چند غذای ممنوع برای کودکان رو میشناسی؟ اصلاً آیا میدونستی که برای کودکان بین 2 تا 5 سال یه سری غذاهای ممنوع وجود داره؟ میدونستی اگه یه سری غذاها رو به کودک زیر 5 سال بدی ممکنه منجر به بروز آلرژی بشه؟ کودکان با شور و نشاط و البته کنجکاوی ذاتی به دنیا میان و سعی میکنن دنیای اطرافشون رو کشف کنن. کشف دنیای رنگارنگ و خوشمزه غذاها و خوراکیها یکی از جذابترین بخشهاست. لازمه بدونی که بعضی از مواد غذایی اصلاً برای بچه مفید نیستن. در واقع بعضی مواد غذایی نه تنها برای کودک مقوی نیستن، بلکه ممکنه سلامتیشون رو هم به خطر بندازن. به همین خاطر والدین باید با مفهوم غذای ممنوع برای کودکان آشنا باشن و مواد غذایی مضر برای اونها رو بشناسن.
کودکان تو هر سنی برای رشد و نمو به تغذیه سالم نیاز دارن؛ اما تغذیه کودکان زیر 5 سال اهمیت زیادی داره. به طور کلی، کودکان زیر 2 سال باید در طول روز سه وعده غذای اصلی به همراه یک یا دو میان وعده میل کنن. حتماً الان این سوال برات پیش میاد که بهترین میان وعده برای کودکان چیه؟ غذای ممنوع برای کودکان زیر 5 سال معمولاً موارد زیر رو شامل میشن:
والدین باید علاوهبر شناخت غذای ممنوع برای کودکان، مواد غذایی مضر رو هم بشناسن. از اونجایی که کودکان عمدتاً به خوراکیها علاقه شدیدی دارن، بهتره والدین با شناخت مواد غذایی ممنوع تغذیه اونها رو کنترل کنن. والدین میتونن از 5 ماهگی بجز شیر به کودک غذاهای دیگه هم بدن. به همین خاطر لازمه با غذاهای ممنوع برای نوزادان هم آشنا بشی. خوراکی که در اون از شکر زیادی استفاده شده، سطح انرژی کودک رو تا حد زیادی بالا میبره و باعث بیخوابی میشه. گاهی اوقات بیاشتهایی کودک هم از مصرف خوراکیهای شیرین نشات میگیره. این موضوع در مورد نمک هم صدق میکنه. سفیده تخم مرغ، کره بادام زمینی، عسل، سبزیجات خام، آجیلهای کامل، آبمیوه، شیر گاو، مرکبات، گوشت و کافئین از جمله مواد غذایی ممنوع برای کودکان هستن. با این حال بهتره قبل از دادن این مواد غذایی به کودک، با دکتر مشورت کنی.
منظور از غذای ممنوع برای کودکان غذایی هست که در اون ترکیبات مضر و یا مواد نامناسب وجود داره. به هر حال حساسیت به غذا ممکنه برای بار اول به صورت ناراحتی معده خودشو نشون بده. فراموش نکن که اولین واکنش به غذا در کودک معمولاً خفیف هست. اسهال، دلدرد، حالت تهوع، التهاب و قرمز شدن پوست، سوزش و خارش گلو، مشکلات تنفسی، بیقراری و در برخی موارد تغییر رنگ انگشتان دست و پای کودک میتونه از علائم آلرژی به غذا باشه.
به طور کلی، با شناخت غذای ممنوع برای کودکان میتونی به حفظ سلامت اونها کمک کنی. یادت باشه که بیاشتهایی کودک تو سنین پایین تا حدودی طبیعی هست؛ اما تو میتونی با یه سری راهکارهای ساده (مثل تزئین کردن) میل کودک به خوردن غذا رو بیشتر کنی. بهتره در مورد غذاهای ممنوع برای نوزادان هم با دکتر صحبت کنی. همچنین در صورت مشاهده علائم آلرژی در کودک فوراً به دکتر مراجعه کن.
پاسخ ها