به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از سمنان ، پورنیا معاون عمرانی فرمانداری شهرستان شاهرود در بازید از پروژههای صندوق توسعه ملی شاهرود با اشاره به اینکه عرصههای منابع طبیعی سرمایه ملی و میراثی که به نسلهای آینده تعلق دارد لذا حفظ و حراست از آن امری ضروری خواهد بودگفت: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری با تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و جلوگیری از هدررفت منابع آبی راهگشای حیات دوباره زمین است، اما در کنار این مهم جلوگیری از جاری شدن سیلاب و تخریب زیرساختهای زندگی بشر عملکرد مهم این طرحها است.
او در ادامه مهندس عرب عامری بخشدار مرکزی دربازدید پروژه بند خاکی حوزه دهملا افزود: در حال حاضر باید بیش از هر زمان دیگر با انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در حوزههای آبخیز مشرف به شهرها و روستاها و حوزههای آبخیز بالادست، اقدامات پیشگیرانه از وقوع سیل انجام شود تا علاوه بر کنترل و مدیریت روان آبها، تغذیه سفرههای زیر زمینی آب، جلوگیری از فرسایش آبی و کنترل رسوب، شاهد سیراب شدن آبخوانها باشیم.
پورنیا با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم در راستای حفظ منابعطبیعی گامهای موثری برداریم، باید در این زمینه فرهنگسازیهای لازم را انجام دهیم، تصریح کرد: اگر بتوانیم مشارکت عرصهنشینان را در این زمینه افزایش داده و مردم را در این خصوص همگام کنیم، بیتردید زمینه را برای بهبود شرایط منابعطبیعی فراهم خواهیم کرد که این خود باعث حفظ این منابع خدادادی خواهد شد.
معاون عمرانی فرمانداری شهرستان شاهرود ابراز داشت: در این منطقه هرسال در هنگام بارندگی از بالادست سیلابها زیادی جاری میشد و جاده آسفالته دهملا به شهرستان شاهرود را مورد آسیب وخسارت جدی قرار میداد با اجرای این دوبند خاکی توسط اداره منابع طبیعی دیگر این مشکل را نخواهیم داشت وباعث رضایتمندی مردم روستا و اهالی منطقه را گشته است.
او اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری گامی مؤثر در راستای حفاظت از منابع آب دانست و اضافه کرد: تقویت سفرههای آب زیرزمینی، جلوگیری از خسارت سیلاب در اراضی کشاورزی و بهرهوری بهتر از نزولات آسمانی و جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ پوش گیاهی مهمترین مزایای اجرای این طرحها محسوب میشوند.
پورنیا بیان کرد: منابع طبیعی سرمایه ملی و میراثی که به نسلهای آینده تعلق دارد لذا حفظ و حراست از آن امری ضروری خواهد بود.
معاون عمرانی فرماندار شهرستان شاهرود اظهار کرد: افتتاح طرح آبخیزداری و کنترل سیلاب منطقه دهملا و صالح آباد در جاده شاهرود به دامغان که از سوی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهروداجرا شده نه تنها به حفظ و احیای منابع طبیعی و توسعه فضای سبز کمک میکند بلکه منجر به توان افزایی جوامع محلی و مشارکت در پیشرفت و آبادانی مناطق کمتر توسعه یافته میشود.
او در پایان گفت: انجام پروژههای آبخیزداری در حوضههای آبخیز ابرسج، ابر، میقان، تاش و سورخان اظهار داشت این پروژهها از محل صندوق توسعه ملی با اعتباری بالغ بر ۱۰۴ میلیارد ریال اجرا شد.
پاسخ ها