به گزارش گروه وبگردی اخبار ، کوکو بسته به موادی که در طبخ آن استفاده میشود، انواع مختلفی مانند کوکوی مرغ با سیب زمینی، کوکوی بادمجان و ... دارد. کوکو سبزی یکی از انواع کوکوهای سنتی است که ترکیب و نسبت سبزی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و همچنین مواد مختلفی را نیز میتوان در تهیه آن استفاده کرد. در این میان کوکو سبزی با زرشک و گردو یکی از انواع کوکو سبزی میباشد که در بین ایرانیان بسیار محبوب است.
رولت کوکو سبزی نیز یک نوع کوکوی مجلسی شیک است که انواع مختلفی دارد. این غذای خوشمزه را میتوان بدون استفاده از فر و در دو لایه تهیه کرد و یا از قالبهای ریلیف مت با طرحهای مختلف استفاده کرده و آن را در فر طبخ کرد. رولت کوکو سبزی با قالب ریلیف مت در سه لایه حفره، اصلی و میانی تهیه میشود و لایه میانی را میتوان بسته به ذائقه، از مواد متنوعی پر کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه رولت کوکو سبزی با ماست و مرغ و به دو روش بدون فر، و با فر و استفاده از قالبهای طرح دار ریلیف مت آشنا سازیم.
رولت کوکو سبزی با قالب ریلیف مت، ماست و مرغ
برای تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب ریلیف مت باید از صفحههای سیلیکونی مخصوص رلیف مت استفاده کنید که در طرحهای مختلفی وجود دارد و شما میتوانید به سلیقه خود، طرح مورد نظر را انتخاب کنید. مواد اولیه برای تهیه رولت کوکو سبزی ریلیف مت شامل سه قسمت است: مواد حفره، مواد اصلی کوکو، و مواد میانی.
مواد لازم برای حفره رولت کوکو سبزی
تخم مرغ ۲ عدد
آرد سفید ۱۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
رنگ مجاز خوراکی ۱-۲ قطره
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی
سبزی شامل (تره، جعفری، گشنیز) تره و گشنیز بیشتر باشد ۳۰۰ گرم
تخم مرغ کوچک (بزرگ) ۸ عدد (۷ عدد)
آرد سفید ۱۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
سیر له شده (پودر سیر) ۲-۳ حبه (۱/۲ قاشق چایخوری)
نمک و فلفل به میزان لازم
مواد میانی رولت کوکو سبزی
مرغ پخته و چرخ شده ۳۰۰ گرم
ماست چکیده ۲۵۰ گرم
سس مایونز ۳ قاشق سوپخوری
سس کچاپ ۲-۳ قاشق سوپخوری
پودر سیر ۱/۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه رولت کوکو سبزی بدون فر
تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با یک چنگال یا همزن دستی هم بزنید.
سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز) خیلی ریز خرد شده یا چرخ شده را به تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید.
آرد، نمک، فلفل، و سیر له شده (پودر سیر) را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
روغن را در ماهیتابه ریخته و زمانی که روغن داغ شد، یک لایه نازک از مایه کوکو را در آن بریزید.
مقدار مایه کوکو باید به اندازهای باشد که پی از پختن در حد ۶-۵ میلیمتر باشد که بتوان به راحتی آن را رول کرد.
درب ماهیتابه را بسته، حرارت را ملایم کنید و ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا کوکو بپزد.
پس از این مدت، کوکو را از روی حرارت برداشته، درب آن را برندارید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کوکو نرم و انعطاف پذیر شود.
در این فاصله، مواد لایه میانی را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید.
یک کاغذ روغنی روی کوکو قرار داده و کوکو را روی کاغذ روغنی برگردانید، سپس مواد میانی را روی کل سطح آن پخش کنید.
مواد میانی را باید روی سطح سرخ نشدهی کوکو قرار دهید یعنی سطح سرخ شدهی کوکو باید روی کار قرار گیرد.
از روی کاغذ روغنی، با دقت شروع به رول کردن کوکو کنید.
بعد از رول کردن، آن را در کاغذ روغنی بپیچید و به مدت ۶-۵ ساعت در یخچال قرار دهید.
پس از این مدت، رولت را از یخچال خارج کرده، با یک چاقوی تیز برش بزنید و روی آن را با ماست چکیده و زرشک تزیین کنید.
طرز تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب ریلیف مت، ماست و مرغ
ابتدا برای تهیه مواد حفره، تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با یک چنگال یا همزن دستی خوب بزنید.
سپس آرد سفید، روغن مایع و رنگ خوراکی را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
پنجره سینی فر را از فر خارج کرده و فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
صفحه سیلیکونی را بدون چرب کردن، از مواد حفره پر کنید. برای این منظور از یک کاردک استفاده کرده و مواد را کاملا روی صفحه بکشید تا حفرهها کاملا پر شوند و مواد اضافه را پاک کنید تا روی خطوط و نقشها چیزی باقی نماند. گوشههای صفحه را نیز با استفاده از دستمال کاغذی پاک کنید.
صفحه ریلیف را روی پنجره سینی فر قرار دهید.
سپس مواد کوکو را مطابق آنچه گفته شد آماده کنید؛ فقط در این حالت روغن مایع را نیز به مواد کوکو اضافه کنید.
مواد کوکو را روی صفحه رلیف پخش کرده و صفحه را با یک لایه نازک از مواد کاملا بپوشانید.
پنجره سینی فر را در طبقه وسط فر به مدت ۱۲-۱۰ دقیقه قرار دهید. این مدت زمان برای فر گازی مناسب است، ولی در مورد فرهای برقی باید فر را روی دمای کمتر و در حدود ۱۶۵-۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرد.
پس از ۱۰ دقیقه در فر را باز کرده و با انگشت تست کنید، اگر کوکو پخته و روی آن بسته شده بود، آن را از فر خارج کنید. برای اطمینان از پخته شدن کوکو، گوشه صفحه ریلیف را بلند کنید اگر کوکو به راحتی از لبه آن جدا شد، کوکو پخته است و باید از فر خارج شود.
دقت کنید کوکو مدت زمان طولانیتری در فر نماند، زیرا در غیر اینصورت طرح روی آن تیره شده و زیبایی مورد نظر حاصل نخواهد شد.
وقتی صفحه را از فر خارج کردید، بلافاصله آن را روی سطح زمین که خنک است قرار دهید و یک سینی روی آن برگردانید.
فرصت دهید تا کوکو خنک شود. با دست تست کنید وقتی سینی ولرم شد، آن را از روی کوکو برداشته و یک کاغذ روغنی روی صفحه ریلیف قرار داده و کوکو را روی کاغذ روغنی بر گردانید.
یک کاغذ روغنی دیگر روی کوکو قرار داده و دوباره آن را برگردانید تا سطح نقشدار در زیر قرار گرفته و سطح صاف بالا قرار گیرد.
سپس از مود میانی روی همه سطح کوکو بکشید و کاملا پخش کنید، مخصوصا کنارهها را با مواد آغشته کنید تا موقع رول کردن چسبندگی داشته باشید.
از روی کاغذ روغنی، کوکو را رول کرده، در کاغذ روغنی بپیچید و به مدت ۶-۵ ساعت در یخچال قرار دهید.
پس از این مدت، رولت را برش بزنید و در ظرف مخصوص بچینید.
نکات مهم و اصولی
مقدار تخم مرغ در این کوکو از کوکوی معمولی بیشتر است، به این دلیل که راحتتر بتوان کوکو را رول کرد.
صفحه سیلیکونی را به هیچ وجه چرب نکنید، زیرا شستشوی آن بسیار سخت بوده و روغن آن کاملا پاک نمیشود.
استفاده از رنگ خوراکی در تهیه این کوکو کاملا سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید از آن استفاده نکنید.
لایه میانی را میتوانید بسته به ذائقه خود از مواد مختلفی مانند تن ماهی، زرشک، پنیر خامهای و ... پر کنید.
به جای رنگ خوراکی میتوانید از چند قطره محلول زعفران غلیظ برای رنگ کردن مواد حفره استفاده کنید که هم طبیعی است و هم در کنار رنگ سبز، ترکیب زیبایی ایجاد میشود.
منبع: ستاره
پاسخ ها