او گفت : انقلاب اسلامی ایران زمانی شکل گرفت که جهان بین دو بلوک شرق و غرب، کاپیتالیسم غربی و سوسیالیسم شرقی تقسیم شده و بسیاری از کشورها هم در این دو قطب بودند، لذا در این شرایط امام راحل در فضایی توحیدی پرچم انقلابی را بلند کرد که بسیار از آن استقبال شد و مردم یکصدا و وحدت آفرین انقلاب کردند، درحالی که در هیچ انقلابی چنین استقبالی را نمیبینیم.
رئیس بسیج اساتید استان کرمانشاه به برخی از اندیشه ها، ایدهها و راهبردهای امام راحل در انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: اندیشه امام خمینی یک دایره المعارف جامع است که میتواند برای کشوری که در آن انقلاب رخ داده، "جامعه سازی" کند تا این کشور بتواند در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد.
او به اندیشه امام در پیاده سازی نظام مبتنی بر ولایت فقیه پرداخت و گفت: چنین نظامی در دنیا یگانه است، چراکه این نظام نگاهی الهی، قرآنی و جامع به انسان دارد، انسان را رهنمون میکند، مسیر تعالی آن به سمت خدا است و سعادت دنیا و آخرت مردم را مدنظر قرار میدهد، این درحالی است که بسیاری از نظامها مادی هستند و تنها به جنبه تامین نیازهای این دنیایی مردم توجه میکنند.
یوسفوند ادامه داد: زمانی که شرق و غرب شکل گیری این نظام را با چنین اندیشهای دیدند، مزاحمتهایی مانند جنگ و تحریم و... را برای آن ایجاد کردند. شاید این مزاحمتها باعث شد تا بخشی از اندیشههای امام در جامعه پیاده نشود، اما قسمت زیادی از اندیشهها در قانون اساسی جاری شده، لذا اگر بتوانیم همه ظرفیتهای قانون اساسی را پیگیری و پیاده سازی کنیم، بخش عمدهای از اندیشههای امام را جاری کردهایم.
او با تاکید بر نیاز شدید جامعه کنونی به پیاده سازی اندیشههای امام، افزود: هر روزی که از انقلاب اسلامی میگذرد، نیاز به پیاده شدن اندیشههای امام در جامعه روشنتر میشود. نگاه ایشان به اقشار مختلف، جوانان، دانشگاهیان، حرکت جهادی و بسیجی برای ساختن کشور و پیشرفت آن و همه این مسائل به گونهای بود که برای ساختن یک جامعه ممتاز در دنیا کافی است.
عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه بابیان اینکه جامعه امروز و فردای ایران به ترویج اندیشههای امام نیاز دارد، گفت: امام معتقد بودند که با حرکت جهادی و بسیجی میتوان بسیاری از مشکلات مردم را حل کرد و امروز در بحران کنونی بیماری کرونا که بسیاری از کشورهای دنیا درگیر آن شده اند، کارایی این اندیشه بسیار دیده میشود و میبینیم که مردم ایران با توجه به همین اندیشه باوجود اینکه در شدیدترین تحریمها هستیم، بر بسیاری از مشکلات این بحران غلبه کردند تا جاییکه وضعیت بهتری از برخی کشورهای پیشرفته داریم.
او به اندیشه امام در حوزه لزوم خوداتکایی و استقلال کشور اشاره کرد و گفت: یکی از شعارهای اساسی شروع انقلاب اسلامی "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" بود که شروع این شعار با کلمه استقلال است و این از باب اهمیتی است که این مسئله دارد، چراکه اگر به مرحله خوداتکایی و خودکفایی برسیم، نیازمان به بیگانگان کم میشود.
رئیس بسیج اساتید استان افزود: تحریمها زمانی به کشور آسیب میرسانند که در حوزهای نیازی داشته باشیم و نتوانیم خودمان آن را تامین کنیم و دشمن نیز از همین راه برای ضربه زدن وارد میشود، لذا امام راحل همواره به مسئله خوداتکایی و خودکفایی تاکید داشتند و پس از ایشان هم مقام معظم رهبری با نامگذاری سالهای مختلفی مانند رونق تولید، جهش تولید و... اهمیت این مسئله را گوشزد کردند.
او با تاکید براینکه ایران میتواند با توجه به ظرفیت منابع طبیعی خدادادی و نیروی انسانی کافی به خوداتکایی برسد، ادامه داد: اگر این اندیشه امام در کشور نهادینه شود، دشمن دیگر نمیتواند از حربه تحریم استفاده کند.
یوسفوند به مقوله توجه به محرومین و مبارزه با اشرافی گری در اندیشه امام راحل اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) اقشار کم درآمد، محرومین و کوخ نشینان را صاحبان انقلاب میدانستند و به کرات این موضوع را تکرار میکردند. این نگاه امام درحالی بود که پیش از آن در زمان طاغوت تنها یک اقلیت محدود در جامعه حاکم بودند که همه منابع را غارت میکردند و تنها به آنها توجه میشد.
او افزود: انقلاب که شد این نگاه برعکس شد و برای همین محرومین با چنگ و دندان برای حفظ آن تلاش میکردند و در جنگ تحمیلی با کمترین تجهیزات برابر بسیاری از کشورهای دنیا به میدان نبرد رفتند و ایستادند.
رئیس بسیح اساتید استان کرمانشاه گفت: در این راستا، امام خمینی (ره) از مسئولین میخواستند که در حد متوسط افراد جامعه و محرومین زندگی کنند و به سمت اشرافی گری سوق پیدا نکنند. خودشان هم به عنوان رهبر جامعه زندگی سادهای داشتند و پس از ایشان هم مقام معظم رهبری چنین زندگی دارند و البته امروز و در شرایط کنونی این نگاه باید الگویی برای مسئولین ما باشد.
او افزود: امام زندگی اشرافی گری را کسر شان مسئولین میدانستند، به این معنا که اگر مسئولی اشرافی گری کند، دیگر زندگی محرومین را درک نخواهد کرد، لذا بشدت با آن مبارزه میکردند.
این عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه به اندیشه امام در حوزه استکبار ستیزی و ایستادگی در برابر ظلم هم اشارهای داشت و گفت: استکبار ستیزی و مبارزه با ظلم از جمله اندیشههای امام بود که به نوعی برداشتی عمیق از قرآن کریم بود. در قرآن استکبار به شیطان اطلاق میشود که برتری جویی و برتری بینی داشته و در حال حاضر هم آمریکا و اقمار او خود را آقای دنیا و دنیا را زیردستشان میدانند، در این راستا امام خمینی (ره) با این نوع نگاه مبارزه کرد و اکنون هم این اندیشه و روحیه امام با شکل گیری محور مقاومت در دنیا تقویت شده است.
او ادامه داد: ترویج و پیاده سازی این اندیشه امام در کشور باعث شده تا امروز به کشوری مقتدر تبدیل شویم و در مقابله با استکبار موفقیتهایی بدست بیاوریم و جوانان ما شهامت مقابله با مستکبرین بزرگ دنیا را داشته باشند.
یوسفوند به تاکیدات امام راحل مبنی بر اینکه مسئولین باید خود را خادم مردم بدانند اشاره کرد و افزود: در اندیشه امام هر مسئول و هر مدیری باید افتخارش این باشد که خادم کشور و مردم است و در این راستا خود ایشان هم عنوان میکردند، افتخار میکند که خادم مردم باشد. طبق این اندیشه شان خدمتگزاری بسیار بالاست و این مسئله باید سرلوحه کار مسئولین شود
پاسخ ها