وقتی صحبت از بچهها میشه، همهمون یه دغدغه مشترک داریم: آموزش نظم و انضباط به کودکان . اینکه بچهها یاد بگیرن چطوری وسایلشون رو سر جاش بذارن، چه زمانی باید بازی کنن و چه زمانی باید درس بخونن، مهارتهاییه که تو زندگی به دردشون میخوره. اما این کار اصلاً ساده نیست، مخصوصاً وقتی که خودمون هم گاهی اوقات سردرگم و بینظمیم. به عنوان والدین، معلم یا حتی عمو و خاله، ما هم نقش داریم تو این مسیر، باید بچهها رو تشویق کنیم، باهاشون صحبت کنیم و بیشتر از همه، الگوی خوبی براشون باشیم. نظم و انضباط فقط به معنای دنبال کردن قوانین نیست، بلکه یادگیری مسئولیتپذیری و خودکنترلیه.
تو این مقاله از نینی سایت قراره که ببینیم چطور میتونیم با استفاده از تکنیکهای ساده اما مؤثر، به بچههامون کمک کنیم تا نظم و انضباط رو تو زندگی روزمرهشون جا بندازن. این مقاله میخواد به شما نشون بده که چطور میتونید با صبر و حوصله و بدون استفاده از تنبیه، بچههاتون رو به سمت یه زندگی منظم و موفق هدایت کنید.
تو این قسمت از مقاله به تکنیکهایی برای آموزش نظم و انضباط به کودکان میپردازیم:
نظم و انضباط، دو تا واژهای هستن که شاید یه کم سنگین به نظر برسن ولی واقعیت اینه که اینا کلید یه زندگی موفق و خودکفا هستن. نظم، یعنی بچهها یاد بگیرن که چطوری وقتشون رو مدیریت کنن، چطوری برای رسیدن به اهدافشون برنامهریزی کنن و چطوری با مشکلات روبرو شن.
پس، برای شروع آموزش نظم به کودکان ، باید یه محیط پر از محبت و امنیت فراهم کنیم، جایی که بچهها بتونن اشتباه کنن و یاد بگیرن. باید بهشون یاد بدیم که هر وسیلهای جای خاص خودش رو داره و باید بعد از استفاده، سر جاش برگرده. باید بهشون بگیم که نظم، یعنی آزادی؛ آزادی برای انتخاب کردن، آزادی برای خلق کردن و آزادی برای بزرگ شدن. وقتی بچهها اینو یاد بگیرن، دیگه نظم و انضباط براشون تبدیل به یه بازی میشه، یه بازی که توش میتونن هر روز یه قدم به جلو بردارن. والدین عزیز، یادتون باشه که شما الگوی بچههاتون هستید. وقتی شما خودتون رو مدیریت میکنید، بچهها هم یاد میگیرن که چطوری خودشون رو مدیریت کنن. وقتی شما با صبر و حوصله به بچهها نظم رو یاد میدید، اونا هم یاد میگیرن که چطوری صبر داشته باشن و چطوری برای رسیدن به اهدافشون تلاش کنن.
برای عادت کردن کودکان به نظم و آموزش نظم و انضباط به اونها، گاهی وقتا باید از روشهای معکوس استفاده کنیم. یعنی به جای اینکه فقط بگیم چیکار کنن، باید بهشون نشون بدیم که چیکار نباید بکنن و اگه کردن، چه عواقبی داره. مثلاً:
پاسخ ها