به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی اخبار ،کاشت بادام زمینی بسیار ساده و مفید است، برای کاشت آن کافی است تنها دو عدد بادام زمینی خام را در وسط گلدان بکارید، اگر فضای آن را دارید به عنوان یک منبع درآمد زا میتوانید بذر آن در باغچه بکارید.
رشد بادام زمینی یک دوره یک ساله دارد، بهترین زمان کاشت آن اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است که خطر یخ زدگی و سرمای زمستان آن را تهدید نکند.
برای کاشت بادام زمینی شما نیاز به خاک با زهکشی بالا دارید. بهترین خاک برای این گیاه خاک شنی مخلوط با کود فراوان است.پس از مخلوط و زیر و رو نمودن خاک با کود، بذر بادام زمینی را در عمق ۵ تا ۷ سانتیمتری از خاک بکارید و اگر گیاه را در باغچه میکارید، بذر بادام زمینی را در فاصله ۱۵ تا ۱۸ سانتیمتری از هم و در ردیفهایی که ۱ متر از هم فاصله دارند در خاک بکارید.بهتر است هر بذر را در یک گلدان نسبتا بزرگ بکارید.
بعد از کاشت دانهها، آبیاری کامل انجام دهید. در طول مدت رشد مراقب باشید سطح خاک همیشه مرطوب باشد، زیرا خاکهای شنی سریع خشک میشوند.
توجه داشته باشید که گیاه بادام زمینی به سرما بسیار حساس است؛ بنابراین از قرار دادن گلدان در برابر باد سرد پرهیز کنید. همچنین در باغچه، اگر دمای هوا کاهش داشت، گیاه را با پلاستیک بپوشانید تا از خطر سرما در امان بماند.
گل گیاه بادام زمینی قبل از میوه دادن به سمت زمین خم میشود و دانههای جوان را در زمین دفن میکند. به همین دلیل است که به این گیاه، بادام زمینی میگویند. دانههای بادام زمینی در داخل زمین رشد کرده و میرسند.
خاک: خاکهایی با بافت سبک شنی، شنی لومی و لومی شنی که زهکشی در آنها به آسانی و بطور طبیعی صورت میگیرد برای کاشت بادام زمینی مناسب است.
دما: گیاه بادام زمینی بسیار گرما دوست است و به آب و هوای گرم نیاز دارد. بهترین دما برای کاشت بادام زمینی ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است و گیاه تا دمای ۲۵ درجه را نیز تحمل میکند. همچنین لازم به ذکر است حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود ۱۰ درجه سانتی گراد است.
آبیاری: بادام زمینی به آب فراوان نیاز دارد و بایستی سطح خاک همواره مرطوب و نه خیس باشد.
نور: گیاه بادام زمینی برای رشد نیاز به نور قوی و فراوان آفتاب دارد.
برای برداشت دانههای بادام زمینی لازم است ابتدا گیاه را به طور کامل از خاک خارج کنید و بگذارید بادام زمینیها خشک شوند. سپس دانههای بادام زمینی را از پوسته خارج کنید، آنها را تفت دهید و از خوردنشان لذت ببرید. همچنین پیشنهاد میکنیم تعدادی از دانههای سالم و درشت بادام زمینی خام را برای کاشت سال بعد نگه دارید.
پاسخ ها