به گزارش گروه وبگردی اخبار ، دکتر مجید حمیدی به مناسبت روز اهدای عضو د، در رابطه با تفاوت مرگ مغزی و کما مطرح کرد: اگر شخصی هوشیاری خود را به زمان و مکان اطرافش از دست بدهد وارد کما میشود. بیماری که در کما قرار دارد احتمال بازگشت آن به حیات زیاد است، قسمتی از مغزش سالم و فقط درصدی از آن آسیب دیده است، اما در مرگ مغزی ۱۰۰ درصد مغز فرد آسیب دیده به طوریکه هیچ سلول سالمی در آن وجود ندارد و مغز از نظر عملکردی و ساختاری تخریب شده و هیچ احتمالی برای بازگشت شخص نیست.
وی افزود: محال است یک بیمار مرگ مغزی به زندگی برگردد و تاکنون نیز هیچ موردی از بهبودی این افراد در دنیا مشاهده نشده است چراکه سلولهای عصبی تنها سلولهایی در بدن هستند که در صورت آسیب دیدن ترمیم نمیشوند و فردی که دچار کاهش سطح هوشیاری شده باشد و مجدد به زندگی برگشته، حالت زندگی نباتی، قفل شدگی و کما داشته، اما مرگ مغزی نبوده که عامه مردم با یک دید کلی به این قضیه نگاه میکنند و تفکیکی بین اینها قائل نیستند.
وی خاطرنشان کرد: شخصی که در کما است، امکان دارد نفس داشته باشد و در این صورت اگر نفسی را از شخصی بگیریم قاتل محسوب میشویم، اما فرد مرگ مغزی یک نفس هم ندارد یعنی در یک خواب عمیق است و هیچ واکنشی به اطراف نشان نمیدهد.
حمیدی درباره سیستم اهدای عضو بیان کرد: این یک سیستم شبکهای کشوری است که از واحد شناسایی، فراهم آوری و مراکز پیوند تشکیل شده است. حتی اگر فرد مرگ مغزی در یک نقطه دور باشد این سیستم فرد را به مرکزی مجهز برای برداشت عضو ارسال میکند.
وی ادامه داد: در هر مرکزی که بیماری با سطح هوشیاری ۳ وجود داشته باشد باید به این شبکه معرفی شود و این شبکه وظیفه دارد بیمار را معاینه و بررسی کند. اگر فرد شرایط ایده آل برای اهدای عضو را داشت و تیم متشکل از پزشکان متخصص، مرگ مغزی را تأیید کردند رایزنیهایی با خانواده بیمار انجام میشود، اگر راضی به اهدای عضو شدند به مراکز برداشت عضو ارسال میشوند. پس از برداشت عضو نیز جسد به هر نقطه شهری یا روستایی که وراث بخواهد، منتقل میشود.
رئیس تیم هماهنگکننده اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا اضافه کرد: برای اهدای عضو تمام وراث قانونی باید راضی باشند، حتی اگر یک نفر از اولیای دم نیز راضی نباشد نمیتوانیم عضوی برداریم.
وی درباره با وضعیت پیوند در استان اعلام کرد: در استان همدان فعلاً فقط پیوند کلیه انجام میشود و تعداد افراد نیازمند به کلیه نیز بین ۵۰ تا ۷۰ نفر هستند. در کشور نیز ۲۵ تا ۲۶ هزار نفر در لیست دریافت عضو قرار دارند. در واقع کلیه، کبد، قلب، ریه، پانکراس و روده کوچک به ترتیب بیشترین اعضایی هستند که پیوند میشوند.
حمیدی بیان کرد: فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو یک وظیفه همگانی است، همه افراد و نهادهایی مانند دانشگاه ها، مدارس و مساجد باید در راه نجات هم نوع گام بردارند، اما وظیفه اجرایی آن به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی است.
وی ادامه داد: از سال ۹۵ که انجمن اهدای عضو ایرانیان راه اندازی شده، حدود ۳۰ هزار نفر در همدان کارت اهدای عضو دریافت کرده اند. هم استانیهایی عزیز میتوانند برای ثبت نام و دریافت کارت به سامانه Hamedan.ehda.center.ir مراجعه کنند.
وی در رابطه با برنامههای روز اهدای عضو نیز گفت: به علت شرایط موجود در جامعه امکان برگزاری تجمعات وجود ندارد، اما با نصب بنر و بیلبورد در سطح شهر، نصب پوستر در اتوبوسها و ایستگاههای اتوبوس، ارتباط با رسانهها در تلاش هستیم تا آگاهی مردم را برای انجام این کار خداپسندانه افزایش دهیم.
رئیس تیم هماهنگکننده اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در ابتدای سال به ایسنا گفت: از ابتدای اسفندماه همزمان با شیوع کروناویروس در سطح کشور، اهدای عضو و پیوند اعضا به حالت تعلیق درآمده و هیچ گونه اهدای عضوی صورت نگرفته است.
حمیدی خاطرنشان کرد: از آنجایی که کروناویروس بیماریهای عفونی را در پی دارد و خطر پیوند عضو عفونی بیشتر از نداشتن عضو است بنابراین تعلیق اهدای عضو تا زمان ریشه کن شدن کروناویروس ادامه دارد.
منبع: ایسنا
پاسخ ها