نی نی ها

نی نی ها

عکس بامزه کودک، سرگرمی های کودکانه، شعر کودک، کتاب، آموزشی، علمی

علت کاهش حرکات جنین

علت کم شدن حرکات جنین

کاهش حرکات جنین

متخصصان اعتقاد دارن که شمارش حرکات جنین در دوران بارداری روشی خوبی برای بررسی سلامت کودک توسط مادره. در سال 2016 تنها دو میلیون و ششصد کودک جان خودشون رو در رحم مادران‌شون از دست دادن. مطالعه روی مادرانی که از کم شدن حرکت جنین طی بازه زمانی مشخصی شکایت می‌کردن نشان داد که 30 تا 55 درصد از این مادران بعد از یک هفته که حرکات جنین آنها کم شد معمولا کودکان مرده‌ای رو به دنیا آوردن. حالا ما سعی داریم تا برای کاهش نگرانی شما مادر عزیز علت کم شدن حرکات جنین رو بررسی کنیم.

کاهش حرکات جنین نی نی سایت

اهمیت بحث شمارش حرکات کودک توسط مادر

اول از همه باید به شما مادران گرامی بگم که زمانی که پیش مسئول مراقبت‌تون توی دوره بارداری می‌رید حتما از او‌ن‌ها درخواست کنید تا شما رو با مبحث شمارش حرکات جنین و علت کم شدن حرکات جنین آگاه کنن. آشنایی مادر با الگوی حرکت جنین در دوره بارداری باعث می‌شه تا مادر زمانی که کودک دچار مشکله و این الگو تغییر می‌کنه سریع‌تر به این موضوع پی ببره. البته مادران عزیز باید به این موضوع هم توجه کنن که همون قدر که شمارش تعداد حرکات جنین در تعیین سلامت کودک موثره کیفیت این حرکات هم اهمیت داره.

حرکات جنین از چه زمانی شروع می‌شه؟

برای دونستن علت کم شدن حرکات جنین اول ما باید با الگوی حرکات جنین و زمان آغاز این حرکات آشنا بشیم. اولا باید به شما مادر عزیز بگم که معمولا کودک عزیز شما از هفته‌های 16 تا 20 بارداری حرکات خودش رو شروع می‌کنه. معمولا مادرانی که بارداری اولشون هست این حرکات رو توی هفته‌های 18 تا 20 احساس می‌کنن. در حالی که مادرانی که بارداری چندمشون هست حرکات کودکشون رو توی هفته‌های 16 تا 18 بارداری احساس می‌کنن. حرکات کودک از 32 هفتگی به بعد افزایش پیدا می‌کنه و کودک شما از همیشه پر‌انرژی‌تره.

بزرگ‌تر شدن جنین هم می‌تونه روی الگوی حرکتش تاثیر ب‌ذاره. دلیل این مسئله هم رشد عصبی و بلوغ کودکه. مادر به راحتی از هر گونه حرکت کودک در رحم مثل لگد زدن، چرخیدن و بال بال زدن آگاه می‌شه. در واقع یک جنین سالم نیاز داره تا توی محل امن رحم مادر دقایقی رو حرکت کنه. البته این حرکات مدام نیست و جنین ساعاتی از روز رو هم استراحت می‌کنه و به خواب می‌ره. پس اگه با این شرایط مواجه شدید اصلا نگران نشید که این امر کاملا طبیعیه.

روش شمارش حرکات کودک به چه شکلیه؟

برای شمارش حرکات کودک و علت کم شدن حرکات جنین نیازه تا مادر به صورت دقیق و روزانه فعالیت کودک خودش رو بررسی کنه. در نتیجه مادر باید بتونه با بررسی حرکات کودک در فاصله زمانی 12 ساعته حدود ده حرکت کامل رو از کودک خودش احساس کنه. در نتیجه کاهش حرکات و یا سپری شدن زمان طولانی‌تر در حرکات رو می‌شه به عنوان یک نشانه خطر در سلامت کودک در نظر گرفت. در روش دیگه مادر باید سه بار در روز حرکت کودکش رو بعد از غذا بشماره.

البته بعضی آزمایش‌ها نشان می‌ده که کاهش حرکات جنین به افزایش BMI مادر، جهت قرارگیری جفت، تحرک مادر در طول روز، الگوی ورزش مادر، وضعیت قدامی جنین و وزن نوزاد هنگام تولد رابطه مستقیم داره. برای مثال ورزش مادر باعث افزایش سطح کورتیزول در بدن مادر می‌شه. افزایش کورتیزول خودش عامل افزایش حرکات جنینه. همچنین وقتی مادر به پشت می‌خوابه هم میزان حرکات جنین به شدت کاهش پیدا می‌کنه.

 

 

کاهش حرکات جنین نی نی سایت

علت کم شدن حرکات جنین در دوره بارداری چیه؟

برای پاسخ به این پرسش که علت کم شدن حرکات جنین در دوره بارداری چیه باید بگیم که کاهش حرکات جنین به حجم کم مایع آمنیوتیک در دوره بارداری ربط داره. همچنین میزان حرکت جنین به عوامل دیگه‌ای مثل مصرف سیگار، الکل، انواع دارو‌ها (آرامبخش‌ها، مواد مخدر و متادون)، کورتیکواستروئیدها( داروهای ضد التهابی)، چرخه خواب جنین، به خطر افتادن سلامت جنین، محدودیت رشد و ناهنجاری‌های جفت نیز وابسته‌ست. البته شمارش حرکات جنین یا همون FM به عوامل دیگه‌ای مثل تأثیر عوامل اجتماعی و روانی ،سطح تحصیلات مادر، میزان دلبستگی اون به جنین، اضطراب مادر در دوران بارداری و آمادگی ذهنی مادر (آگاهی ذهنی از حرکت جنین) بستگی داره.

البته افزایش سطح BMI بدن مادر هم می‌تونه به طور چشم‌گیری باعث کم شدن حرکات جنین بشه. یادتون باشه بعضی وقت‌ها ممکنه بندناف به دور گردن کودک دلبند شما بپیچه. این امر هم می‌تونه مقدار حرکات جنین رو به شدت کاهش بده. اما در نهایت حرکات کودک شما با نزدیک شدن به زمان زایمان به شدت کاهش پیدا می‌کنه. به طوری که از هفته 37 بارداری مقدار حرکات جنین به شدت کاهش پیدا می‌کنه. البته باز هم لازمه که توی این دوران مادر حرکات  و صدای قلب کودک خودش رو بررسی کنه. یادتون باشه که الگوی خواب کودک در دوره انتهایی بارداری بین یک ساعت تا 45 دقیقه طول می‌کشه. پس مادر می‌تونه الگوی خواب کودکش رو بشناسه و اون زمان رو به عنوان کاهش حرکات جنین در نظر نگیره.
 

 

منبع

www.ncbi.nlm.nih.gov

 

نی نی ها
نی نی ها عکس بامزه کودک، سرگرمی های کودکانه، شعر کودک، کتاب، آموزشی، علمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋