ارتقای مهارتهای کودک مبتلا به اوتیسم چالش بزرگی محسوب میشه. این کودکان از نظر رفتاری تفاوتهایی با بقیه بچهها دارن که همین مورد ممکنه آموزش به اونها رو کمی سختتر کنه. در این مقاله قصد داریم تا در مورد روشهای ارتقای مهارتهای کودک مبتلا به اوتیسم توضیحاتی رو خدمتتون ارائه بدیم.
به طور کلی استفاده از کمکهای بصری میتونه برای کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم بسیار مفید باشه. این کمکها میتونن در یادگیری مفاهیم عددی، تشخیص کلمه و برقراری ارتباط معنیدار به کودکان کمک کنن. استفاده از چیزهای مورد علاقه کودک، دلبستگیها و استعدادهای خاص اون میتونه در ارتقای مهارتهای کودک مبتلا به اوتیسم موثر باشه. برای مثال، اگر کودک به حشرهها علاقه داره، میتونین حشرات رو در برنامههای درسی یا جلسات درمانی طفل قرار بدین. ممکنه تعداد حشرهها رو با اسباببازیها شمرده یا ویدئوهای آموزشی درباره حشرات با زیرنویس نمایش بدین تا روند تشخیص کلمه آسونتر بشه.
در صورتیکه کودک اختلال پردازش حسی داره، جستجوی حشرات در فضای آزاد میتونه به عنوان یه ابزار انگیزشی مورد استفاده قرار بگیره. در اینصورت میتونین کودک رو تشویق به پذیرش حسهای مختلف مثل سبزه، ماسه یا آب کنین. در هر صورت، لازمه که در ارائه کمکهای بصری به کودکان با اختلال اوتیسم، به نیازها و علایق خاص هر کودک توجه کنین و از روشهایی استفاده کنین که برای اونها موثر و جذاب باشه. همچنین، همکاری با متخصصان تربیتی میتونه در ارتقای مهارتهای کودک مبتلا به اوتیسم خیلی تاثیرگذار باشه.
در طول آموزش و درمان کودک مبتلا به اختلال اوتیسم، نیازها و راهبردهای حسی اهمیت زیادی دارن. هر کودک نیازها و تمایلات حسی مختلفی داره و برای هر کدوم ممکنه محیط و شرایط مختلفی مساعدتر باشه.اکثر کودکان با اختلال اوتیسم از تکون خوردن یا استفاده از دستهاشون برای یادگیری بهتر استفاده میکنن، در حالی که بعضی از اونها به سکوت یا تاریکی نسبی برای تمرکز بهتر نیاز دارن. بنابراین، مهمه که محیطهای حسی مختلف رو با کودک بررسی کنین تا متوجه بشین کدوم برای یادگیری اون مساعدتر هست.
علاوه بر این، خیلی از کودکان مبتلا به اوتیسم یه مهارت یا رفتار خاص رو به یه محل خاص مرتبط میکنن. به عنوان مثال، یه کودک ممکنه از چنگال یا قاشق در خانه استفاده کنه، اما ندونه که باید در محیط خارج از خانه هم از این وسایل استفاده کنه. در این موارد، میتونین با استفاده از تشویق، کودک رو به درست پاسخ دادن ترغیب کنین و بعد از پاسخ درست بهش جایزه بدین. در عین حال، رفتارهای منفی و پاسخهای نادرست رو نادیده بگیرین و از تکنیکهای رفتار درمانی به جای تنبیه کودک استفاده کنین.
در کل، برای آموزش و ارتقای مهارتهای کودک مبتلا به اوتیسم ، باید به نیازها و تمایلات حسی اون توجه کرده و راهکارهای مناسب رو برای هر کودک انتخاب کنین. همچنین، همکاری با مشاورها و افراد متخصص در زمینه تربیتی میتونه در اجرای مناسب تکنیکها و راهبردهای حسی و رفتاری کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم کمک کنه.
فرزندتون رو تشویق کنین تا از هر چیزی که میخونه و میشنوه، تصویری ذهنی بسازه. با گذر زمان و تقویت تجسم و تصور فرزندتون، میتونین از اون درخواست کنین تا به جای کشیدن نقاشی، تصویر ذهنی خودش رو برای شما توضیح بده.
از فرزندتون درخواست کنین تا به شما مهارتها و فرایندهایی رو که در حال یادگیری هست، توضیح بده. این روش به اون کمک میکنه تا با مطالب و اطلاعات خودش بیشتر کار کنه.
یکی دیگه از راههای ساده برای فعال کردن حافظه فرزند اوتیسمیتون، اینه که بهش بگین هرچیزی که شما گفتین رو تکرار کنه یا به زبان خودش بازگو کنه. فعالیت گوش دادن و تکرار کردن، توجه اونها به مطالب درسی رو جلب و حافظه فعالشون رو درگیر میکنه.
در این مقاله تلاش کردیم تا در مورد آموزش و ارتقای مهارتهای کودک مبتلا به اوتیسم توضیحاتی رو خدمتتون ارائه بدیم. با انجام این راهکارها و ایجاد فضای مناسب، میتونین مهارت تجسم و تفکر فرزندتون رو تقویت کنین. همچنین، برای انگیزهبخشی بیشتر، خودتون هم میتونین در این فعالیتها شرکت کنین. هرچقدر تمرین بیشتری داشته باشین، به همون میزان میتونین مهارت های ذهنی و جسمی فرزندتون رو ارتقا بدین.
پاسخ ها