او با بیان اینکه میانجیگری ایران میان دمشق و آنکارا اثرگذار خواهد بود، افزود: با توجه به ایستادگی ایران در کنار سوریه و جلوگیری از تجزیه این کشور همچنین با در نظرگرفتن رابطه اقتصادی ایران با همسایگانی از جمله ترکیه می تواند نقش مثبتی به عنوان میانجی بین آنکارا و دمشق ایفا کرده و اختلافات میان آنها را تا حد زیادی رفع کند.
نعیمی با اشاره به تحولات اخیر منطقه بویژه اوضاع ادلب اظهار کرد: حل پیچیدگی این اوضاع نیاز به گذر زمان دارد؛ ایران از ابتدای امر هم گفته بود که رویارویی میان سوریه و ترکیه نتیجهای جز ادامه بحران نخواهد داشت، اما لازمه حل این تنش ها اعلام آمادگی طرفین برای پذیرش میانجیگری و رایزنی در این رابطه است. در حال حاضر فقط دمشق آمادگی خود در این زمینه را اعلام کرده است. در هرصورت انجام گفت و گو به نفع دو طرف بوده چراکه به هرحال خاک و اراضی سرزمینی سوریه مشخص است و باید تحت حاکمیت دولت مرکزی دمشق کنترل شود.
این کارشناس غرب آسیا با بیان اینکه از طرفی باید نگرانیهای ترکیه هم مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: در رابطه با اختلاف نظر میان دمشق و آنکارا، باید نگرانیهای ترکیه را هم مورد توجه قرار داد چراکه آنها دغدغه حمله از مرز کشورمان با سوریه را دارند.
او ادامه داد: از این رو تلاشها برای برقراری آرامش با جدیت ادامه دارد و حتی برخی اتفاقات برای اینکه این وضعیت مورد سواستفاده بیگانگان قرار نگیرد، پشت پرده است. احتمال اینکه به نقاط مشترکی برسند بسیار بالا است، چون همین که ترکیه مرزهای سوریه را به رسمیت بشناسد یک نقطه مهم است و دولت دمشق هم بیش از این چیزی نمی خواهد.
نعیمی در پایان تاکید کرد: نکتهای که بنظرم هنوز مهم است، وضعیت گروههای تروریستی در سوریه است. هنوز تعداد بالایی از این گروهک ها خصوصا آنهایی که اسلحه به دست دارند، در شمال سوریه وجود دارند که برخورد با آنها مسئله مهمی است و حل بحران را در این کشور به عقب میاندازد.
پاسخ ها