خير، در گذشته به دلیل ترکیبات مواد مورد استفاده براى درمان ریشه و همچنین باقیماندن مواد پرکردگى ریشه در داخل تاج دندان، امکان تغییر رنگ تاج وجود داشت. ولى در حال حاضر با تغییر ترکیبات سیلرهاى پرکردگى ریشه و همچنین تمیز کردن ناحیه تاجى دندان از مواد پرکردگى ریشه (توسط متخصص عصب کشی یا متخصص روت کانال) تغییر رنگ دندانهاى قدامى بعد از روت کانال تراپى به هیچ وجه رخ نمىدهد.
آیا دندانى که عصب کشى شده است، نیاز به روکش دارد؟
مشکلات مراجعین درمان عصب کشی
خیلی وقت ها شکایت بیماران از این است که جویدن یک سیب یا آدامس یا … ، باعث شکستن دیواره دندان و نیاز به عصب کشی RCT شده است.
در واقع شکستن دیواره دندان چیزی نیست که در اثر جویدن ساده خوراکی خاصی ایجاد شود. شکستن دیواره دندان به دلیل پوسیدگی است که مدتهای طولانی (6 ماه تا دو سال) در ناحیه وجود داشته است و نادیده گرفته شده است. دیواره های دندان در اثر پوسیدگی وسیع، ضعیف شده و به مرور زمان این دیواره های ضعیف شده مستعد شکستگی می شوند و با جویدن هر چیز امکان شکستن آن وجود دارد. عصب کشی دندان در رشت این حالت از شکستن دیواره های دندانی، بیشتر در پوسیدگی های بین دندانی رخ می دهد. شکایت شایع دیگر بیماران این است که قبل از سوراخ شدن دندان در اثر پوسیدگی، درد یا ناراحتی در این ناحیه نداشته اند و این اتفاق (سوراخ شدن دندان) به صورت ناگهانی و بدون پیش زمینه درد پیش آمده است.
احساس دندان درد یا حساسیت در صورت پوسیدگی دندان، یک قانون نیست. به این معنا که امکان دارد که دندان تا حد نیاز به درمان روت کانال پوسیده شده باشد ولی بیمار هیچ درد یا ناراحتی قبل از آن احساس نکرده باشد. این موضوع به مقدار زیادی به آستانه درد افراد مختلف بستگی دارد. به این معنا که گاهی یک محرک کوچک در یک فرد می تواند ایجاد درد کند ولی در فرد دیگری محرک های بزرگ هم درد قابل توجهی ایجاد نمی کند. همچنین واكنش هاى بافت شناختی كه در تاج دندان نسبت به پوسیدگی ایجاد می شود، در میزان احساس دندان درد نقش دارد که در این مبحث نمی گنجد.
در نهایت، احتمال اینکه با وجود نیاز دندان به درمان ریشه دندان، بیمار هیچ سابقه دردی نداشته باشد، وجود دارد.
مراقبت از دندان عصب کشی شده
راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان
پوسیدگی دندان یک عارضه ای است که روز به روز پیشرفت میکند و غیر قابل برگشت است. اگر به پوسیدگی اهمیت داده نشود فرد دچار درد و عفونت در ریشه دندان میشود. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است از دندان های خود مراقبت کنید و به نکاتی که در زیر به آن اشاره میکنیم توجه کنید:
بسیاری از خانم های بارداری که دچار مشکل در ریشه دندان هستند به دلیل ترس از آسیب رسیدن به بچه از انجام پروسه های دندان پزشکی خودداری میکنند زیرا فکر میکنند که ممکن است فلان آمپول باعث شود بچه دچار مشکلاتی شود. باید بگویم که خانم های باردار هیچ منعی برای عصب کشی دندان ندارند و آمپول بی حسی اصلا مشکلی را برای مادر و فرزند ایجاد نمیکند بعلاوه در مطب متخصص روت کانال بدون تهیه رادیوگرافی حین کار، امکان انجام درمان ریشه وجود دارد. البته حتی اگر نیاز به تهیه رادیوگرافی باشد دوز اشعه رادیوگرافی دیجیتال بسیار پایین است و از مقدار اشعه ای که شما به طور روزمره از محیط دریافت میکنید پایین تر است.
در اصل در صورت عدم انجام درمان های مقتضی برای درمان درد و پوسیدگی، امکان تبدیل یک مسیله کوچک به مسایل پیچیده تری مثل آبسه وجود دارد. به عنوان یک قانون کلی قبل از اقدام به بارداری، حتما نیاز به یک چک آپ دندانپزشکی هست تا در دوران بارداری از ایجاد کوچکترین مشکلی جلوگیری شود.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم در رابطه با عصب کشی دندان را کسب کرده باشید.
عصب کشی دندان، درد دارد؟
پاسخ ها