لادن کاشانی متخصص زنان و رئیس بیمارستان جامع آرش در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی اخبار ، درباره زایمان زنان باردار در روزهای کرونایی اظهار کرد: نکتهای که این روزها اهمیت زیادی دارد، ترس زنان باردار برای مراجعه به مراکز درمانی است. در این روزهای کرونایی زنان باردار به دلیل ترس از ابتلا به کرونا برای چکاپ پیش از زایمان به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند و همین موضوع باعث میشود که به دلایل مختلف نوزاد خود را از دست دهند.
او گفت: زنان باردار نباید ترسی در این باره داشته باشند؛ زیرا مراکز بهداشتی وجود دارند که دیگر پذیرای بیماران کرونایی نخواهند بود. به مادران توصیه میکنیم علائم ایجاد شده در دوران بارداری خود را حتما با پزشک مربوطه درمیان بگذارند.
کاشانی در ادامه افزود: پس از این که نوزاد به دنیا آمد شرایط خیلی مهم خواهد بود؛ زیرا از جمله مراقبتهای مهم درمورد نوزادان انجام به موقع واکسیناسیون آنها است.
این متخصص زنان ادامه داد: هنوز نمیدانیم که آیا ویروس کرونا حین بارداری از مادر به جنین منتقل میشود یا خیر. ویروس کرونا تاکنون در مایعات واژن، خون بند ناف یا شیرمادر و همین طور درمایع آمنیوتیک یا جفت هم دیده نشده است.
کاشانی بیان کرد: بهترین کاری که مادران باردارمیتوانند انجام دهند، رعایت تمام اقدامات ضرروی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا است. زنان باردار و بانوانی که تازه زایمان کردهاند درصورتی که احساس بیماری کنند، باید هرچه سریعتر از پزشک کمک بگیرید و تمامی دستورات پزشک متخصص یا ماما را با دقت رعایت کنند.
او گفت: زنان باردار باید کسی را بهعنوان همراه در زمان زایمان نزدیک خود داشته باشند که این افراد نکات بهداشتی را باید کاملا رعایت کنند، مثلا توجه ویژهای به پوشیدن ماسک در اتاق زایمان و شسشتوی مرتب دستها داشته باشند.
کاشانی تصریح کرد: زنان باردار نباید از زمان و دوره زایمان بترسند. داشتن یک برنامه برای زایمان میتواند حس کنترل بیشتری را به مادران باردار، با توجه به شیوع بیماری کرونا دهد. انتظار میرود بیمارستانها درصورت سالم بودن مادر بعد زایمان، سریعتر از معمول مادر و نوزاد را ترخیص کنند که این موضوع در مناطق و بیمارستانهای مختلف متفاوت است. خانمهای باردار از ماما یا پزشک زنان خود بپرسند که در شرایط کرونا با توجه به وضعیت بدنی دقیقا به چه چیزهایی احتیاج دارند.
او ادامه داد: بهتر است مادران بعد از زایمان در شرایط کرونایی اصلا بازدید کنندهای را نپذیرند و از افراد خانواده بخواهند که دست هایشان را بشویند. طبق تحقیقات، زنان باردار نسبت به سایر گروههای دیگر بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا نیستند، اما باید همچنان دقت کنند. گفته شده که به دلیل تغییرات در بدن و سیستم ایمنی، زنان باردار در ماههای آخر بارداری ممکن است دچار عفونتهای حاد تنفسی شوند، بنابراین مهم است که بسیار مراقب خود باشند.
این متخصص زنان تصریح کرد: حتما زنان باردار از تماس با کسانی که علائم بیماری کرونا دارند، دوری کنند، تا حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنند، در فضاهای عمومی بهخصوص اماکن سربسته یا محدود حضور پیدا نکنند، از حضور در دورهمیها با دوستان و خانواده پرهیز کرده و سایر اقدامات محافظتی شامل شستشوی مرتب دستها با آب و صابون و تمیز و ضدعفونی کردن سطوحی که در معرض تماس هستند را انجام دهند.
او در پایان اظهار کرد: تمامی تحقیقات نشان میدهند که ویروس کرونا از طریق شیر مادر منتقل نمیشود، بنابراین مادران میتوانند به این کار ادامه بدهند. در واقع این بهترین کاری است که برای نوزاد خود میتوانند انجام دهند. اگر مشکوک به ابتلا به بیماری کرونا هستند، حتما با پزشک در میان بگذارند و به دستورات او عمل کنند. مادرانی که از لحاظ جسمانی وضعیت خوبی دارند و میتوانند به نوزاد خود شیر دهند، باید موارد احتیاطی ازجمله زدن ماسک در صورت امکان، شستن دستها قبل و بعد از تماس با نوزاد و تمیز و ضدعفونی کردن سطوح را رعایت کنند.
پاسخ ها