت با مشکلات رشد دندانها مواجه بشه. بر اساس بسیاری از مطالعات، به نظر میرسه که علت نامرتب بودن دندانهای کودکان به استفاده از پستونک در طولانی مدت مربوط باشه.
توصیه معمول برای پستونک دادن به کودک و بر اساس توصیههای پزشکی اینه که بعد از یک سالگی، به تدریج از استفاده از پستونک کم بشه و به جای آن از غذاهای جامد استفاده کنین. این کم کردن تدریجی استفاده از پستونک به رشد صحیح دندانها و فک کودک کمک و از احتمال بروز مشکلات بیشتر جلوگیری میکنه.
در هر صورت، هر کودک ممکنه شرایط خاص خود رو داشته باشه و بهتره با متخصص کودکان در مورد زمان مناسب برای پستونک دادن به کودک مشورت کنین.
پستونک دادن به کودک در زمانهای خاص مناسب نبوده و باید از آن خودداری کرد. مواردی که باید در نظر گرفته بشن، عبارتند از:
در هر صورت، بهتره با پزشک متخصص کودکان در مورد پستونک دادن به کودک مشورت و راهنماییهای خاص برای کودک خود دریافت کنین.
منبع
madarsho.com/article
پاسخ ها