مقداری از پروتئین نشاستهای دانه توسط ساقه جوان صرف سوختوساز و رشد میشود. وقتی جوانه مقداری از نشاسته خود را از دست میدهد، مواد مغذی دیگرآن مانند پروتئینها و ویتامینها افزایش مییابد و از آن جا که مواد معدنی خاص، مخصوصا آهن و روی میتواند به عناصر زیستی تبدیل یا به راحتی جذب شود، مورد استفاده بدن قرار میگیرد.
جوانه ماش یکی از مواد خوراکی مغذی است که کمبود ویتامین را در افراد جبران میکند. محققان بخش بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد مطالعهای درخصوص رابطه بین غذاهای سرشار از مواد فنلی و خطر ابتلا به سرطان سینه که یکی از سرطانهای شایع در میان زنان است، انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که مصرف حبوبات خانواده لوبیا بهخصوص ماش حداقل دو بار در هفته، خطر ابتلا به سرطان سینه را ۲۴ درصد کاهش میدهد. ماش حاوی مقادیر بالایی فیبر نامحلول و نشاسته پایدار است که به مهار آسیب DNA در برابر سرطان روده بزرگ کمک میکند و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را ۴۲ درصد کاهش میدهد.
مواد لازم:
ماش سبز
آب پارچه
نخی
روش تهیه:
در یک کاسه بزرگ دانههای ماش سبز را خوب بشویید. روی ماشها آب سرد بریزید (آب باید ۲ تا ۳ برابر حجم ماشها باشد) به گونهای که آب روی ماشها را کامل بپوشاند. بگذارید ماشها ۶ تا ۱۲ ساعت در آب خیس بخورند. آب ماشها را خالی کنید و آنها را با آب سرد خوب بشویید و دوباره آبکش کنید.
ماشهای آبکش شده را در یک پارچه نخی تمیز بریزید و گره بزنید تا بیرون نریزند. پارچه را درون ظرفی بگذارید و در جای خشک و تاریک قرار دهید. پارچه را به مدت پنج روز در جای تاریک نگه دارید، در این مدت هر روز پارچه را بیرون بیاورید و ماشها را خوب بشویید و دوباره سر جای خود برگردانید. پس از پنج روز جوانه ماش شما آماده است، زمانی که جوانهها حداقل ۲.۵ سانتی متر رشد کرد میتوانید آنها را برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده کنید.
منبع: خراسان
پاسخ ها