نی نی بلاگ

نی نی بلاگ

عکس نی نی، تربیت کودکان، مراقبت زنان، دوران بارداری

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

سندروم مرگ ناگهانی کودک زیر یک سال

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد که به اختصار SIDS نیز نامیده می‌شه، عبارته از مرگ نابه‌هنگام نوزادان در خواب بدون هیچ‌گونه پیش‌بینی قبلی پزشکی و بدون برجای‌گذاشتن هیچ‌گونه عارضه‌ای در بدن نوزاد که در حین کالبد شکافی قابل تشخیص باشه. به این بیماری مرگ تختخواب نیز گفته می‌شه زیرا اغلب در کودکان در تختخواب روی می‌ده. این بیماری در نوزادان پسر شایع تره.

سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

انواع سندروم ناگهانی نوزاد

کودکان بسیار آسیب پذیر و در معرض بیماری ها و مشکلات خاص هستن. مرگ خاموش نوزادان از اون  جهت که بسیار ناگهانیه ، ممکنه بسیار ناراحت کننده و عذاب آور باشه. سندروم مرگ ناگهانی نوزاد دو نوع مختلف داره، که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:

  • نوع اول سندرمیه که بدون دلیل خاص در کودکان زیر 1 سال رخ می ده و بدون دلیل خاصی ست. کودکان 2 الی 4 ماهه بیشتر در معرض این نوع از سندروم هستن.
  • نوع دوم مرگ ناگهانی نوزاد به دلیل نرسیدن اکسیژن کافی در هنگام خواب رخ می ده. این اتفاق ممکنه در اثر غلتیدن، مکان نادرست پتو، غلتیدن والدین و.. به سمت کودک رخ بده.

علل سندرم مرگ ناگهانی نوزاد

مرگ خاموش نوزادان عموما در سنین 2 الی 4 ماه بیشتر رخ می ده. در این سن کودک توانایی مراقبت از خودشون رو ندارن، اما لازم به ذکره که سندروم مرگ ناگهانی نوزاد عموما بدون دلیل و ناگهانی رخ می ده به جز زمانی که کودک در اثر خفگی در خواب می میره. ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که علل سندرم مرگ ناگهانی نوزاد چیه؟ مرگ ناگهانی نوزاد دلایل مختلفی می تونه داشته باشه که در ادامه به بررسی اونا می پردازیم:

  1. عوامل زیستی: نوزادانی که با مشکلاتی در سیستم عصبی یا تنفسی متولد می‌شن، ممکنه در معرض خطر بالاتری قرار داشته باشن.
  2. عوامل محیطی: خوابیدن نوزاد در وضعیت‌های خطرناک مانند خوابیدن به روی شکم یا در کنار یک بزرگتر می‌تونه خطر SIDS را افزایش بده.
  3. عوامل ژنتیکی: سابقه خانوادگی خطر مرگ خاموش نوزاد ممکنه مهم باشه، چون برخی از نوزادان ممکنه به دلایل ژنتیکی به این سندروم مستعدتر باشن.
  4. عوامل اجتماعی و اقتصادی: نوزادانی که در شرایط اقتصادی و اجتماعی پایین‌تر به دنیا میان، در معرض خطر بیشتر SIDS هستن.
  5. دود سیگار: قرار گرفتن نوزاد در معرض دود سیگار، چه قبل و چه بعد از تولد، می‌تونه خطر SIDS را افزایش بده.
  6. زایمان زودرس: نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا میان  یا وزن کم دارن نیز در معرض خطر بیشتری هستن. به عبارت دیگر احتمال بروز مرگ ناگهانی نوزاد، در کودکان نارس بیشتر از دیگر کودکانه.

ارتباط SIDS در نوزادان با قنداق کردن

گرم کردن بیش از حد نوزاد، چه با قنداق کردن باشه و چه با نزدیک کردن آن ها به بخاری یا استفاده از پتوهای ضخیم می تونه  بسیار خطرناک باشه. بالا رفتن دمای بدن نوزادان بیش از حد معمول می تونه خطر مرگ ناگهانی نوزاد را تا چند برابر افزایش بده.

همچنین بسیار ضروریه که بدونین وقتی نوزاد بعد از یک ماهگی شروع به تلاش برای غلت خوردن کرد، لازمه حتماً قنداق‌ کردن و پیچیدن‌ها را کاملاً کنار بذارید. در غیر این صورت، با مهارت یافتن در غلت خوردن، ممکنه در میان قنداق گیر بیفته یا روی صورتش پوشونده و باعث خفگی بشه.

مرگ خاموش نوزاد

رابطه بین خواب و مرگ خاموش نوزاد

عموما تنها دلیلی که خواب ممکنه سبب مرگ و یا از دست دادن نوزاد بشه، سهل انگاری والدین است. بیشتر کارشناسان تاکید می کنن که کودکان را تا چند ماه اول در تخت خواب خود نخوابونید و برای این منع عموما دلایل قانع کننده ای هم ارئه می دن. زیرا ممکنه که در تختخواب والدین دما بیشتر از حد انتظار بالا بره و همچنین وسایل در دسترس نرم زیادی برای خفگی کودک وجود داره. همچنین شرایطی را ذکر می کنن که به هیچ عنوان نباید نوزادان را در تخت خود خوابوند:

  • کودکان زیر 4 ماه باید جداگانه و در تخت خود بخوابن
  • نباید نوزادان در محیطی که در معرض دود سیگار یا فرد سیگاری باشد بخوابن.
  • باید فردی که در کنار کودک می خوابه، هشیار باشه.
  • تمامی مراحل خواباندن کودک باید توسط والدین کودک انجام بشه.
  • خوابیدن در تخت با تشک نرم و مواج ممنوع.
  • خوابوندن نوزاد بر روی کاناپه ممنوع.
  • خوابوندن نوزاد در تخت با بالشت های زیاد ممنوع.
  • خوابوندن نوزاد در کنار پتو یا لحاف سنگین ممنوع.
نی نی بلاگ
نی نی بلاگ عکس نی نی، تربیت کودکان، مراقبت زنان، دوران بارداری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋