به گزارش گروه وبگردی اخبار ، برای پخت بوقلمون دستورات متفاوتی وجود دارد، اما قدیمیترین دستورات پخت بوقلمون بدون فر میباشد که این بستگی به سلیقه افراد دارد.
مواد لازم برای بوقلمون:
بوقلمون ۱ عدد
کره ۲۰۰ گرم
روغن زیتون به مقدار لازم
لیمو ۲ عدد
آب لیمو به مقدار لازم
سیر ۳ الی ۴ حبه
جعفری خرد شده مقداری
طرز تهیه :
ابتدا کره را با جعفری خرد شده، سیر له شده یا رنده شده، پوست لیمو رنده شده، مقداری آب لیمو، روغن زیتون و نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
داخل شکم بوقلمون را نمک و فلفل بریزید.
۲ عدد پیاز را ۴ قسمت کنید، یک عدد لیمو ۴ قسمت شده و چند عدد برگ بو را داخل شکم بوقلمون بگذارید. با دستتان پوست سینه مرغ و اطراف آن را از گوشتشان جدا کنید سپس مواد کره را که آماده کردید به زیرپوست بوقلمون بمالید و پخش کنید و بقیهی آن را هم روی پوست بوقلمون بمالید و بگذارید در یخچال به مدت یک شب بماند.
سپس روزی که میخواهید بوقلمون را درست کنید یک مقدار روغن زیتون روی بوقلمون بریزید و در فر بگذارید با درجه حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه بپزد و سپس از فر بیرون آورید و روی بوقلمون را با بیکن بوقلمون بپوشانید برای اینکه گوشت بوقلمون خشک نشود هر یک ساعت یک بار از فر بیرون بیاورید و آب بوقلمون را روی آن بریزید و دوباره در فر بگذارید به مدت ۲ ساعت و نیم با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت بپزد.
نکته:
بستگی به کوچک و بزرگی بوقلمون دارد اگر بزرگ باشد زمان بیشتری برای پختن بوقلمون میخواهید.
مواد لازم پخت بوقلمون شکم پر:
بوقلمون ۱ عدد حدود ۳ تا ۳.۵ کیلوگرم
سیب درختی کوچک ۱.۵ کیلو
ماکارونی پخته شده ریز ۲۵۰ گرم
کره ۲۵۰ گرم
آبلیمو ۱ استکان
شکر ۲ قاشق سوپخوری
سبزی معطر (نعناع- ترخان- جعفری) یک دسته
سیر ۱ یا ۲ حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم
آلو برقانی ۵۰۰ گرم
طرز تهیه بوقلمون شکم پر:
بوقلمون را به دقت تمیز کنید و بشوئید. داخل شکم آن کمی نمک و فلفل بپاشید. بعد ماکارونی را در آب و نمک بجوشانید تا کاملا نرم شود. آنگاه ۸ عدد از سیبهای یک اندازه و سالم را کنار بگذارید و بقیه را پوست بکنید و ریز خرد کنید. سپس یک سوم از کره را درظرفی میریزیم و روی آتش بگذارید.
بعد از اینکه کره آب شد، سیبهای خرد شده را در کره کمی سرخ کنید و ماکارونی را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد از مدت کمی از روی آتش بردارید. شکر را در ظرف کوچکی بریزید و روی آتش ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا طلائی شود. آن گاه نصف استکان آب جوش داخل شکر کارامل شده بریزید و بگذارید چند جوش بزند تا ذرات شکر کارامل شده کاملا حل شود.
سپس نصف از این شربت را با مایه سیب و ماکارونی مخلوط کنید و سه تا چهار قاشق آبلیمو و نمک و فلفل به آن بزنید و داخل شکم بوقلمون را با این مواد پر کنید و آن را بدوزید.
بقیه کره را در ظرفی بریزید و روی آتش بگذارید. داغ که شد، اطراف بوقلمون را در این روغن سرخ کنید و دو لیوان آب بریزید. سبزی معطر، چند حبه سیر، دو عدد هویج خرد شده و بقیه سیبها را داخل ظرف بوقلمون بریزید.
حرارت را ملایم کنید و میگذارید بوقلمون بپزد در صورتی که با این مقدار آب نپخت، یک لیوان دیگر آب اضافه کنید تا کاملاً بپزد. در اواخر طبخ سیبهای درسته و آلو برقانی را کنار بوقلمون بریزید تا آنها بپزند، ولی له نشوند.
دسته سبزی معطر را از ظرف خارج کنید. بعد کمی نمک، فلفل، بقیه شربت کارامل و آب لیمو را داخل بوقلمون بریزید و بگذارید چند جوش بزند. برای اینکه سس بوقلمون کمی غلیظتر شود، یک قاشق سوپخوری سر خالی آرد را در ۵۰ گرم کره کمی سرخ کنید و نصف لیوان آب به تدریج داخل آرد سرخ شده بریزید و مرتب هم بزنید.
زمانی که آرد کاملا صاف شد، این سس را داخل بوقلمون بریزید و بگذارید چند جوش بزند. سپس سس را از صافی عبور بدهید و بوقلمون را در دیس بگذارید و نخ زیر شکم آن را جدا کنید. سیبهای درسته پخته و آلو برقانی را دور بوقلمون بچینید و فاصلههای سیبها را با جعفری تزیین کنید و کمی از سس بوقلمون را که صاف کنید و روی بوقلمون بریزید.
منبع: بیتوته
پاسخ ها