الهام پورمولایی کارشناس ارشد روانشناسی، مشاور کودک و نوجوان و آموزش کودکان استثنایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی اخبار ، درباره طلاق عاطفی گفت: متاسفانه واقعیت این است که در جامعه امروزی طلاق عاطفی بسیار باب شده است.
او افزود: بر اساس عقیده روان شناسان شکل گرقتن ازدواجهای عجولانه بدون عقل و منطق و قرار گرفتن در زیر یک سقف اگر به طلاق واقعی منجر نشود حتما عواقب طلاق عاطفی را به همراه خواهد داشت.
این کارشناس ارشد روان شناسی تصریح کرد: طلاق عاطفی زمانی است که دو طرف یعنی مرد و زن همدیگر را درک نمیکنند و هدف از ازدواج این است که در کنار هم به آرامش دست یابیم.
پورمولایی ادامه داد: مشکلاتی مانند سکوتهای بلند مدت و زندگی به صورت جداگانه باعث ایجاد طلاقهای عاطفی میشوند و همین باعث بروز برخوردهای کلامی آزاردهنده جسمی و روانی مانند فاصله گرفتن و ناخشنودی جنسیی خواهد شد.
او افزود: کاهش عزت نفس ناشی از طلاق عاطفی باعث ایجاد خانواده آشفتهای خواهد شد و زوج ها با درک نشدن سعی در بروز رفتارهای خارج از عرف خواهند داشت.
این کارشناس ارشد روان شناسی ادامه داد: ازدواجهای عاطفی و احساسی یا همان عاشق شدن به راحتی منجر به طلاقهای عاطفی خواهد شد؛ چرا که دختر و پسر بدون شناخت مشکلات اجتماعی و تنها بر اساس حس دوست داشتن با یک دیگر ازدواج میکنند و براین اساس با تصمیم عجولانه به هم ضربه خواهند زد.
پورمولایی با اشاره به عواقب ازدواجهای احساسی اظهار کرد: دعوا، کشمکش، دشمنی، تنفر و بی تفاوتی از عواقب ازدواجهای احساسی و عجولانه است که بی تفاوتی مرحله آخر آن بوده و به این معناست که بود و نبود فرد در زندگی اصلا مهم نیست.
او ادامه داد: توجه به علائق مشترک نه اینکه دختر یا پسر ۱۰۰ درصد شبیه هم باشند باعث میشود تا طلاق عاطفی کمتر شود و دو طرف بیشتر هم را درک کنند.
پاسخ ها