قراره چی بدونیم؟
حتماً تا حالا برای شما هم پیش اومده که هوس یک همبرگر خوشمزه بکنید، اما وقتی به گزینههای بیرون فکر میکنید، کمی مردد میشید. پختن همبرگر خانگی یک تجربه دیگهست. وقتی خودتون دست به کار میشید، از تازگی و کیفیت مواد اولیه مطمئن هستید و میتونید طعم اون رو دقیقاً همونطور که دوست دارید، تنظیم کنید.
برای اینکه یک همبرگر خانگی خوب و بهیادماندنی داشته باشیم، اول از همه باید سراغ مواد اولیه باکیفیت بریم. این مواد، پایه و اساس طعم نهایی همبرگر مخصوص شما خواهند بود.
معمولاً ترکیبی از گوشت قلوهگاه و سردست گوساله نتیجه خوبی میده. نکته مهم اینجاست که گوشت همبرگر شما باید درصد چربی مناسبی داشته باشه. چربی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد باعث میشه همبرگر خانگی شما آبدار و لطیف بشه و موقع پخت خشک نشه. حتماً سعی کنید از گوشت تازه استفاده کنید؛ تازگی گوشت تأثیر زیادی روی طعم نهایی داره.
نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده، جزو پایههای اصلی طعمدهی به هر همبرگر خانگی هستن. پودر پیاز و پودر سیر هم گزینههای خوبی برای اضافه کردن عطر و طعم بیشتر به گوشت همبرگر شما هستن. اگر دوست دارید کمی چاشنی تندتری به همبرگر مخصوص خودتون بدید، میتونید از مقدار کمی پاپریکا، پودر خردل یا حتی پودر چیلی استفاده کنید.
سبزیجاتی مثل کاهوی تازه، گوجهفرنگی حلقهشده، پیاز و خیارشور هم جزو جدانشدنی یک همبرگر مخصوص هستن. برای عاشقان پنیر، انتخاب یک پنیر خوب مثل چدار یا گودا میتونه لذت خوردن همبرگر خانگی رو چند برابر کنه.
سس کچاپ، تند ، مایونز، و خردل سسهای کلاسیکی هستن که همیشه طرفدارهای خودشون رو دارن، اما شما میتونید با تهیه یک سس مخصوص خانگی، همبرگر خانگی خودتون رو منحصر به فردتر کنید.
این مرحله، درست مثل یک کار هنریه که با دقت و کمی حوصله، نتیجهاش یک همبرگر خانگی خوشمزه خواهد بود.
گوشتی که انتخاب کردید رو با ادویههایی که دوست دارید، مخلوط کنید. اینجا یک نکته مهم وجود داره: گوشت همبرگر رو نباید زیاد ورز بدید. ورز دادن بیش از حد باعث میشه بافت گوشت سفت بشه و همبرگر خانگی شما اون لطافت مورد انتظار رو نداشته باشه. فقط در حدی که ادویهها به خورد گوشت برن، کافیه. یک راز کوچک دیگه برای داشتن یک همبرگر مخصوص آبدار اینه که گوشت همبرگر رو در تمام مراحل آمادهسازی، سرد نگه دارید.
گوشت همبرگر رو به قسمتهای مساوی تقسیم کنید. اندازه هر قسمت بستگی به سلیقه خودتون داره، اما معمولاً وزنی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم برای هر همبرگر خانگی مناسبه. موقع فرم دادن به همبرگر خانگی، سعی کنید اون رو کمی بزرگتر از اندازه نان در نظر بگیرید، چون موقع پخت کمی جمع میشه. یک ترفند خوب در طرز تهیه همبرگر اینه که با انگشت شست، یک گودی کوچک در مرکز هر همبرگر خانگی ایجاد کنید. این کار کمک میکنه که موقع پخت، مرکز همبرگر زیاد پف نکنه و شکل ظاهری بهتری داشته باشه.
دو روش رایج برای پخت همبرگر خانگی وجود داره: روی گریل یا باربیکیو، و در ماهیتابه. اگر به گریل دسترسی دارید، طعم دودی که به همبرگر خانگی شما میده، فوقالعادهست. گریل رو خوب گرم کنید و همبرگرها رو روش قرار بدید. زمان پخت بستگی به ضخامت همبرگر و درجه حرارت گریل داره، اما معمولاً برای هر طرف ۴ تا ۶ دقیقه کافیه.
اگر از ماهیتابه استفاده میکنید، یک ماهیتابه چدنی انتخاب خوبیه چون حرارت رو به طور یکنواخت پخش میکنه. مقدار خیلی کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و وقتی خوب داغ شد، همبرگر خانگی رو داخلش قرار بدید. حرارت باید متوسط رو به بالا باشه تا سطح همبرگر سریعاً کاراملی بشه و آب گوشت داخلش حبس بشه.
چند تا نکته طلایی هم برای پخت همبرگر مخصوص وجود داره که به شما در طرز تهیه همبرگر بهتر کمک میکنه.
حالا که با تمام فوت و فنهای طرز تهیه همبرگر آشنا شدید، پیشنهاد میکنم حتماً دست به کار بشید. از این تجربه آشپزی لذت ببرید و یک همبرگر خانگی خوب برای خودتون و کسانی که دوستشون دارید، آماده کنید. مطمئن باشید که طعم گوشت همبرگر تازهای که خودتون آماده کردید و همبرگر مخصوص ای که با عشق پختید، چیزی نیست که به این راحتیها فراموش بشه. این حس خوب و رضایت از پخت یک غذای سالم و خوشمزه، پاداش شما خواهد بود.
پاسخ ها