طرز تهیه کال جوش
كله جوش یکی از غذاهای محلی و سنتی شهر اصفهان است و به طور عمده در شهرهای خراسان و یزد به سبک و سیاق مختلف طبخ میشود. این غذا را با نام های کالا جوش، کل جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش می شناسند.
مواد لازم برای پخت کالجوش :
کشک ساییده | 500 گرم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
گردو | 100 گرم |
نعنا خشک | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کله جوش :
برای طرزتهیه کله جوش، ابتدا داخل ظرفی کوچک نعنا داغ درست کنید به این صورت که روغن را داغ کنید و نعنا خشک را داخل آن بریزید و سریع خاموش کنید زیرا نعنا سریع می سوزد، آن را کنار بگذارید و بعد پیاز را خلالی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید زمانی که طلایی شد زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و سپس مغز گردوی خرد شده را اضافه کنید کمی تفت بدهید کشک ساییده را با مقداری نمک و آب مخلوط کنید و پیازها اضافه کنید نعنا داغ را هم اضافه کنید و دائم هم بزنید که کشک شما بریده بریده نشود. زمانی که جوشید دیگر لازم به هم زدن نیست و زیر آن را خاموش کنید.
طرز تهیه کالجوش
مواد لازم برای كله جوش :
ماست | نیم کیلو |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1-2 قاشق غذاخوری |
پونه خشک | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه کالجوش با ماست و رب:
ابتدا پیاز را خلالی درشت خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا حدی که پیازها نرم شوند در این روش لازم نیست پیازها سرخ و طلایی شوند سپس مقداری پونه خشک داخل آن بریزید و کمی رب گوجه فرنگی و فلفل و اگر دوست داشتید زردچوبه بزنید و به سرعت هم بزنید که پونه ها نسوزند. بعد از آن مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید مواد با هم خوب بپزند.
سپس ماست را با نمک و خیلی کم آب هم بزنید و به مواد اضافه کنید و آن را دائم هم بزنید تا بریده بریده نشود.
طرز تهیه کله جوش با کشک
نکاتی برای پخت کالجوش :
•این روش را می توانید با کشک هم درست کنید. و در روش بالا از ماست استفاده کنید.
• بعضی افراد کل جوش را به صورت غلیظ دوست دارند و بعضی افراد رقیق، بعضی ترش و بعضی ها دوست ندارند ترش باشد که این کاملا سلیقه ای است.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها