او افزود: پرونده ثبت جهانی خیابان ولی عصر (عج) از میدان راهآهن تا میدان تجریش با طولی بالغ بر ۱۷ و ۲ دهم کیلومتر یکی از پروندههای کشورمان در فهرست موقت میراث جهانی است. خیابان ولی عصر (عج) از بلندترین خیابانهای جهان است و به لحاظ معماری و شهرسازی دوران معاصر و مدرن بسیار حائز اهمیت است. تنوع سبکهای معماری معاصر و مدرن در این خیابان دیده میشود و بسیاری از مکانهای مهم، باارزش و اولینها را میتوان در آن دید.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به محلات تاریخی و با ارزش متصل به خیابان ولی عصر (عج) اشاره کرد و گفت: ما در طول سال یک سهمیه برای ثبت پروندههای میراث جهانی داریم و حتماً باید توجه داشته باشیم که برای حفظ و به ثمر رسیدن این سهمیه کمتر خطر کنیم. در وهله اول باید ارزش برجسته جهانی اثر اثبات شده باشد؛ تقریبا آثار در فهرست موقت قرار گرفته ما این مزیت را به صورت بالقوه دارند؛ اما موضوع مدیریت و حفاظت یکپارچه راجع به اثر نیز برای ثبت جهانی آن اهمیت دارد.
طالبیان ادامه داد: معمولاً برای اینکه یک اثر محور ثبت جهانی قرار بگیرد، نیازمند ساماندهی است. بنابراین اقدامات اجرایی در ثبت جهانی اهمیت زیادی دارند. خیابان ولی عصر (عج) نیز با اجرای طرحهای مختلف مطرح شده میتواند به ثبت جهانی برسد؛ باید حتماً ساختمانهای باارزشی را که در این محور قرار گرفتهاند، بهسازی و مرمت کنیم. باید بخشهایی از خیابان طبق طرحهای آماده شده پیاده رو شوند تا خیابان زندگی پیاده را در کل ساعات روز و حتی به صورت شبانه داشته باشد. یکپارچگی بصری، کنترل ساخت و سازها و هدایت آن در جهت ارتقای ارزشهای خیابان نیز اهمیت زیادی در فرآیند ثبت جهانی خیابان ولی عصر (عج) دارند. از طرف دیگر توجه به کریدورهای دید با توجه به اهمیت منظر کوهستان البرز بسیار مهم است تا ارزیابان در زمان ارزیابی و بازدید میدانی از خیابان ولی عصر (عج) متوجه شوند که مردم و مسئولان به اهمیت این خیابان واقف هستند.
او تأکید کرد: هر کدام از آثار در هر گوشه کشورمان به خصوص ۵۴ اثر قرار گرفته در فهرست موقت میراث جهانی با توجه به شرایط لازم برای ثبت جهانی یک اثر، میتوانند در فهرست جهانی یونسکو ثبت شوند.
پاسخ ها