چیکار کنم بعد از حاملگی بد هیکل نشم؟ این سوالیه که خیلی از خانمها میپرسند. همه ما میدونیم که زایمان باعث ایجاد یک سری تغییرات در بدن میشه. افزایش وزن بعد از زایمان یکی از این تغییرات هست که به دلیل فشارهای روانی و جسمی یا تغییرات هورمونی اتفاق میفته. حفظ تناسب اندام بعد از حاملگی یکی از دغدغههای اصلی خانمها در این دوران هست.
برای حفظ تناسب اندام بعد از بارداری باید یک سری کارها رو انجام بدید که شامل فعالیت ورزشی منظم و پیروی از یک رژیم غذایی کامل، مقوی و در عین حال کم کالری میشه. در ادامه این مقاله از نی نی سایت قصد داریم ضمن بررسی دلایل افزایش وزن بعد از زایمان، به معرفی راهکارهایی برای حفظ تناسب اندام بعد از حاملگی بپردازیم. پس اگه به تازگی مادر شدید و مایلید تناسب اندام خودتون رو مجددا به دست بیارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
· افسردگی پس از زایمان: این مورد یکی از مهمترین و موثرترین دلایل افزایش وزن بعد از زایمان به شمار میره. افسردگی میتونه باعث تغییر الگوهای غذایی و در نهایت افزایش وزن بشه.
· افزایش استرس: تولد نوزاد مسئولیتهای زیادی رو به همراه داره و همین مسئله میتونه استرس، اضطراب و فشار روانی زیادی برای مادر ایجاد کنه. استرس تولید هورمون کورتیزول رو بیشتر میکنه و باعث افزایش اشتها میشه.
· دیابت: یکی از دلایل افزایش وزن بعد از زایمان، دیابت (بخصوص دیابت بارداری) هست که ممکنه تا مدت زیادی پس از زایمان ادامه پیدا کنه. دیابت یک سری مشکلات متابولیکی به همراه داره و باعث افزایش وزن میشه.
· تغییرات هورمونی: هورمونهای پروژسترون و استروژن به تنظیم سوخت و ساز بدن و ذخیره چربی کمک میکنند. تغییر در هورمونها ممکنه باعث افزایش وزن بشه.
· کمبود خواب: بیخوابی هورمونهای مربوط به اشتها رو تغییر میده و باعث افزایش تمایل فرد به مصرف غذاهای پرکالری میشه.
· تیروئیدیت: التهاب غده تیروئید ممکنه باعث تغییر سوخت و ساز بدن، جمع شدن چربی و در نتیجه افزایش وزن بشه.
· کاهش فعالیت های بدنی
جالبه بدونید که اغلب خانمها بعد از زایمان ماهیانه 2 کیلوگرم کاهش وزن رو تجربه میکنند. با اینکه کاهش وزن بعد از زایمان ممکنه به نظر بسیاری از مادران سخت بیاد، اما پیروی از راهکارهای زیر، میتونه تاثیر زیادی در تناسب اندام داشتهباشه:
· ورزش و فعالیت بدنی منظم: قبل از شروع فعالیتهای ورزشی حتما با پزشک مشورت کنید. پزشک میتونه در انتخاب نوع ورزشهایی که مناسب شما هستند به شما کمک کنه. بهتره فعالیت بدنی رو در روزهای اول با قدم زدن، پیادهروی و ورزشهای سبک شروع کرده و به مرور اون رو بیشتر کنید.
· داشتن رژیم غذایی سالم، کامل و متعادل: مصرف مواد غذایی سالم و تازه که ارزش غذایی بالایی دارند (مثل انواع میوهجات، سبزیجات، پروتئینهای کم چرب، محصولات لبنی کم چرب و غلات کامل). این نوع تغذیه هم مواد مغذی مورد نیاز بدن نوزاد رو تامین میکنه و هم در حفظ تناسب اندام مادر موثره.
· افزایش مصرف مایعات: برای کاهش وزن بعد از زایمان سعی کنید حتما روزانه 6 الی 10 لیوان آب و مایعات دیگه مثل آب میوه یا شیر بنوشید. نوشیدن آب زیاد باعث ایجاد احساس سیری و بهبود سوخت و ساز بدن میشه و جلوی پرخوری رو میگیره.
· به نوزاد شیر بدهید: استفاده از شیر مادر برای تغذیه نوزاد هم مزایای زیادی برای سلامت نوزاد داره و هم باعث سوزانده شدن کالری زیادی میشه. در واقع شیر دادن به نوزاد چربیهای ذخیره شده در بدن مادر رو به انرژی تبدیل میکنه.
· عدم مصرف نوشیدنیهای الکلی و انرژیزا: این نوشیدنیها کالری بالا و مواد مضر دارند و باعث افزایش وزن میشن. بهتره که دمنوشهای گیاهی و آب میوههای طبیعی رو جایگزین این نوشیدنیها کنید.
· خواب منظم: کمخوابی باعث افزایش ترشح هورمون اشتها (هورمون گرلین) و پرخوری میشه.
· پرهیز از غذاهای پرچرب، قندی، فست فودی، فرآوری شده، بستهبندی و نوشیدنیهای حاوی نمک.
· مصرف وعدههای کوچک و منظم غذایی
· کنترل مصرف چربیهای اشباع و قند اضافی
شیر دادن به نوزاد به دلیل سوزاندن کالری روزانه، سریعتر شما رو به وزن قبل از بارداری میرسونه.
اگه به تازگی مادر شدید، باید روزانه حداقل 1800 کالری مصرف کنید. این مقدار کالری برای تغذیه کودک و تامین انرژی شما مورد نیازه. پیروی از غذایی سخت در دوران شیردهی، میتونه روی سلامت نوزاد شما تاثیر منفی داشتهباشه.
پاسخ ها