🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

فواید و فضایل دعاى روز هشتم ماه مبارک رمضان

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: در فراز اول دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان بندگان از خداوند متعال می‌خواهند تا آنان را جزو افرادی قرار دهد که کمک کردن به نیازمندان و یتیمان را در دستور کار خود قرار دهند.

فواید و فضایل دعاى روز هشتم ماه مبارک رمضان
به گزارش گروه وبگردی اخبار ، محمد امین نخعی پیرامون مضامین دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان گفت: دعا همواره به عنوانی یکی از اعمال پر فضیلت برای بندگان محسوب می‌شود، این مهم در دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان که مضامین و فراز‌های تربیتی فراوانی را در خود نهفته دارد به خوبی دیده می‌شود.

وى در همین راستا ادمه داد: در دعاى روز هشتم ماه مبارک رمضان آمده است: «اللهمّ ارْزُقنی فیهِ رحْمَةَ الأیتامِ وإطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین، خدایا روزیم کن در آن ترحم بر یتیمان و طعام نمودن بر مردمان و افشاء سلام و مصاحبت کریمان به فضل خودت اى پناه آرزومندان».

وی به فراز اول دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان اشاره و ابراز کرد: در فراز اول دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان بندگان از خداوند می‌خواهند تا آنان را جزو افرادی قرار دهد که کمک کردن به نیازمندان و یتیمان را در دستور کار خود قرار دهند، در حقیقت این دعا به نوعی به فضا و اخلاق مدرن و سرمایه داری دارد. افراد خسیس جامعه را فردگرا و خود محور می‌کنند، چنین افرادی ویژگی‌های خاصی دارند از جمله اینکه فقط به دنبال منافع خود هستند و با اطرافیان کاری ندارند آنان مسئولیت پذیری اجتماعی ندارند و به نوعی احساس استقلال از دیگران و حتی خداوند دارند.

نخعی پیرامون ویژگی افراد بخیل بیان کرد: افراد بخیل در پاسخ به اینکه چرا به نیازمندان و اطرافیان خود کمک نمی‌کنید ابراز می‌کنند اموالی را که جمع کرده‌ام اموال خودم هستند که با اتکا به علم خود آن را به دست آورده ام لذا دلیلی ندارد که به دیگران چیزی کمک کنم، استقرار چنین اخلاقی در طولانی مدت سبب می‌شود این افراد خود را مستقل از خداوند یکتا بدانند و به نوعی اخلاق قانونی در جامعه بدل شود، در آیات قرآن کریم نیز آمده هنگامی که از قارون پرسیدند چرا به مستمندان کمک نمی‌کنی و چرا فخرفروشی می‌کنی در جواب پاسخ داد: این ثروتی است که از علم خود به دست آورده‌ام. این یک خصیصه بسیار بد و خطرناک برای آدمی ا‌ست، باید توجه داشت که اشرافی گرایی نقطه مقابل کرامت است.

وی به ویژگی‌های انسان مومن اشاره و ابراز کرد: انسان مومن فردی کریم و اهل بخشش است و به دنبال دستگیری از افراد تهى دست خواهد بود، خیرش به همه اطرافیانش می‌رسد حتی در سطح ملی به اشتغالزایی می‌پردازد و از دیدن رنج و عذاب فقرا و مستمندان ناراحت و رنجور می‌شود.

نخعی در همین راستا ادامه داد: مومنان عموما افرادی کریم هستند بر عکس افراد بخیل که همواره تلاش دارند تا دارایی خودشان را به چشم دیگران بیاورند آنان خداوند متعال را فراموش مى‌کنند. این افراد فقرا را تکریم نمی‌کنند بلکه تحقیر می‌کنند و به ترویج خود مداری و سرمایه داری می‌پردازند.

این کارشناس علوم قرآنى به فراز دوم دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان اشاره و اظهارکرد: در فراز دوم دعاى روز هشتم ماه مبارک رمضان بندگان مومن از خداوند می‌خواهند تا آنان را از اهل کرامت قرار دهد این افراد نیز ویژگی‌های خاص خود را دارند، آنان افرادی هستند که به دنبال خدمت صادقانه هستند و هرگز تلاش و کمک‌های خود را در مقابل مردم به نمایش نمی‌گذارند، این افراد کمک‌های کوچک یا بزرگ خود را علنى نمى کنند. مومنان همواره مخفیانه به فقرا، مستمندان و نیازمندان کمک می‌کنند آنان هدایا و کمک‌های خود را با احترام به فقرا و مستمندان می‌دهند لذا در این ماه از پرودگار می‌خواهیم تا ما را همانند مومنان واقعی دستگیر از نیازمندان قرار دهد.

وی به میهان کردن روزه داران و ارزش این عمل اشاره و بیان کرد: موضوع افطاری دادن به روزه‌داران و تقدیر از این بندگان صالح و پاک از سنت‌های سابقه‌دار اسلامی است. افطاری دادن و میهمان کردن اقوام و دوستان در ماه مبارک رمضان بسیار پر فضیلت است. توجه یافتن به کسانی که در اداره زندگی‌شان بویژه ضروری‌ترین امر یعنی خوراک با دشواری روبرو هستند، یکی از حکمت‌های روزه است. در روایات چنان به افطاری دادن سفارش شده که «موسی بن جعفر (ع)» فرمودند: افطاری دادن به برادر روزه‌دار از روزه‌ات بافضیلت‌تر است. بی‌تردید هرگز افطاری دادن جای روزه واجب را نمی‌گیرد، اما در ارزیابی این عمل گاهی از ثواب افطاری بیشتر است.

وی به فراز پایانی دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان پرداخت و افزود: در روایات بر مصاحبت و هم‌نشینی انسان با نیکان تأکید شده است تا جایی که حتی به ما دستور می‌دهد این هم‌نشینی را با نگاه به عالمان و افراد پرهیزگار و اهل کرامت و مصاحبت با آنان ایجاد کنیم.

این کارشناس علوم قرآنى پیرامون ارزش و اهمیت دعای روز‌های ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: دعا‌های ماه مبارک رمضان دعا‌های ارزشمند انسان ساز هستند، برای نمونه با نگاهی به مضمون دعای روز هشتم می‌توان فهمید که سبک زندگی در این نوع دعا‌ها چگونه تعریف شده به عبارت دیگر انسان‌ها را به رفتار کریمانه دعوت کرده و از آنان خواسته همواره به فکر فقرا و مستمندان باشند و به دستگیری از آنان بپردازند.

منبع: میزان

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋