عمل ivf چیست و چطور انجام میشه؟ در حال حاضر روشهای زیادی برای درمون ناباروری وجود داره. آی وی اف یا (In vitro Fertilization) یه روش برای درمون ناباروری هست. تو این روش تخمک زن و اسپرم مرد رو برای ترکیب شدن به آزمایشگاه میبرن و به رحم منتقل میکنن تا جنین تشکیل بشه. این روش یه جور تولید مثل کمکی هست و از درمونهای نازایی محسوب میشه. زن و شوهرهایی که چندین ساله برای بچهدار شدن اقدام کردن ولی نتیجه نگرفتن میتونن بعد از مشورت با دکتر متخصص با این روش صاحب فرزند بشن. همچنین زوجهایی که به خاطر وجود مشکلاتی تو لولههای رحم زن، بیماری تخمدان و یا بیکیفیت بودن اسپرم مرد موفق به بارداری نشدن، میتونن از این عمل استفاده کنن.
به طور کلی، عمل آی وی اف برای خانومهای زیر 43 سال که بیشتر از دو ساله (علیرغم داشتن رابطه جنسی منظم و بدون استفاده از روشهای جلوگیری) برای بارداری اقدام کردن اما نتیجه نگرفتن، مناسبه. به هر حال خیلی از خانومها با این روش میتونن باروری موفق داشته باشن؛ به شرطی که با مشورت دکتر باشه. دکتر با بررسی موارد مختلف میتونه تشخیص بده که شانس موفقیت ivf چقدره. ناگفته نمونه که عمل آی وی اف هزینههای زیادی در بر داره. معمولاً افرادی که مشکلات زیر رو دارن میتونن با این عمل بچهدار بشن:
عمل آی وی اف دارای چند مرحله اساسی هست که تو این بخش میخوایم نحوه انجامش رو شرح بدیم. لازمه بدونی که شانس موفقیت این عمل به عوامل زیادی بستگی داره؛ اما تعداد تخمک و اسپرم کافی و کیفیت اونا تو موفقیتآمیز بودن ivf تاثیر بیشتری داره.
برای انجام عمل ivf هیچ محدودیتی وجود نداره. در واقع شانس موفقیت آی وی اف تو همه خانومها یکسان نیست. سن خانومی که قراره از این روش استفاده کنه و علت ناباروری دو تا از موارد تاثیرگذار توی میزان موفقیت عمل آی وی اف هستن. احتمال موفقیتآمیز بودن این عمل توی خانومهای جوون (اونایی که سن پایینتری دارن) بیشتر از بقیه هست. بد نیست بدونی که ivf برای خانومهایی که بالای 42 سال سن دارن، اصلاً توصیه نمیشه؛ چون احتمال موفقیتآمیز بودن این عمل در اونا خیلی کمه. تو سال 2019 درصد درمون ناباروری برای زوجهایی که تخمک و اسپرم از خودشون بوده و از طریق عمل آی وی اف بچهدار شدن به شرح زیر بوده:
پاسخ ها