او افزود: چای سبز همانند چای سیاه فرآوری نمیشود و قبل از رسیدن به مرحله اکسیداسیون در همان ابتدا چیده شده و به صورت طبیعیتر از آن استفاده میکنیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به فواید آنتی اکسیدانها اظهار کرد: آنتی اکسیدانها مانند ویتامین E، ویتامین C و... خواص زیادی دارند که باعث محافظت از سیستم ایمنی ما در مقابل عوامل محیطی مانند سموم مختلف میشوند.
جوزدانی درباره فواید کاته چین در چای سبز گفت: طی مطالعات علمی، نوشیدن چای سبز به علت کاته چین موجود در آن باعث کاهش کلسترول، کاهش بیماریهای قلبی_ عروقی و کاهش فشار خون شود. حتی مطالعات نشان داده افرادی که به صورت مداوم از چای سبز استفاده کرده اند خطر احتمال به سکتههای قلبی را تا حداقل کاهش داده اند.
او افزود: طبق مطالعات افرادی که به صورت مداوم روزانه یک الی دو فنجان چای سبز مصرف میکنند فعالیت سلولهای مغزی آنها در قسمت حافظه بیشتر بوده است. یعنی میتوانستند راحتتر مطالب را به حافظه بسپارند و قسمتی از مغز آنها که مرتبط با حافظه افراد بوده عملکرد بهتری داشته است.
جوزدانی تصریح کرد: مطالعات دیگر نشان داده است افرادی که دچار آلزایمر میشوند یک سری پلاکهایی داخل مغز آنها ایجاد میشود که باعث بروز این بیماری خواهد شد؛ بنابراین کسانی که به صورت مداوم از چای سبز استفاده میکنند خطر ابتلا به آلزایمر را تا حد زیادی کاهش میدهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره تاثیر نوشیدن چای سبز بر قند خون گفت: افرادی که به صورت مداوم از چای سبز استفاده میکنند مانند مبتلایان به دیابت، قند خون خود را پایدارتر نگه خواهند داشت.
او افزود: طبق بررسیها افرادی که یک تا دو فنجان چای سبز در طول روز مصرف میکنند و بقیه نوشیدنیها از قبیل آبمیوهها و نوشابه را از لیست برنامه غذایی خود حذف میکنند و حتی در کنار نوشیدن چای سبز از شکر، عسل، توت، خرما و ... استفاده نمیکنند؛ میتوانند سالانه حدود ۱۵ پوند یا ۷ و نیم کیلوگرم از وزن خود را کاهش دهند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: ترکیبی به نام تنین در چای باعث ایجاد آرامش میشود به همین دلیل بیشتر افراد تمایل به نوشیدنیهای گرم دارند. همچنین افرادی که دچار پرخوریهای عصبی هستند با مصرف روزانه ۲ تا ۳ فنجان چای سبز این بیماری را از خود دور خواهند کرد.
جوزدانی تاکید کرد: افراد روزانه یک الی ۲ فنجان از چای سبز استفاده کنند زیرا مصرف زیاد چای باعث میشود تا جذب آهن بدن دچار مختل شود؛ بنابراین افراد باید حداکثر ۲ فنجان چای سبز در طول روز استفاده کنند و نوشیدن زیاد آن برای بدن مضر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: چای سبز ترکیبات قویتر داشته و اثرات آن در جذب آهن بدن بیشتر است.
جوزدانی گفت: توصیه میکنم افراد به هیچ عنوان چای سبز را با آب جوش اضافه نکنند. طریقه صحیح دم کردن آن به این نحو است؛ آب را داخل لیوان بریزید تا کمی از مقدار جوشش آب کاهش پیدا کند و سپس چای را به آن اضافه کرده و بعد از گذشت ۵ الی ۱۰ دقیقه بعد مصرف کنید.
او ادامه داد: اگر چای سبز با آب داغ اضافه شود باعث از بین رفتن کاتچین یا آنتی اکسیدانهای آن خواهد شد؛ بنابراین نمیتوانیم آن را همانند چای معمولی یا چای سیاه دم کنیم.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: اگر لیمو را به چای سبز اضافه کنیم جذب کاتچین در آن افزایش مییابد بنابراین بعد از دم کشیدن، یک یا دو پر لیمو در آن ریخته یا نصف لیمو را در آن بچکانیم و بعد مصرف کنیم.
جوزدانی افزود: بعضی از افرادی که عادت دارند به شیر یا چای سبز خود چای اضافه کنند باید بدانند که باعث جذب کاتچین خواهد شد و هرچه چای تهیه شده تازهتر باشد و به صورت سنتی آماده شود؛ خواص بیشتری نسبت به چایهای کیسهای خواهد داشت.
پاسخ ها