راهنمای بارداری و نوزاد🥰

راهنمای بارداری و نوزاد🥰

راهنمای بارداری😍 بچه داری 😘 کودک و نوزادی 🥰 همه چیز درباره خانواده، دوران بارداری، زنان و زایمان😎
توسط ۳۴ نفر دنبال می شود
 ۳ نفر را دنبال می کند

چگونه از پوست حساس کودک مراقبت کنیم؟

چگونه از پوست حساس نوزاد مراقبت کنیم؟

قراره در این مقاله چی بدونیم:

  • آشنایی با نکات مراقبتی از پوست نوزاد
  • آشنایی با  استحمام اصولی نوزاد

نکات کلیدی برای مراقبت از پوست نوزادان

پوست نوزادان بسیار لطیف، نازک و آسیب‌پذیر هست که هنوز به‌طور کامل تکامل نیافته و در برابر عوامل محیطی مثل نور خورشید، سرما، باد و مواد شیمیایی خیلی زود واکنش نشون می‌ده. بنابراین مراقبت صحیح از پوست نوزاد ، نقش مهمی در پیشگیری از آسیب‌ها و تحریکات پوستی داره. در این مقاله به طور کامل بررسی می‌کنیم که چطور از پوست حساس نوزاد مراقبت کنیم و چه نکاتی را باید در نظر بگیریم.

۱. شست و شوی لباس های نوزاد قبل از استفاده

یکی از اولین و مهم‌ترین نکات، شستن لباس‌های نوزاد قبل از اولین استفاده هست. ممکنه لباس‌ها در حین تولید یا در فروشگاه با گرد و غبار، مواد شیمیایی یا آلرژن‌ها آلوده شده باشن. بنابراین قبل از اینکه لباسی رو تن نوزادتون کنین، حتماً با مواد شوینده مخصوص نوزاد که فاقد رنگ و عطر باشه بشورین. از شوینده‌هایی با برچسب فاقد مواد حساسیت‌زا (hypoallergenic) یا مناسب پوست‌های حساس (for sensitive skin) استفاده کنین تا خطر تحریک پوست نوزاد رو به حداقل برسونین.

۲. استحمام کافی و اصولی نوزاد

پوست نوزادان راحت‌تر از پوست بزرگسالان رطوبت خودش رو از دست می‌ده. شاید تصور کنین که نوزاد باید هر روز حمام بره، ولی حمام بیش‌ازحد می‌تونه پوست نوزاد رو خشک کنه. طبق توصیه‌ی متخصصان، حمام کردن ۲ تا ۳ بار در هفته برای نوزادان تازه‌متولدشده کفایت می‌کنه. در روزهای دیگر، می‌تونین با استفاده از یک حوله‌ی مرطوب نواحی حساس مثل گردن، زیر بغل و کشاله ران نوزاد رو تمیز کنین.

مراقبت از پوست نوزاد

نکات مهم حمام کردن نوزاد:

  • برای نوزاد از آب ولرم استفاده کنین نه داغ (دمای آب باید بین ۳۶ تا ۳۷.۵ درجه سانتی‌گراد باشه).
     
  • از شامپو یا صابون مخصوص نوزاد که pH خنثی داره، استفاده کنین.
     
  • زمان حمام نوزاد باید کوتاه باشه (حداکثر ۵ تا ۱۰ دقیقه).
  • تا ۵ دقیقه بعد از خشک‌کردن پوست، از لوسیون یا روغن مخصوص نوزادان استفاده کنین تا رطوبت پوست حفظ بشه.

۳. خشک کردن و پاکسازی نقاط مرطوب بدن نوزاد

رطوبت مداوم در نواحی‌ای مثل پشت گوش، چین‌های گردن، زیربغل و بین ران‌ها، می‌تونه زمینه‌ساز تحریک پوستی، التهاب و حتی عفونت قارچی بشه. بنابراین خیلی مهمه که این قسمت‌ها رو بعد از هر شست‌وشو یا حتی تعریق، با یک دستمال نرم و خشک به آرامی خشک کنین. خشک کردن نباید همراه کشیدگی محکم حوله روی پوست نوزاد باشه، صرفا پوست رو با تماس حوله خشک کنین.

۴. استفاده از مرطوب‌کننده مناسب برای پوست نوزاد

نوزادان در ماه اول زندگی معمولاً پوست خشک و پوسته‌پوسته دارن که این حالت طبیعیه. اما اگر خشکی پوست نوزاد ادامه پیدا کرد، استفاده از کرم مرطوب‌کننده مخصوص نوزاد توصیه می‌شه. این کرم‌ها بهتره بلافاصله بعد از حمام و زمانی که پوست هنوز رطوبت داره، استفاده بشه تا رطوبت در پوست حفظ بشه.

۵. استفاده از دستگاه بخور در فصول سرد سال

هوای خشک داخل خانه به‌ویژه در فصل زمستان که سیستم‌های گرمایشی روشن هستن، می‌تونه باعث خشکی بیشتر پوست نوزاد بشه. استفاده از یک دستگاه بخور سرد در اتاق نوزاد می‌تونه به حفظ رطوبت طبیعی پوست کمک کنه. آب داخل دستگاه رو به طور مرتب عوض کنین تا از رشد باکتری و کپک جلوگیری بشه.

۶. برخورد صحیح با جوش‌ها و تحریکات پوستی نوزاد

خیلی از نوزادان دچار آکنه نوزادی، راش‌های طبیعی و برجستگی‌های موقتی روی پوست می‌شن. این وضعیت‌ها معمولاً بی‌خطر و گذرا هستن. ولی نکته مهم اینه که نباید دستکاری بشن! اگر راش‌ها بیش از دو هفته ادامه پیدا کردن یا چرکی شدن، حتماً با پزشک اطفال مشورت کنین. ممکنه لازم باشه از پماد ضد قارچ یا داروی خاص استفاده بشه.

۷. محافظت از نوزاد در برابر نور خورشید

پوست نوزادان به دلیل نداشتن مقدار کافی ملانین، خیلی بیشتر از بزرگسالان به نور خورشید حساس هست. نوزاد زیر ۶ ماه نباید مستقیماً در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیره. اگر هم در تماس با نور خورشید هست حتماً از کلاه لبه‌دار، لباس آستین‌بلند و شلوار بلند برای نوزاد استفاده کنین. در مورد استفاده از ضدآفتاب برای نوزاد هم در موارد ضروری، می‌شه مقدار کمی از ضدآفتاب حاوی زینک اکساید یا تیتانیوم دی‌اکساید با SPF حداقل ۱۵ فقط روی نواحی کوچکی مثل گونه یا پشت دست‌ها زد.

محافظت از نوزاد در برابر نور خورشید

حرف آخر

پوست حساس نوزاد به مراقبت ویژه‌ای نیاز داره. با رعایت چند اصل ساده مثل شستن لباس‌ها قبل از مصرف، حمام با روش صحیح، مرطوب نگه داشتن پوست و محافظت در برابر نور خورشید، می‌تونین کمک بزرگی به حفظ سلامت پوست نوزادتون کنین. همچنین توجه به محصولات تخصصی پوست نوزاد مثل شوینده‌ها، لوسیون‌ها و کرم‌های بدون عطر و رنگ، از نکات کلیدی برای جلوگیری از تحریکات پوستی هست.

 

راهنمای بارداری و نوزاد🥰
راهنمای بارداری و نوزاد🥰 راهنمای بارداری😍 بچه داری 😘 کودک و نوزادی 🥰 همه چیز درباره خانواده، دوران بارداری، زنان و زایمان😎

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋