شیر مادر منبع اصلی تغذیه نوزاد در شش ماهگی اول است. اگر میخواهید غذاهای مرکبات را زودتر از ۱۲ ماهگی به کودک بدهید قبلش با پزشک مشورت کنید چون ممکن است کودک به آن مرکبات حساسیت داشته باشد. با مقادیر متوسط شروع کنید و بین معرفی هر دو غذای جدید سه تا پنج روز صبر کنید. این به شناسایی علت آلرژی در صورت وجود کمک میکند. با این حال اگر کودک شما قبلاً به سایر غذاهای اسیدی حساسیت نشان داده است قبل از دادن پرتقال صبر کنید تا یک سال تمام شود.
آیا نوزادان به غذاهای اسیدی واکنش نشان میدهند؟
اگر کودک شما نسبت به غذاهای اسیدی حساس میباشد رنگ نارنجی ممکن است باعث ایجاد بثورات در نوزادان کمتر از ۱۲ ماه شود. سطوح اسیدی بالا میتواند منجر به بثورات پوشک و بثورات اطراف دهان و لبها شود. سایر پیامدهای احتمالی یک واکنش آلرژیک میتواند شامل کهیر، استفراغ، خس خس سینه، تورم، مشکلات تنفسی، آبریزش چشم، اسهال یا تهوع باشد. این علائم ممکن است در عرض دو ساعت پس از خوردن میوه ظاهر شوند. در صورت مشاهده به دنبال مراقبت پزشکی باشید. توصیه میشود قبل از ارائه هر گونه غذای جدید به کودک با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
پرتقال چه فوایدی دارد؟
-پرتقال میتواند به تقویت سیستم گوارشی کودک شما کمک کند
-تغذیه میوههایی مانند پرتقال میتواند به کاهش احتمال یبوست کمک کند زیرا سرشار از فیبر است
-اعتقاد بر این است که آب پرتقال تازه و رقیق شده با آب به مقابله با اسهال کمک میکند
-ویتأمین C موجود در پرتقال میتواند به تسکین سرماخوردگی و سرفه کمک کند
چگونه پرتقال را برای نوزادان سرو کنیم؟
میتوانید میوه را به جای پوره در برشهای کوچک سرو کنید. پرتقال را پوست بگیرید، برش دهید و هستهها را جدا کنید. آنها را به اندازه کوچک برش دهید تا در گلوی کوچولوی شما گیر نکند و خفه نشوند. همچنین وضعیت میوه را بررسی کنید و در صورت مشاهده لکههای نرم از دادن آن اجتناب کنید. آب پرتقال یا پالپ بستهبندی شده ممکن است حاوی مواد نگهدارنده و شکر اضافه شده باشد. همچنین فرآیند بستهبندی باعث کاهش تغذیه در آب میوه میشود. بنابراین آب میوه را در خانه درست کنید و آن را تازه به کودک خود بدهید.
دستور العملهای غذایی پرتقال برای نوزادان
ماست پرتقالی
-مواد لازم:
۱ پرتقال (پوست کنده، بدونهسته)
۱ فنجان ماست
-طرز تهیه:
پرتقال را پوره کرده، ماست را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. مواد را داخل قالب یخ ریخته و داخل فریزر بگذارید.
آب پرتقال و هویج
-مواد لازم:
۱ عدد هویج پوست کنده شده
۱/۴ فنجان آب پرتقال
۱ لیوان آب
-طرز تهیه:
آب و آب پرتقال را به هویج در قابلمه اضافه کنید
مواد را کاملاً بگذارید بپزند و سپس آنها را پوره کنید
شربت پرتقال و سیب
-موادلازم:
۱ پرتقال (پوست کنده، بدون دانه، بریده شده)
۱ فنجان آب سیب
-طرز تهیه:
پرتقال و سیب پوست کنده شده را آب میوهگیری ریخته و آب آنها را بگیرید.
پوره موز پرتقال
-مواد لازم:
۱ عدد موز (ورقه شده)
۴ قاشق غذاخوری آب پرتقال
۲ قاشق چایخوری آب سیب
روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
-طرزتهیه:
روغن زیتون را به تابه اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید
برشهای موز را اضافه کنید و تفت دهید. آب پرتقال و آب سیب را اضافه کنید و مدتی دیگر تفت دهید
سوپ پرتقال
-مواد لازم:
۱/۲ فنجان دال عدس
۱/۴ فنجان آب پرتقال
۱ ۱/۴ فنجان آب
دارچین
-طرز تهیه:
در تابهای آب بریزید و دال عدس را به آن اضافه کنید. روی آن را با درب بپوشانید و ۲۰ دقیقه بپزید
آب پرتقال و دارچین را هم بزنید. حرارت را خاموش کنید
محتویات را در مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید
ماست با پرتقال
-مواد لازم:
۱ فنجان ماست
۱/۲ فنجان پرتقال
۱ قاشق غذاخوری عسل (اختیاری)
-طرز تهیه:
به یک فنجان ماست را به پرتقال له شده اضافه کنید و چنانچه دیدید مواد شیرین نیست مقداری عسل اضافه کنید.
پوره هویج و پرتقال
-مواد لازم:
۱ قاشق غذاخوری آب پرتقال
½ فنجان هویج (پوست کنده، خرد شده)
دارچین
-طرزتهیه:
هویج را بپزید تا نرم شود. آب پرتقال و پودر دارچین را اضافه و خوب مخلوط کنید
منبع:
پاسخ ها