احتمالاً میدانید که داشتن یک کابینت ادویه جات مناسب یکی از رازهای افزایش طعم و مزه غذاهای شما است. چیزی که ممکن است متوجه نباشید این است که ادویهها بیشتر از طعم دادن به غذا به سلامتی شما کمک میکنند. آنها میتوانند به جلوگیری از فساد و افزایش رنگ و ترکیبات گیاهی تقویت کننده سلامت به غذاهای شما کمک کنند. بسیاری از ادویهها و گیاهان رایج مانند میخک، زردچوبه، رزماری، مریم گلی و دارچین خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارند. علاوه بر این شواهد اولیه نشان میدهد که خوردن مکررغذاهای حاوی ادویه و گیاهان ممکن است خطر عوارض مرتبط با بیماریهای قلبی و تنفسی را کاهش دهد. اگر مدتی است که گیاهان و ادویه جات را جمعآوری میکنید ممکن است از خود بپرسید که آیا آنها منقضی میشوند و چه زمانی باید جایگزین شوند.
ادویه جات گیاهی و معمولی تا چه مدت ماندگاری دارند؟
در دنیای آشپزی ادویهها چاشنیهایی هستند که از ریشه، پوست یا ساقه خشک شده گیاه تهیه میشوند. هنگام تعیین مدت ماندگاری گیاهان خشک و ادویه جات متغیرهایی که باید در نظر گرفته شوند شامل نوع، پردازش و ذخیرهسازی آنها میشود. به عنوان مثال ادویههای خشک بیشتر از گیاهان خشک دوام میآورند و ماندگاری آنها بیشتر است. گیاهان خشک معمولاً 1 تا 3 سال دوام میآورند مانند:
ادویههای آسیاب شده یا پودر شده معمولاً 2 تا 3 سال ماندگاری دارند مانند:
از کجا بدانیم ادویهای دیگر قابل استفاده نیست؟
وقتی گفته میشود ادویهای دیگر قابل استفاده نیست به این معنی است که بیشتر طعم، قدرت و رنگ خود را از دست داده است. خوشبختانه مصرف ادویهای که قابل استفاده نیست دیگر بعید است که شما را بیمار کند. بسیاری از ادویههایی که از فروشگاه خریداری میشوند با تاریخ تولید و انقضا به فروش میرسند و نشاندهنده بازه زمانی است که در آن طعم و کیفیت قویترین طعم و کیفیت را حفظ میکنند. مصرف گیاهان خشک و ادویه جات ترشی جات که دوران اولیه خود را سپری کردهاند به طور کلی بیخطر است اگرچه آنها تقریباً به اندازه همتایان تازه خود طعم و مزه نمیدهند. اگر مطمئن نیستید که چه مدت ادویههای خود را مصرف کردهاید میتوانید با بررسی رایحه و طعم آنها متوجه شوید که آیا آنها برای تازه شدن آماده هستند یا خیر.
نتیجهگیری:
گیاهان و ادویهها نقش مهمی در طعم دهی و نگهداری غذا دارند. گیاهان خشک و ادویه جات ماندگاری نسبتاً طولانی دارند که بین 1 تا 4 سال متغیر است، اگرچه مدت زمان دقیق بسته به نوع ادویه و نحوه پردازش و نگهداری آن متفاوت است. به طور کلی ادویههایی که دوران اولیه خود را سپری کردهاند برای مصرف خطرناک نیستند اما به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست میدهند. همیشه ادویههای خود را دور از گرما، نور، هوا و رطوبت نگهداری کنید تا ماندگاری آنها را به حداکثر برسانید.
منبع:
پاسخ ها