حالا اگه فرصت سفر ندارین و کسی رو نمیشناسین که براتون مسقطی لاری اصیل و با کیفیت بفرسته، پیشنهاد میکنیم خودتون توی خونه تهیه ش کنین. ممکنه فکر کنین مسقطی لاری طرز تهیه سختی داره و حوصله این کار رو ندارین. اما من میگم شما آشپزی رو شروع کنین. خیلی ساده میبینین که نه تنها حال و حوصله تون سر جاش اومده، بلکه یه مسقطی لاری خوشمزه و مرغوب هم تهیه کردین. اگه بازم حوصله و وقت برای آشپزی داشتین پیشنهاد میکنیم مسقطی زعفرانی و باسلوق رو هم که تقریبا با همین مواد اولیه تهیه میشن، تهیه کنین و لذت ببرین. حالا آماده هستین که طرز تهیه مسقطی لاری خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای مسقطی لاری
نشاسته گل ۱ پیمانه
شکر ۳ پیمانه
آب ۶ پیمانه
گلاب ۱ پیمانه
روغن ۱/۳ پیمانه
زعفران دم کرده به میزان لازم
جوهر لیمو ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
مرحله اول:
ابتدا مقداری زعفران را دم کرده و آماده کنید. سپس در کناری قرار دهید.
مرحله دوم:
حالا نشاسته گل را با دو پیمانه آب مخلوط کرده و بهم بزنید تا کاملا حل شود. در صورت نیاز مخلوط نشاسته و آب را از صافی عبور دهید تا هیچ گلولهای در آن باقی نماند و مخلوط یک دست شود.
مرحله سوم:
یک قابلمه ترجیحا مسی یا چدنی روی حرارت ملایم قرار دهید. شکر را در قابلمه بریزید و صبر کنید ذوب شده و کاراملی شود. چهار پیمانه آب به آن اضافه کنید تا شکر در آب حل شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله از تهیه مسقطی لاری باید گلاب و جوهر لیمو را به قابلمه اضافه کنید. مخلوط آب و نشاسته را در قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. دقت داشته باشید که در تمام مراحل حرارت باید ملایم باشد. بهتر است مواد مسقطی را با قاشق چوبی بهم بزنید.
مرحله پنجم:
حالا زعفران دم کرده را اضافه کنید. سپس روغن مایع را در قابلمه بریزید. به طور مداوم مسقطی را بهم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله ششم:
مسقطی بعد از دو ساعت سفتتر میشود و پس از سه ساعت شروع به حباب زدن میکند. وقتی غلظت مسقطی به حد مطلوب رسید و حلوا مسقطی لاری کشدار به دست آمد، آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله آخر:
مسقطی را در قالب یا یک سینی مستطیلی بریزید. آن را به مدت ۳ ساعت در دمای محیط قرار دهید و بعد به شکلهای لوزی یا مستطیلی شکل برش دهید. روی آن را با زرشک، گل محمدی، پودر نارگیل، خلال پسته یا بادام تزیین کرده و در ظرف سرو بچینید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه مسقطی لاری
– بهترین مسقطی لاری شفاف بوده و کشدار است؛ و این خاصیت تنها با طولانی شدن زمان پخت و به هم زدنهای منظم به دست میآید. پس تا حد امکان سعی کنید مسقطی را مدت طولانی تری در مجاورت حرارت قرار دهید.
– در این دستور آشپزی میتوانید به جای روغن از کره استفاده کنید.
– مسقطی لاری لقمهای و به صورت تک نفره در ظروف کوچک هم میتواند سرو شود. بسته به نوع پذیرایی خود آن را در ظرف مورد نظر بریزید و تزیین کنید. برای مثال میتوانید قالبهای فلزی به ابعاد و طرحهای متناسب را چرب کرده و مسقطی را در آنها بریزید تا شکل بگیرد. پس از چند ساعت به راحتی از قالب خارج خواهد شد.
– گاهی در تهیه مسقطی لاری به جای جوهر لیمو از آب لیمو هم استفاده میشود.
– در صورت تمایل مغز بادام و پسته خلالی را به جای روی مسقطی، داخل مایه آن بریزید و بعد به ظرف سرو منتقل کنید.
منبع: ایران کوک
پاسخ ها