او گفت: زایمان زود رس مشخص نمیشود، ولی شایعترین علت مشکلات جفت، عفونت در مادر، بارداری دو قلو یا بیشتر، استرس، مصرف داروهای روانگرادان در حین بارداری است.
این متخصص نوزادان بیان کرد: بیشتر نوزادانی که نارس متولد میشوند به علت عدم تکامل سیستمهای مختلف بدن، توانایی آن را ندارند که بیرون از رحم بدون حمایت زندگی کنند.
بصیری ادامه داد: این نوزادان پس از تولد به بخشهای مراقبت ویژه نوزادان منتقل شده و تا چندین روز و در برخی موارد حادتر تا چندین ماه تحت مراقب قرار میگیرندتا سیستمهای بدن کامل شود و بتوانند به خوبی رشد نمایند.
او با بیان اینکه مشخصات ظاهری نوزادان نارس با سایر نوزادان متفاوت است، گفت: این نوزادان جثه کوچ تر، چربی کمتر زیر پوست و در بدن دارد و به همین علت پوست چروک به نظر میرسد.
این متخصص با اشاره به اینکه سیستم ایمنی بدن نوزاد نارس ممکن است به دلیل رشد ناکافی امکان مقابله با بیماری های شایع دوران کودکی را نداشته باشد گفت:نوزادان نارس پس از ترخیص، دوباره در بیمارستان بستری میشوند و علت این امر عفونتهای تنفسی است که از اطرافیان به او منتقل میشود.
بصیری در ادامه گفت:نوزادان نارس که به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان منتقل میشوند به دقت از لحاظ عفونت، تغییرات در تنفس، ضربان قلب و دمای بدن تحت مراقبت قرار می گیرند و تا زمانی که به قبات در ضربان قلب و تنفس و سطح اکسیژن خون و درجه حرارت بدن برسند با استفاده از تختهای مخصوص گرم نگه میدارند.
پاسخ ها