به گزارش گروه استان های اخبار ، علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه شرایط سال گذشته یک شرایط فوق بحرانی بود اظهار داشت: سیلهای اوایل و اواخر سال گذشته و زلزلههای صورت گرفته و از همه بدتر دشمنی همیشگی شیطان بزرگ آمریکا با جمهوری اسلامی ایران و تحریمهای سختگیرانه و ظالمانه سبب ایجاد شرایط فوق بحرانی شد.
رفیعی پور تصریح کرد: سازمان دامپزشکی با همه این شرایط سخت، عملکرد آبرومندانه و موفقیتآمیزی داشت و هیچ اپیدمی بیماری دام، طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم نداشتیم و هیچ توقف صادرات دامی خوراکی و غیرخوراکی هم صورت نگرفت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تمام موفقیتها در حوزه صادرات محصولات دامی به دلیل پاکی کشور به لحاظ بیماری بود گفت: اگر کوچکترین اپیدمی بیماری دامی در کشور وجود داشت امکان صادرات به هیچ کشوری را پیدا نمیکردیم.
رفیعی پور گفت: امروز در کشور در اوج تحریمها مازاد تولید داریم و به دلیل برخی از محدودیتهای صادرات، اقدام به ذخیرهسازی استراتژیک این تولیدات در سردخانهها کردهایم و ایران در اوج تحریمها در حوزه امنیت غذایی سربلند بیرون آمدیم.
او افزود: به لطف دانش و علم دام پزشکی و از همه مهمتر کمک رسانهها این موفقیتها در طول سال گذشته رقم خورد گفت: یکی از دلایلی که سبب شد بسیاری از بیماریها در کشور شیوع پیدا نکرد اقدامات و اطلاعرسانیهایی است که رسانهها در کشور و در راستای فرهنگسازی و آگاهسازی مردم انجام شد.
رئیس سازمان دامپزشکی افزود: خیلی از بیماریهای جزو خانواده همین ویروس کرونا هستند و در کشور توانستیم در طول سالهای قبل بیماریهایی از جلمه تب کریمه کنگو با رعایت و کنترل مهار شدهاند.
رفیعیپور گفت: هر سال مجموعا تا سقف سه میلیون تن محصولات خام دامی خوراکی و غیرخوراکی را صادر میکنیم که این موارد نزدیک به یک میلیارد دلار برای کشور درآمد ارزی دارد.
او با بیان اینکه کرونا ویروس سال ۱۹۶۰ در جهان و در دامها شناسایی شد گفت: از آن سال این بیماری به عنوان مشترک بین انسان و حیوان شناخته میشد و تا سال ۲۰۱۹ تنها علائم سرماخوردگی ساده را داشت.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: متاسفانه در سال ۲۰۱۹ با جهش ژنتیکی که این ویروس پیدا کرد از انسان به انسان امکان انتقال پیدا کرد و همه کشورهای دنیا اعلام کردند که با این بیماری درگیر هستند، ولی تاکنون هیچ گزارش تایید شده سازمان بهداشت جهانی منتشر نشده که حیوانی به کوید ۱۹ مبتلا شده باشد.
رفیعی پور ادامه داد: بحث مرتبط با معدومسازی جوجههای یکروزه رفتار غیرقابل قبول و ناشایستی بود که از سوی عدهای رخ داده و همه این افراد حتی همکار ما در دامپزشکی به مراجع قضائی معرفی شدهاند.
او تصریح کرد: استان یزد یکی از استانهایی است که در حوزههای مختلفی از جمله صنعت اسب، پرورش قرقاول، کبک و عرصههای دیگر در سطح کشور سرآمد است و در رتبههای خوبی قرار گرفته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: بحث صنعت اسب استان یزد در حال حاضر رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده، ولی این رتبه اول باید به یک تجارت و عرصه اقتصادی بسیار خوبی تبدیل شود.
ش ج
پاسخ ها