امروزه بسیاری از مردم به اقدامات جوانسازی و زیباسازی صورت ، چهره و همچنین فرم دهی به قسمتهای مختلف بدن روی آوردهاند. برای این کار آنها گزینههای مختلفی را برای انتخاب پیش روی خود دارند. یکی از این گزینهها تزریق ژل به قسمتهای مختلف صورت و بدن میباشد. تزریق ژل میتواند بسیار سریع صورت گیرد و مانند عملهای جراحی زمانبر نیستند. همچنین اثرات تزریق ژل بهسرعت قابلمشاهده میباشند. اما ممکن است عوارض تزریق ژل نیز به سراغ افراد بیاید. این عمل نسبت به عملهای جراحی مخصوص زیبایی هزینههای کمتری دارند. همین دلایل باعث شده است که بهمرورزمان افراد بیشتری به تزریق ژل روی بیاورند؛ اما علیرغم مزایای بیانشده، تزریق ژل میتواند عوارضی را به همراه داشته باشد. در این مقاله به این عوارض پرداخته میشود و اطلاعاتی را درباره آنها در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم.
ژلهای تزریقی، موادی هستند که پس از ورود به بدن، برای از بین بردن چینوچروکها، افزایش حجم و همچنین بازگرداندن طراوت ازدسترفته به پوست، مؤثر میباشند. این فیلرها بهصورت فرد ظاهری یکدست میبخشند و همچنین باعث فرم دهی به بدن و جذابیت بیشتر بدن افراد میشوند.
افرادی که تزریق ژل را انجام میدهند، با برخی از عوارض ناشی از آن روبرو میشوند. این آثار جانبی معمولاً برای اکثر افراد اتفاق میافتد اما دوران ماندگاری آنها در بدن بسیار کوتاه است. اگر تزریق در شرایط مطلوب صورت گیرد، آثار جانبی بههیچوجه شدید و جدی نخواهند بود. شرایط مطلوب میتواند در موارد زیر خلاصه شود:
برای کسب اطلاعات بیشتر و مطمئن شدن از روش صحیح انجام تزریق ژل، به لینک زیر مراجعه کنید:
https://doctoreto.com/blog/gel-injection/
بهطورکلی همه فعالیتهای زیبایی، آثار جانبی دارند. شما نمیتوانید هیچ فعالیتی در زمینه زیبایی پیدا کنید که کوچکترین عارضهای به دنبال نداشته باشد. تزریق ژل نیز از این موضوع مستثنا نیست. ازجمله عوارض احتمالی تزریق ژل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قرمز شدن پوست برای مدتی، یکی از عوارض تزریق ژل میباشد. البته این عارضه نیز چندان عجیب و دور از انتظار نیست و برای بسیاری از افراد پیش میآید. بهتر است در چنین مواقعی فرد با پزشک خود مشورت کند تا بررسیهای لازم صورت گیرد.
حساسیت بعد از تزریق ژل، عارضه دیگری بهحساب میآید که امکان دارد پس از تزریق ژل پیش بیاید. گرچه این موضوع در موارد اندکی اتفاق میافتد، اما در برخی از موارد بیماران با این مشکل مواجه شدهاند. حساسیت میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد که شایعترین آن حساسیت به ژل مورداستفاده در تزریق است. از همین جهت توصیه میشود که فرد از پزشک خود بخواهد تستهای لازمه را صورت دهد تا از عدم حساسیت بدن فرد به ژل و مواد بهکاررفته در آن اطمینان حاصل نماید.
یکی دیگر از عوارضی که ممکن است پس از عمل تزریق ژل برای فرد پیش بیاید، ایجاد التهابات پوستی است. به صورتی که فرد بر روی نواحی که تزریق ژل صورت گرفته، التهابات بسیاری مانند تاولهای ریزودرشت را مشاهده میکند. لازم به ذکر است که بیتوجهی به این موضوع، سبب عفونت بعد از تزریق ژل میشود و میتواند مشکلات گوناگونی را برای فرد به وجود آورد؛ بنابراین بهتر است در صورت مواجه با چنین مشکلی، سریعاً شرایط با پزشک در میان گذاشته شود تا در مدتزمان کوتاهی، مشکل برطرف گردد. این مورد ممکن است هنگام تزریق ژل به نقاط ظریف بدن مانند انواع ترریق ژل لب اتفاق بیفتد.
گاهی اوقات پوست افرادی که تزریق ژل انجام دادهاند، تخریب میشود. این موضوع میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد که ازجمله این عوامل میتوان به حساس بودن پوست یا بیکیفیت بودن ژل مورداستفاده برای تزریق اشاره کرد.
از بارزترین عوارض تزریق ژل میتوان به مواردی چون خونریزی، کبودی و تورم اشاره کرد که این موارد خیلی عجیب، غریب و دور از انتظار نیستند، چراکه پس از گذشت مدتزمانی مانند یک تا دو هفته بهطور کامل برطرف میشوند.
گاهی اوقات پس از تزریق ژل، در اطراف ناحیهای که تزریق ژل انجامشده است، جوش های ریزودرشتی مشاهده میشوند. در رابطه با این موضوع توصیه میشود که با پزشک مشورت شود و همچنین از محلولها و کرمهای مناسب برای برطرف کردن این مشکل استفاده شود.
اگر فرایند تزریق ژل بهدرستی انجام نشود، ممکن است اطراف محل تزریق دچار زخم شود. ژلهای تزریقی حاوی اسید هیالورونیک هستند و اگر بیش از نیاز پوست وارد منافذ آن شوند، فرایند تولید کلاژن را مختل و درنتیجه پوست را دچار خشکی و زخم میکنند. در برخی از موارد، تزریق بیشازحد این ماده منجر به ناهماهنگی بین کلاژن و الاستین شده و ممکن است تولید آنها متوقف شود. این امر موجب خشکی پوست و درنتیجه زخمهای عمیق پوستی میشود.
از عوارض تزریق ژل میتوان به عفونت کردن ناحیهای که تزریق در آنجا صورت گرفته است، اشاره کرد. در بسیاری از مواقع پیشآمده است که فرد تزریق ژل را انجام داده و هیچ مشکلی در آن لحظه وجود نداشته است؛ اما پس از گذشت مدتزمانی، محل تزریق ژل با عفونت روبرو میشود که گاهی اوقات میزان عفونت به حدی زیاد میشود که فرد به جراحی نیاز پیدا میکند تا عفونت ایجادشده تخلیه شود.
اغلب عوارض ذکرشده در بالا، نهایتاً تا یک هفته دوام میآورند و پسازآن محو میشوند. این عارضهها حداقلی هستند و تحمل آنها اصلاً دشوار به نظر نمیرسد. درنتیجه آنچه بهعنوان عوارض جانبی تزریق ژل گفته میشود، نهایتاً شامل همین موارد خواهند بود. اگر به هر دلیلی این عوارض در بدن فرد بیشتر از یک هفته دوام آوردند، باید برای انجام معاینههای بعدی به پزشک مراجعه نماید. البته این اتفاق بهندرت دیده میشود.
سخن پایانی
همانطور که در متن بیان شد، رعایت سه موضوع میتواند عوارض ناشی از تزریق ژل را تا حد زیادی کاهش دهد؛ بنابراین توصیه میشود برای اینکه عمل تزریق ژل شما با کمترین عوارض همراه باشد حتماً در قدم اول به پزشکان متخصص و کلینیکهای معتبر رجوع نمایید، از پزشک خود بخواهید از مواد باکیفیت استفاده نماید و درنهایت پس از تزریق ژل، بایدها و نبایدهای توصیهشده توسط پزشک را رعایت نمایید.
پاسخ ها