شب ادراری کودکان دبستانی یکی از معضلات خانواده هاست. اینکه چه دلیلی دارد و چرا اتفاق می افتد. مریم عرب مشاور خانواده درباره شب ادرارى
دانشآموزان توضیح می دهد:« شب ادرارى جزو آن دسته اختلالاتیست كه به آن اختلال روان تنى میگويند.استرس دانشآموز باعث اختلال در كاركرد طبيعی يك عضو يا اندام از بدن میشود و به انقباض مثانه میانجامد.»
عرب با اشاره به اينكه شب ادرارى زمانى به عنوان اختلال تلقى میشود كه در هفته دوبار يا بيشتر اتفاق بیافتد می گوید:« كمتر از اين آمار را به اختلال شب ادرارى منسوب نميكنيم و به آن تكانش دفع گفته میشود.اين اختلال در پسران بيشتر از دختران است كه اولين و مهمترين عامل آن رشد اندام و یا همان بلوغ است. در شب ادرارى اولين مشكل اختلال در رشد اندامها است. در واقع به همين دليل روانشناسان روى مشكل شب ادرارى كودكان زير يه سال كار نمیكنند زيرا هنوز رشد اندامها انجام نشده است.»
شب ادراری چه پیامدهایی دارد؟
او با بيان اينكه دلايل ديگرى از جمله عفونت مجارى ادرارى يا حتى ديابت هم براى ابتلا به اين مشكل وجود دارد، به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید:« تمام اينها منجر به آسيبهايى به دانشآموز میشود كه اولين آن كاهش عزت نفس او و در پى آن ارتباطات اجتماعی ميان فردى است. احساس گناه از ديگر پيامدهاى
شب ادرارى
است، اين موضوع نياز به توجه و پيگيرى توسط متخصصين دارد تا به مراحل خطرناك تر نرسد. شرمسارى كه منجر به احساس گناه میشود باعث افزايش اضطراب دانش آموز میشود و همين دلیل باعث تقويت اختلال شب ادرارى میشود.ازجمله عكسالعملهایی که باید خانواده ها نسبت به این موضوع انجام دهند اين است كه آن را مورد تمسخر قرار ندهند و در مورد اين موضوع صحبت نكنند. آسيب تمسخر دانشآموز، افت تحصيلى و اختلال در زندگى و ارتباطات ميان فردى او خواهد بود.»
این مشاور خانواده می گوید:« دوران امتحانات يكى از فصولى است كه بيشتر دانشآموزان در معرض اختلال شب ادرارى قرار ميگيرند.تنشی كه بابت هر نمره به دانشآموز اضافه میشودگاهى آنقدر زياد است كه او ناخواسته مورد اين اختلال قرار میگيرد. اين كه به دانشآموز اطمينان دهيم که گرفتن نتیجه ضعیف در امتحاناتش با تنبیه همراه نیست، تاثير بسزايى در آرام شدن او براى ارائه يك امتحان بهتر دارد.»
پاسخ ها