فرنی به عنوان دسر همراه غذای اصلی مصرف میشه و نوعی خوردنی شیرین مزه و آبکیه که با آرد برنج پخته میشه، که برای طعم اون افزودنیهای دیگری هم بهش اضافه میشه. این دسر معروف ایرانی بسیار پرطرفداره. البته از آرد ذرت و نشاسته هم در پخت اون استفاده میشه، از شکر، عسل و نبات برای شیرین شدن اون استفاده میکنن. فرنی خیلی سریع آماده میشه و مواد اولیه اون در هر خونهای پیدا میشه. هرچند مواد اولیه اون ساده هست اما غذای فوق العادهای برای کودکان و نوزادان به حساب میاد. این دسر هم برای فصل گرم و هم برای فصل سرد مناسبه و در سفرههای افطاری و سحری طرفداران زیادی داره.
فرنی دارای فیبر و ریزمغذیهای سالمیه که برای سلامتی مفیده، مصرف این دسر باعث میشه بدن در طول روز انرژی کافی داشته باشه. خوردن این دسر خواص زیر رو داره :
1 _ فیبر برای سیری : یکی از مزایای فرنی برای سلامتی، فیبر موجود در اونه. در وعدههای غذایی فیبر اهمیت زیادی داره و باعث پری معده بدون کالری میشه، چون باعث هضم منظم غذا میشه از یبوست جلوگیری میکنه.
2 _ خواص آن برای معده : به خاطر بافت نرم و لطیفی که داره مجاری گوارشی رو نرم میکنه و هضم اون آسونه، اسید معده رو خنثی میکنه به همین خاطر برای افرادی که زخم معده دارن بسیار مفیده.
3_ سازگاری با رژیمهای غذایی : کسانی که رژیم غذایی دارن و نمیتونن اونو رعایت کنن و سریع گرسنه میشن با مصرف فرنی میتونن مدت زیادی سیر باشن. اگه فرنی همراه جو دوسر، مرغ، شیر و هل پخته بشه جایگزین خوبی برای رژیم غذاییه.
1 _ کمک به استخوانسازی : فرنی به دلیل کلسیم زیادی که داره برای تقویت استخوانها و دندونها خیلی مفیده.
2_ تقویت سیستم ایمنی بدن : این دسر منبع عالی از ویتامینA هست و سیستم ایمنی بدن رو به خاطر وجود بتاگلوکان تقویت میکنه.
3 _ کمک به تنظیم اشتها : فرنی منبع کربوهیدراته که باعث سیری طولانی مدت میشه و اگه با مغزها و دانههای روغنی ترکیب بشه باعث سیری در طولانی مدت میشه و اشتها رو کنترل میکنه.
4_ برای سرماخوردگی : این دسر برای نرم کردن گلو و تسکین سرفه خیلی خوبه. اگه با بادام و مغزهای دیگه درست بشه سیستم ایمنی بدن رو تقویت میکنه و بدن قدرت بالایی برای مبارزه با بیماری رو پیدا میکنه.
1 _ فرنی نشاسته :
مواد لازم =
طرز تهیه : شیر سرد رو داخل قابلمه میریزیم بعد شکر و نشاسته رو اضافه میکنیم و بعد روی شعله میزاریم و مدام اون رو هم میزنیم تا به غلظت مناسب برسه. گلاب و وانیل و هر افزودنی که دلخواه شما باشه رو اضافه میکنیم.
2 _ فرنی آرد برنج :
مواد لازم =
طرز تهیه : ابتدا شیر سرد رو داخل قابلمه ریخته بعد آرد برنج و شکر رو اضافه میکنیم، هم میزنیم تا آرد در شیر حل بشه و روی شعله میزاریم. آب رو اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا آرد برنج گوله نشه. بعد از غلیظ شدن گلاب رو اضافه میکنیم و آماده سرو کردن میشه.
آموزش مدل دیگری از این دسر :
فرنی آرد گندم :
مواد لازم =
طرز تهیه : آرد و شیر رو در ظرفی باهم مخلوط کرده تا یک دست بشه بعد شکر و 4 پیمانه آب رو اضافه میکنیم تا شکر حل بشه، سپس قابلمه رو روی شعله ملایم گذاشته تا جوش بیاد، کره رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به غلظت مناسب برسه.
حساسیت زمانی بروز میکنه که یک غذای جدید به کودک داده بشه. بنابراین اگه واکنشی هم بود خیلی راحت میشه علت رو فهمید. هر تغییر و واکنشی که همزمان با شروع غذای جدید به وجود میاد رو میشه یادداشت کرد تا اگه مجدد تکرار شد، بشه متوجه موضوع شد.
منبع
پاسخ ها