به گزارش گروه استان های اخبار از قزوین ، فرزاد مافی سرپرست هیئت باستانشناسی گفت: در جریان بررسی و شناسایی تکمیلی باستانشناسی دهستان زهرای پایین شهرستان بوئین زهرا که با هدف تکمیل نقشه باستانشناسی استان قزوین انجام شده است، ۳۰ محوطه باستانی شناسایی، معرفی و مستندنگاری شد.
مافی، ستون قلعه، مزار کهنه آب (آب باریک)، تپه یارشان، قرهتپه، گورستان امامزاده احمد، تپه دولتآباد، کاروانسرای حجیب، قلعه شیخ شریک، نارون قلعه، محوطه آشاقی کند، نقوش صخرهای قوملی و قلعه مغان را تعدادی از محوطههای شناسایی شده در این پروژه اعلام کرد.
او اضافه کرد: همچنین با توجه به اهمیت برخی از بناهای سنتی موجود در بافت روستایی منطقه لازم دیدیم تعداد چهار مورد شامل یکمنزل مسکونی، یک زاغه، یک روستای متروکه و یک آسیاب آبی مخروبه را ثبت و ضبط کنیم.
سرپرست هیئت باستانشناسی، وجود منابع آبی مناسب، در دسترس بودن منابع دشت و کوهستان و همچنین قرار گرفتن دهستان زهرای پایین در کوریدور ساوه به بوئین زهرا را از دلایلی عنوان کرد که سبب شده این ناحیه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد.
مافی افزود: فعالیتهای میدانی این بخش از مطالعات طبق مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در محدوده زمانی معین انجام و سپس مطالعات کتابخانهای و پژوهشهای مرتبط انجام شده است.
او اضافه کرد: این پروژه در قالب بررسی باستانشناسی با هدف شناسایی و معرفی مکانها و محوطههای باستانی با اهداف بلندمدتی همچون تکمیل نقشه باستانشناسی قزوین، بازشناسی مکانها، محوطههای باستانی منطقه، معرفی و فراهم کردن اطلاعات لازم برای تشکیل پرونده ثبتی آغاز شده است.
مافی گفت: بررسی و شناسایی تکمیلی باستانشناسی دهستان زهرای پایین شهرستان بوئین زهرا بهصورت پیمایشی و با بهرهگیری از تصاویر ماهوارهای انجام گرفته است.
پاسخ ها