او افزود: کله جوش غذایی ارزان است که در مناطق مختلف کشور با روشهای متفاوتی تهیه میشود. یکی از روشهای ساده آن که بیشتر به کله جوش اصفهان مشهور شده که ابتدا پیاز را در روغن تفت میدهند سپس آب وکشک را نیز اضافه میکنند. البته میتوان کشمش و مغز گردو و نعناع خشک را نیز به آن اضافه کرد.
ماده مغذی و اصلی کله جوش که با نام کشک شناخته شده است. دارای مزاج سرد و خشک بوده و دیر هضم و نفاخ محسوب میشود، اما زمانی که به صورت کله جوش سرو میشود سردی، دیر هضم بودن و نفاخی آن اصلاح و تعدیل میشود که برای سرد مزاجان، معدههای سرد و بلغمی نیز مناسب است.
حاجی حیدری با اشاره به فواید کشک خشک اظهار کرد: کشک خشک سرشار از پروتین، کلسیم، نمک، نیاسین یا ویتامین B ۳ است. البته یکی دیگر از مزیتهای کشک ماندگاری طولانی آن نسبت به سایر لبنیات مانند شیر و ماست است.
حاجی حیدری در پایان اظهار کرد: کشک خشک را میتوان به مدت طولانی در دمای معمولی نگهداری کرد و افرادی که با خوردن شیر دچار مشکلات گوارشی از قبیل دل پیچه و اسهال میشوند میتوانند از کله جوش به عنوان یک وعده غذایی که جانشین مناسبی برای تامین مواد مورد نیاز بدن از جمله کلسیم میباشد استفاده کنند.
پاسخ ها